Niçin Yaşıyoruz ?

bu niye din başlığında ki? =)

neyse, ilk mesajı da uçmuş başlığın, okuyamadan..

bazıları adına cevap veriyorum: ölemediğimiz için.. bunu açarsın da açarsın ama yeri değil =)

edit: gitmemiş mesaj yahu, saklanmış bir ara benden =D
Arkadaşlar beni yanlış anlamayın, cenneti de gördüm, Nirvana'ya da ulaştım, Valhala'da da bulundum. Çok gezdim, çok gördüm. Ama feci sıkıcı bir yer cennet. Acayip geriyor. Hep haz hep haz, valla kafayı sıyırıyın. Çakralarım patladı. Ben acayip lüzumsuz buluyorum bu işi. Hani lüzumsuzluktan intihar eden ilk kişi olucam sanırım. Acım,kederim falan da yok. Gittiğim yer de bi yer olsa,direkt atıcam kendimi. Ama ben garanti cennete giderim. Orası da dedim ya, feci sıkıcı ötesi bir yer. Ölünce bi kere daha da ölemiyorsun. Yani, cidden soruyorum. Yaşamak için deli gibi dönen kardeşlerim, sebep nedir ? Açıklayınız. Ricaten tabi. Gerekirse cebren de olur. Hile ile bile olur.
hehe güzel soru. ama bence düşünmemek lazım. şimdi ben bi sincap olsam hiç böyle şeyler düşünmeden gül gibi yaşayıp ölüecektim. insanların tek farkı çok düşünüp çok savaşıp çok sevip bağlanıp yaşayarak ölmeleri. bence.
bu başlık efsane olur..

kuzum sorduğun bu soruyu belirli aralıklarla kendisine soran ve kafayı yiyen adamlar tanıyorum. karl marx'n poposunu yalıyorlar şimdi.
neyse işin özeti, bugün ofiste acaip daralmış bi şekilde buldum kendimi. bu soruyu saat 16:30 (küsüratlı rakam inandırıcılığı) sularında telefondaki arkadaşıma sordum ''nedir hocam ne b.ka yaşıyoruz'' hani sitem eder gibi de değil-de bilemedim şimdi.. öyle nirvayana ulaştıracak düşüncelerim de yok. haliyle telefondaki ses küfür edip durdu. dediğin gibi buradaki ''ilim,kelam ve fıkıh sahipleri'' arkadaşlar ulaştırır belki nirvanaya.

imza: zeus
Ben şahsen bizzat kendim, gün olacak uzaylılar gelip birilerini kaçıracak ve bu olayı kaçırmayacağım diye yaşıyorum, bir de bir gün karşıma olup bitecekleri bir bir anlatan medyumi çıksın da bilmeden yaşamama gerek kalmasın diye yaşıyorum. Başka başka bir de dedeler ölür. Lise güzeldi evet. İşin kötüsü daha ne uzaylı gördüm ne de geçmiş geleceği gören birileri.
Sitemizde yaşayan, ilim,kelam ve fıkıh sahipleri olduğunu biliyorum. Geçen uyku tutmadı, yahu dedim; "kuzum, ne oluyor,yani ne halt yemeye geldik bu aleme,derdimiz nedir ? Sebebimiz var mıdır ?"

Fıkıh ve hadis biliminin inceliklerini kavramış, mümin görünümlü, kadro canavarı din hocalarımla bu konuyu konuşmayı denedim. Amma velakin, kadro canavarı hocalarım;

İdrak-i meali bu küçük akla gerekmez

Zira bu kadar sıkleti bu terazi çekmez

şeklinde, bana Ziya Paşalık eylediler.

Mütedeyyinlere deymeyim ben tabi. Zira pek hassaslar. Acaba aleme niye geldik diye 88 dakika kadar düşündüğüm o gece, çeşitli sonuçlara ulaştım:

a-Film izlemek için

b-Hurilere kapağı atmak için

c-Babamın keyfi anamın rızası ?

d-Galaktik komplo

e-Liseye geri mi döneyim ?

benim gönlüm d'den yana. Galaktik komplo, evladıma söyleyeyim. Scientolojist olmaya karar verdim. Şimdi tek eksiğim 15.000 dolar. Bana 15.000 dolar verebilecek bir hayırsever arıyorum.

Çığırımı açcak bir insan evladı da olabilir tabi. Yok mu, bir hayırsever ?
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL