Niçin Yaşıyoruz ?

bahanemiz var.
Normal bir insan bu amaçsızlıkla nasıl mücadele edebiliyor ? Aslında, insanlığın işi gücü bırakıp bununla uğraşması lazım. İnsanın içini çürüten bir sorun bu. Hayata böyle bakmak hem dehşet verici hem de fazlasıyla eğlenceli.

Günlük koşuşturmaların, küresel komploların, o kadar gizli örgütün, koca koca tankların,topların,devasa orduların, bitmeyen savaşların, ölümcül aşkların ve asla anlaşılamayan lakırdıların, Fransız Filmleri'nin, içinden çıkılamayan kitapların, sonlandırılamayan planların falan..... ne kadar anlamsız olduklarını birebir müşahede etmek keder verici olduğu kadar eğlendiriliyor da insanı.

Acaba diyorum, birileri bizle dalga mı geçiyor ?
açmayın dedeler.
Arkadaşlar, cevaplar elimde mevcut. "Kendime göre makul" bir ücrete e-posta adresinize yollayabilirim.
bilemedim ben onu
hk'ye katılmıyorum bu konuda.. bazı insanlar sadece "yok olmak" için intihar ediyor.. "yok" olduğunda hiçbir şey hissetmezsin kanımca =) kimileri de sırf birilerini mutsuz etmek için intihar ediyor mesela.. onlar genelde "başarısız" oluyorlar zaten.
neden mutlu olmak istiyorsun; işte bu saçma soru...

niçin çok para kazanmak istyorsun, niçin ölmek istyorsun, niçin yaşıyorsun, niçin evleniyorsun/evlenmiyorsun, niçin yiyorsun/içiyorsun/sıçıyorsun, niçin kızgınsın/ağlıyorsun.. buradaki niçinleri neden yaparak sorsan da o baştaki sorunun saçmalığını yakalayamaz..

mutluluk; kendinden müstakil, herkes onu ister bir nedeni olmaksızn ve mutlu olmak hatta bir an bile sürecekse o anı yakalamak için yaşıyorsunnn...
Ne istediğini veya istmediğini bilmek, sana ne kazandırıyor ki ?

Özellikle de, her olasılık denkleminde, umduğunla değil bulduğunla yetinmek zorunda olduğun gerçeğini göz ardı edemiyorken, bu tür bir teselliye gönül bağlamak zor olsa gerek.

Geniş düşünürsen, her insan veya hayvan evladının istediği şey aynı: "Mutlu olmak". Şu alemde başka bir derdi olan görmedim. Kafasına sıkan, kendini camdan salan, çamaşır suyunu gırtlağından aşağı boşaltan veya ağrı kesici haplarını midesine dolduran kardeşlerimin bile ölmek istediklerini sanmıyorum. Hepsi, mutlu olacakları şeyi seçmeye çalışıyorlar.Kimi için, yerin altı adım altı; kimi için üstü mutluluk kaynağı.
neleri istemediklerimi emin şekilde bilerek yaşarken neyi/neleri istediğimi bilmeden devam ediyorum..

:) en azından neleri istemediğimi biliyorum :)
"ne için yaşamak istiyorsak onun için yaşıyoruz!"dedi kestane bilgece.nar hafiften kıkırdadı yanakları pembeleşerek ve ardından "ya ne istediğimizi bilmiyosak" dedi,kestane derin bir iç çekti "o zaman bil" dedi, ardından ekleştiriverdi "hadi tanelerini saymaya gidelim kuytuluklara".
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL