Niçin Yaşıyoruz ?

"dolmuştayken hayatın anlamını bulmuştum ama inerken unuttum =(" diyen birini tanıdım a dostlar.. vallahi de çok ciddiydi.. len dedim bari plakasını alsaydın..
Çeşitli cevaplar bulmak üzereyim Bruce. Biraz daha gayret diyorum kendime. Sanırım 17 gün içerisinde kesin ve net cevaplara ulaşarak, insanlığı yeni bir aydınlanma çağına taşıyacağım. Kötü şeyler de olabilir tabi. Bazı gizli güçleri tedirgin etmiş gibiyim.
havlayankuzu, aynı cephe mensubu olarak mevzu üzerine birkaç kelam etmek istedim. son yazdıklarını okuyunca aklıma, liseden sonra felsefeyle alakasını kesmiş kimselerin bile muhakkak hatırlayacağı şu meşhur söz geldi: "felsefe her daim yolda olmaktır". daha güzel tanımlanamazdı bence, ve en nihayetinde bahsettiğin konu bu noktaya geliyor sanırım.

özetle, sorduğun sorulara cevap bulma arayışında isen doğru yoldasın ve sadece bu bile boşa yaşamadığını gösterir ("cogito ergo sum" bi nevi). ancak sorduğun sorulara cevap bulacağın ümidindeysen, işte o zaman hayal kırıklığına uğrayacaksındır - uğrayacağızdır.

cevapları aramaya devam, mühim olan mevzubahis arayışta kazanılan tecrübedir ki bu da bizi en baştaki meşhur söze götürüyor tekrar.

sometimes the journey is the destination. ya da ne bileyim ben.
Evet dostum, ergenim. 17 yaşındayım.Gerçek bir çıtır olan kimliğimi 30 yaşındaki bir kuzunun arkasına sakladım. Lise sıralarına ait bir tartışma bu, haklısın.

Ama eğer, hayat bir sistemse, en eski sistem kuralını ihlal ediyor. Her sistemin bir amacı ve işlevi vardır. O zaman hayatın da bir tane olmak zorunda. Aslında,tüm dinlerin bir tek var oluş amacı var o da, iyi-kötü bize bir cevap sunmak. İnançlarımız, bu sanal sebeplere göre şekilleniyor.

Yaşam niye var ? Neden bir grup aminoasit birleşip, bir hücreye oradan da karmaşık bir organizmaya doğru evriliyor ? Çok ergence gelebilir, ama neden bir cevap vermiyorsun bana ?

Geceler boyu canına okuduğum melekler, pek muazzam büyük Tanrımız veya Dawkins neden hiçbiriniz mantıklı bir cevap getirip önüme koymuyorsunuz ?

İyi bir kul olmak amaç mıdır ? Böyle bir amaç olabilir mi ? İyi bir kul olunca ne oluyor ? Şu evreni düşün ki, herkes iyi kul olsaydı muhtemelen, mağara devrini tekrarlıyor olurduk ? İyi kul olup cennete giden birinin amacı bitmiş midir? O noktada ne var ? Cennette ne kadar süre kalacaksın ? Daha da kötüsü cehennemdekilerin suçu ne ? Ya ben, bana ne olacak ? İşin din kanadında koca bir boşluk olduğunu görüyorum.

İşin, dinsizlere ait cephesi ise tadından yenmiyor. Dahil olduğum bu cephe, konuyu ciddi manada boşlamış. Yaşa git işte demeye getiriyorlar.

Asıl merak ettiğim şey, neden cansız materyaller, var olmak için çabalıyorlar ? Neden, canlı olan cansız olandan daha "düzenli". Neden hayat var.Burda koskoca bir Abiyogenez teorisi var. Bu teoriyi nereye koyayım ? Bu teori her şeye ve herkese dikleniyor. Ve çok da iyi yapıyor. Biyogenez-Abiyogenez bir tür yumurta-tavuk meselesi. Niye bitmiyor ?

Bu soruların cevabı yok. Varsa anlatın bana. Rica ediyorum. Özellikle,ilim ve fıkıh sahiplerinin katılımını bekliyorum.
Saat 4.20, nesne tabanlı programlama ve internet programcılığı da dahil olmak üzere görmek dahi istemediğim 5 dersten sınavım var bugün, onlara çalışıyorum hala. Düşünmeden edemiyorum ne için bunca çaba? Alimlerin sözlerini,hayatlarını araştırdım, felsefe&psikoloji dersleri aldım yıllarca ama elimde var 0. Var mıdır bilen,anlayan?
"hayat, cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır."

hadi yeni oyun açtım, bunu kim söylemiştir ilk? ilk doğru cevabı verene "es gibt kein richtiges leben im falschen" ne demektir açıklıyorum =D
herhangi bir şey için yaşanmaz, bu dünyaya dışkılandığın için bir şeyleri anlandırma ihtiyacı hissedersin yoksa bilirsin ki bir b.k bile olamadığını..

o yüzden her yıl sonbaharı kuruğuyan yaprakları yeniden çıtırdartmak için, insanların gülümseyişlerinde anlık tanrıyı görmek için, farında olmanın farkına varmak için, tek başına kalmak ama yalnız olmamak için yaşayıp durursun.

belki de hergün ölmek isteğiyle bitti artık bu son olsun diye ama yine yeniden senin "tek gerçeğin" olan o afyonu yani "yaşamı" tekrar terar içine çekersin; yaşamın bu kadar seni dengesiz kılacağını bile bile...

başka türlüsünü bilmediğin için yaşamı yaşarsın, yaşamağaya çalışırsın..

ha bir de: "es gibt kein richtiges leben im falschen"
D- Galaktik Komplo!

ediylenbudu'ye katılıyorum hemen hemen aynı sebeplerden yaşıyorum bende. Ek olarak Douglas Adams'ın kitaplarını okumak için doğduğumu ve benzer bir yazar daha keşfetme ihtimalim olduğu için yaşamaya devam ettiğimi düşünüyorum yaygın kabul gören genel yaklaşım bu yönde olmayabilir ama benim için durum budur.
acaba gerçekten yaşıyormuyuz.Matrix sisteminin içinde olamadığımıza dair bir tane kanıt söyleyin :)
havalayankuzuyu bulmak için yaşıyorum :)) ne renkli kişiliksin sen arakdaşım ya yakalarsam tanışcam :))
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL