Niçin Yaşıyoruz ?

Rica ederim, Oğuzhan :))

Go Go Go İman Power Rangers icabında.

O sekiz santim olayı gerçekse imana geldim gelicem.
ben burada ilham verici hayat hikayemi sizinle paylaşırken benimle dalga geçmeniz kalbimi kırdı. yazarken benim bile heyecandan nefesim kesildi. soluk soluğa kalarak yazmıştım. bu etkileyici hikayeyi okuduktan sonra hayatanızın eskisi gibi olmaması gerekiyordu. ben bir kere christopher nolan gibi adamım. yazılarım okuyuculara birşey katmış olmalı. yazılarım kişileri edilgen okuyucu sıfatından kurtarmalı. yazdıklarımı okuduktan sonra başka bir insan olmalısınız. Olaylar bu yönde gelişmeliydi ama siz beni ezik yaptınız.
işte demek istediğim buydu aslında.. üslubunuzdaki çiğlik yüzünden dalgaya alınıyorsunuz.. güzel bir şey söyleyebilecekken, saçmalamış gibi oluyorsunuz..
+8 cantim demek; ilgi çekici...... :))

Huzur: Nisyanda Oğuzhan. Hadi nisyan et.
"Son Müslüman Oğuzhan" lafına güldüm valla. "Kuran okuyun" cümlesini ise çok da ciddi yazmadım. herhalde okudunuz ve beğenmediniz diye düşündüm. farklı bir bakıç açısı getirmeye de çalıştım.

Şimdi son paragrafta yazdığın şeyleri benim için bir zamanlar dertti havlayankuzu. 2 yıl öncesine kadar ateisttim. o zamanlarseri katil olmak istiyordum. diktatörlük de gelecek planlarım arasındaydı. ama ben de panik atak olduğu için fikirlerimi askıya olmak zorunda kaldım.ardından kendimi hak yoluna adadım desem yalan olmaz. huzur içindeyim şu an. bak sen de bir dene valla memnum kalacaksın.

P.S.: I love you: Hem de 2 sene önce 1.72 boyunda - 90 kiloydum şimdi boyum 1.80 kilom 73 oldukça da fitim. ne alaka dersen iman gücüyle çalışarak böyle fit oldum. sabahları koşuyorum sahilde, valla rocky gibiyim. ee artık bu kadar laftan sonra imana gelmişsindir.
Son Müslüman Oğuzhanovich :))

Şaka bir yana da ,sevgili Oğuzhan, adın buysa tabi, ben bir Müslüman değilim. Bundan dolayı, Kuran'ı Kerim'i okumamın çok anlamı yok. Zira kutsal kitaplara göre, pek de hoş bir kader beklemiyor beni. Yanılıyor muyum ? Sen söyle. Nedense, dindar kardeşlerim hangi dinden olurlarsa olsunlar, aynı tepkiyi vermekteler. "Açın, okuyun". İyi hoş da neyi okuyayım ? Bu kadar muallak bir tavsiye ile kim hayatını yönlendirebilir. Bir kitaptan, elli inanç çıkıyor. Demek ki, her okuyan kendince anlıyor Oğuzhan :)

Sanıyorum, bir Müslüman olarak amacın; bu dünya için belirlendiğini düşündüğün kurallar bütününe riayet edip, edebi huzura erişmek. En genel manasıyla bu olsa gerek amacın. Senin için hayatın amacı, bu paragraf ? İyi hoş da, "edebi huzur" nedir, Oğuzhan ? Okuyunca bu paragraftan daha çok anlam çıkarmam mümkün müdür ?

Cennete ulaşan bir kulun geri kalan varlığına ne oluyor ? Yada, tanrıdan önce ne vardı ? Belki Tanrı da evrene ilişkin tam bir malumata sahip değildir. Yoksa Tanrı olmak, haklı olma şartını da beraberinde mi getiriyor ? Var say ki, bir Tanrı var diyelim tabi. Onun her şeyi bildiği konusunda nasıl emin oluyorsun ? Bunları sen de merak ediyorsundur sanırım.

Neyse diyelim, katkın için teşekkür edeyim de çok büyütmeyelim.
Ne yapayım babelfish, tarzım çok aptalca ve gerikafalı. "Kuran okuyun" dedim. İş mi benim ki de yani. Terbiyesizlik işte. Affet.
bu tarzınızla müslüman olanı bile dininden soğutursunuz, benden söylemesi =)
tek müslüman ben miyim koca sitede? açın Kuran-ı Kerim okuyun, anlamadıysanız tekrar okuyun.
bu sorunun cevabını bulmak için yaşıyoruz. cevabını bulduğumuz anda ise "yaşadığımız" hayat aynı hayat olmaktan çıkıp başka anlamlar kazanıyor ve aslında o zaman yaşamanın ne demek olduğunu anlıyoruz tam manasıyla... sanal alemden çıkıp, özümüzün ancak o zaman huzur bulacağı, fiilen değil ruhen yer değiştirdiğimiz gerçeklerle yüzleştiğimiz aleme...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL