Niçin Yaşıyoruz ?

şu lafı hep çok sevmişimdir: dünyada ne kadar insan varsa, o kadar da "din" vardır..

o yüzden, buhari falan... geçiniz =)

yalnız hakikaten konudan çok sapıldı.. gerçi sevgili havlayankuzu'nun tam da varmak istediği yere gelindi eninde sonunda ya hadi bakalım.. saydırsın, rahatlasın..
Lafının sonuna noktalı virgül koymam gerekiyor Alone :)

Öncelikle bunlar "hadis" . Senin bahsettiğin "metin bütünlüğü" kavramı kendine ait bir olay örgüsüne yada anlam bütünlüğüne,tematiğe sahip eserler için geçerlidir. Örneklemek gerekirse, bir atasözünde metin bütünlüğünden bahsetmek mümkün olmaz. Zira atasözü bir cümledir. Öğeleri bellidir. Atasözünü alıp taşıyabilirsiniz. Çünkü atasözünün bir bütünün parçası değil kendi başına bir bütündür.

Hadisin başı da sonu da bundan ibaret. Yani bir öncesi veya sonrası yok. Vicdansızca sırf bir kimseyi veya inancı kötü göstermek maksadıyla hareket etmiyorum. Sadece dininizin alimleri tarafından "gerçek", "akil" ,"mantıklı" kabul edilmiş hadislerden seçmeler yaptım. Üzgünüm ama birçok insan hayatını bu hadisler nazarında yaşıyor. Gerçek bu. Eğer bu gerçek seni de rahatsız ettiyse ortada bir sorun var.

Dinlerin büyük bir kısmı ictihatlara, kulaktan dolma nakillere, ordan oraya aktarılan kökü belirsiz anlatılara dayalı. Ciddi manada acı gerçek bu. Haklısın, konumuzla doğrudan ilgili değil bunlar. Ama olsun, ben açtığım tartışmada bir konu bütünlüğü talebinde değilim.

Şöyle ilginç bir soruyu cevaplamak zorundayız: Din adamlarımız bile birbirlerine inanmıyorlarken biz onlara niye inanıyoruz ? Bu adamlar, bize evrenin sırlarını vaadetmiyorlar mı ? Her şeyi bildiklerini iddia etmiyorlar mı ? Ölüm ve ötesinden, öte alemden, cinlerden ,insan üstü varlıklardan, hayatın anlamından bahsedenler bunlar değiller mi ? Bende haklı olarak dayanaklarını sorguluyorum ? Ne hakla insanlara, şunu yaparsan cennete şunu yaparsan sonsuz azaba gidersin diyebiliyorlar. Kaynak deyince önüme koydukları kitaplar bunlar ne yazık ki. Kaç müminle papaz olduğumu anlatamam. Önüme Buhari'nin kitabını açan adamlara ben de bayramlık ağzımı açıyorum artık :))

Neyse, kusura bakma ama benim düşündüklerim bunlar. Daha iyisi çıkana kadar da bunları düşünmekten başka çarem yok.
Aslına bakarsanız konu din tartışmasına dönüyor bunu başka bir başlıkta devam ettirsek daha iyi olur gibime geldi. Bunun dışında ayetleri,hadisleri vb tek bir hadis olarak ele alamazsınız,farklı anlamlar çıkar. Bütün olarak bakmanız şarttır. Saygıdeğer bir hocamdan öğrendiğim en temel şeylerin başında bu vardı.

Misal olarak günümüzde islama mensup olmayanlar islamcıların gerikafalı olduğunu belirtmek için Nisa:3. ayetini kullanırlarken Nisa:129'da yazanı yazmazlar ya da şöyle diyeyim işlerine gelmez. Öncesindeyse yetim haklarından bahsetmektedir zaten. En başından bir bütün olarakokumalıyız bunları. Müziğin haram olduğu hususların sizi yapmanız gerekenlerden alı koyması, küfürlü şeyler olması vs'dir. Anlarken vicdanınızı da öne koyun ve tek olarak bakmayın. Bu bir romanın içinden bir cümleyi çekmeye benzer. Dilerim istediğim şeyi anlatabilmişimdir.
Aslında Alone, site, şu aralar çok popüler olan, İslami Cinsel Yaşam konu başlıklı kitaplardan yardım alınarak oluşturulmuş. Sadece seks yaşamınız değil, hayatınızın birçok alanında etkili olan bir dizi kuraldır aslında "din". Bunlara uyan uyar, uymayanı sorgulamak da benim işim değil. Üç büyük dinin de ortak noktası bu zaten. Kendilerine ait birer "şeriat" akitleri var.

Sorun "sahih hadis" kavramının da çok muallak olması. Kütüb-ü Sitte adı altında toplanmış bu hadislerin bir kısmı gerçekten akıl alacak cinsten değil.

Örneğin:

3267 nolu hadis:

"Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim."

Tirmizi, Rada' 10, (1159)

3271 nolu hadis:



"Kadın küskünlükle kocasının yatağından ayrı olarak sabahlarsa, melekler onu lanetler" denmiştir.

Buhari, Nikah 85, Bed'ü'l-Halk 6; Müslim, Nikah 120 - 122 (1436); Ebu Davud, Nikah 41, (2141).

4201 nolu hadis



Muhammed İbnu'l-Münkedir rahimehullah anlatıyor: "Bana ulaştığına göre, Allah Teala Hazretleri Kıyamet günü şöyle seslenecektir:

"Kulaklarını eğlence ve şeytan çalgısından uzak tutanlar neredeler? Onları misk bahçelerine dahil edin!"

Sonra Melaike aleyhissalatu vesselam'a seslenecek:

"Onlara benim takdirlerimi duyurun ve haber verin ki, kendilerine artık ne korku var, ne de üzüntü!"

3953 Nolu Hadis:

Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a hastalığı sırasında ağzından ilaç içirdik. Bize içirmememizi işaret etti. Ancak biz (itirazını) hastalarda ilaca karşı görülen nefret (diye) değerlendirmiş (ve içirmiştik). Kendine gelince: "Bana ilaç vermeyin demedim mi?" diye bizi payladı. Biz, davranışınızın sebebini: "(Herhalde) hastaların ilaca gösterdikleri nefret olarak değerlendirdik" diye açıkladık. (Resulullah, buna rağmen öfke izhar edip, herkesi cezalandırmak üzere): "İlaçtan içmedik kimse kalmayacak!" emretti ve: "Abbas hariç hepinizi göreceğim, zira o (bana zorla ilaç içirirken) yanınızda değildi" buyurdu."

Buhari, Tıbb 21, Megazi 83; Müslim, Selam 83, (2213).

Çoğu Müslüman dostumun bu hadis kitaplarıını açıp okumadıklarına eminim. Okusalar, bir nebze olsun hadis kavramına bakışları değişirdi diye umuyorum. Ek bilgi olsun istedim.
Siteyi tam olarak okumadım ama bir çok yerde aşmışlar açıkçası, içeriğinden gerçekten dini bir site olmadığı kanaatine vardım(bkz:el ile doyum konusundaki resim) Konuyu din tartışmasına dönüştürmeden Kuran-ı Kerim ve sahih hadisler dışını önemsemeyin diyerekten gidiyorum. Hz. Mevlana'nın dediği gibi İslam'ı yobazlardan koruyamazsak dünyayı İslam'dan korumak zorunda kalacağız.

İyi akşamlar herkese.
Oğuzhan haklı beyler, dünden berri bir uzama hissediyorum.

Denize düştük, bir yılan umuduyla çırpınıp duruyoruz; hadi bakalım. Siz de haklısınız.

Ama dinlerin her şeyi tanımlayan, ayrıntılı malumatlarının kaynağını merak ediyorum ben. Örneğin şu site gençler, kaynakları da çok ilginç. Filanca alim, falanca adem vb.... Ulan adam bin yıl öteden, ne hakla hayatıma karışıyor ? Bunu siz nasıl kabulleniyorsunuz ? Yani bunu yazan amca, nasıl yaşamış ?

Özellikle masturbasyon konusuna dikkat çekerim, topluca cehenneme gitme riski taşıyoruz,haberiniz ola :))Bi de haftada bi defadan çok yapmayın, erken bunarmışsınız :))))
oğuzhan@ "2 yıl öncesine kadar ateisttim. o zamanlarseri katil olmak istiyordum. diktatörlük de gelecek planlarım arasındaydı." demişsin.

sonra 8 santim... this is miracle miracle

uzama kısmi miydi oğuzhan? hani sadece boy mu yoksa... ona göre şeyedelim di mi.

(ayrıca bkz. her musluman bir gun sporu tadacaktır > bi daha bkz. müslümanlıkta spor ve fit akımı)

allah ne mustehakını- varsa versin ne diyelim
oğuzhan'ın haklı olduğu noktalar olsa da kendisini sitemizin güzide trollerinden biri olarak gördüm şuan. gerçekten bak,şahitlerim var. (: şaka bir yana önceki mesajlarda belirtildiği üzere dinlere gerçek anlamda inanan insanlar bu soru karşısında gerçekten rahattırlar vesselam dinler dogmatiktir bu niye böyle diye eleştirilemez. ya inanırsın ya inanmazsın inandığında da alıcağın sonuç bellidir. ateist arkadaşların çoğundaysa bir tedirginlik görülür genelde kafalarındaki belirsizlikler yüzünden. geçmişteki fikrimi değiştirip ben islam diyorum. bu tabi ki tek kelimeye indirgenemez yaşam biçiminiz dünyayı iyi bir hale getirmeye çalışmanız vs. hepsini ele almanız gerekir. zamanla herkes görüyor ki dünyevi şeyler gerçekten boş.

dip not: 3 saat sonra okula gideceğim saat 4, imla hataları için kusura bakmayın.
Niçin yaşıyoruz?

Yaşadım diyebilmek için.
evet sekiz santim uzadım şahitlerim var.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL