Niçin Yaşıyoruz ?

bu soruyu sormadan yasayanlarin hayatlari mi sacma yoksa bu soruyu sormaya baslayip yasayamayanlarin ki mi? bu cevabi gormek icin yasiyor olabiliriz.
Benim çocukluktan bu yana dalgasını geçtiğim şey bu değildi. Çocukluğumdan berri dalgasını geçtiğim şeyler :

Kel Adamlar

Buza basıp kayan ablalar.

Eğer ablalar etekliyse iki kere

Keçi sakalı.

Kokan çoraplar.

Kardeşimin turuncu kazağı.

Bi de Japon balıkları.

Yoksa çocukken ölüm falan bilmezdim ben. Bölüm bölme falan bilirdim o zamanlar. Matematik kötüydü gerçi :((

Hayatın güzellikleri; çikolata, gofret, güzel kızlar,oğlanlar, kuşlar, böcekler, koy .... gitsin vbleri herkese yetmiyor demek ki. Öyle olmaması mı gerekiyordu, bilmiyorum. Ama öyle. Yapacak çok şey yok. Ömür billah iki dakika olsun bunları düşünmeyi istememek de bir tercihtir. Karışacak değilim. Yaşıyoruz işte var mı diyeceğin diye soruyorsanız: YOK diyorum.

Bir diyeceğim yok, iyi yaşamalar ve mutlu ömürler diliyorum.
Niçin Yaşıyoruz diye sorulsun da oturup bunun üzerine konuşalım, tartışalım, durup bir düşünelim olmadı düşünmeyelim annem babam karar vermiş yapmış buradayım işte yaşıyorum ben mi atladım geldim bi nevi emir kuluyuz, katlanıcaksak da keyif alalım bari yiyelim içelim gezelim görelim konuşalım sevelim sevilelim çalışalım kazanalım ya da çalışmayalım böyle de olur bu da iyi ama bi şekilde yaşayalım görelim bakalım niçin yaşıyormuşuz demek için zannımca.
geçicek bunlar arkadaslar endişe etmeyin. salmayin çok ha tamam mi.

sevgi içinizde unutmayin. hahahaha

gülün oglum birakin ölüm kalim olaylarini. son belli nasilsa. her gun agliyanlar tez atlasin bitirsin bu konuyu da etrafi da bozmasin bence. bi de buna edebi havalar katilmiyo muuuuu

gülün güldürün

ya da yıkın. hem gülün hem yıkın.

tahrip edilmesi gereken hala ne çok şey oldugunu düsünün.

sırf bu zevkten mahrum kalmamak icin yasanır bana göre hahaha
cok ilginc konu gercekten. her sey cozulüp dürülmüs burda çoktan.

bosuna yasamısız desenize. vay be.

yahu iyi de taa cocuklukta hep dalgasini gectigimiz sey olum degil miiydi? ölüm üstüne makaradan öte ne söylenebilir ki bilemiyorum.

ulen pozitivizm yedin gencleri var ya.
ölmek için. hayat bir algoritma. bütün canlılar hatta nesneler bu sistematik olgunun birer parçası ve yaşamını sürdüren onbinlerce çeşit varlık tek bir ortak noktada buluşuyor; yok olmak, son bulmak yani ölmek. bu süreçteki diğer herşey, amaçlar, uğraşlar, ütopyalar hepsi anlamsız. işte bu gerçeğin verdiği acizlik duygusu ve insanların bunu kabullenemeyişi yüzünden var dinler, cennet, cehennem, huriler falan.. demem odur ki hepimiz sadece birer materyaliz a dostlar. birer teneke, kuş, elmayız. amacımız süremizi tamamlayıp yaşam algoritmasının gereğini yapmak, denkleme hizmet etmek. bu süreç boyunca da film izleriz, düşünürüz, sex yaparız, bira-cips-ligtv kombinasyonuyla haftasonunu şenlendiririz, alış veriş yaparız, canımız ne isterse ya da istemezse onu yapar ya da yapmayız. şimdi şunu belirteyim; bu benim hiç hoşuma gitmedi. zaten her ne kadar aksini ispat edemesemde bu yazdıklarıma kesinlikle inanmıyorum. İşe dini boyuttan bakarsak tanrının varlığından da en ufak bir şüphem bile yok. Lakin bu dünyadaki gayemizin cennetten yer kapmak olduğu düşüncesi de çok tutarlı gelmiyor bana. Bu noktada havlayankuzunun mutlu olmayla ilgili yorumuna tamamen katıldığımı belirteyim. Nihayetinde amaçları öbür dünyada cennete ulaşmak, ya da inançlarına göre tekrar dünyaya gelince iyi bir yaşam sahibi olmak olan dindar kimseler de mutlu olmak için ibadet ediyor ya da inandıkları şeylerin gereklerini yerine getiriyor. ölümden sonra bir şekilde fiziksel olmayan formda hayatta kalıp öbür dünyada ödüllendirilecekleri düşüncesi de onları bu dünyada mutlu ediyor. Yani onlarında aslında herkes gibi tüm amacı mutlu olmak. uzmanlara göre dünyada yaklaşık 100 milyar insan yaşadı. ama niçin sorusunun hiçbir zaman kesin ve kanıtlanabilir bir cevabı olmadı. ama ille de cevap derseniz şunlardan biri olabilir:

1.ağaç niye yaşıyorsa ondan
2. yaratanı aramak
3. uzun vadeli hedonizm, carpe diem
İnsanların çok azı bir cevap olup olmamasını umursuyorlar, Geyiklf.

İnsanlar daha çok;

çikolatanın tadını, sevgilinin saçını, yarenin omzunu başını, çilekleri, elma ve armutları, üç boyutlu filmleri, güzel müzikleri, saçma sözleri, derin manaları önemsiyorlar.

Bir cevap falan yok,soru da yok. Ama insanlar yine de yaşıyorlar. Çünkü sevgili var, omuz var, müzik var, çilek ve armutlar var.

İnsanlar bu yüzden tam olarak; 22.334 yıl daha yaşayacaklar.

Aslında 22.333, 10 desek daha doğru da olabilir tabi. Belki de olmaz.
havlayan kuzu seni seviyorum! Hayat, evren ve herşeye dair nihai sorunun cevabını kabullenmiş nadir insanlardan birisin! İnsanlara neden bu kadar zor ve garip geldiğini anlayamıyorum, bu soruyu var olmuş-olacak en önemli soru olarak görüyorlar bunu anlayabilirim ama cevabın bizce mantıklı olması neden şart? 42 bence en iyi cevap. Hayatta her insanın kendine göre değerli bulduğu, anlam kattığı şeyler var; insan olmadığında onun değerlileri-değerleri de yok olur öyleyse insandan önce ortaya çıkmış bir sorunun cevabının insani değer-değerlilere göre verilmesini nasıl bekleyebiliriz ki?
Büyük bir kıvanç ve gururla bildiriyorum ki, hayatın bir anlamı olmadığına dair iddialar asılsız; asılsız oldukları kadar da anlamsızdır.

Halbuki bu ne basit bir cevaptır. Anlaması ne kolaydır. Öyle ki, yaklaşık on beş milyar +27 yıldır, galaksimizin en uzak köşelerindeki zihin sahibi, atomik, ilkel organizmalar dahi bu cevabı bilmektedir.

Bu kadar basit bir cevabın, dünya gibi son derece zevkten yoksun ve inanılmaz ölçüde sıkıcı bir gezegenin, kimselerin umursamadığı maymun fazlası sakinleri tarafından bilinmemesi, akıl sahibi birine ancak 7 saniye+13 saliselik bir süre zarfını geçmemek kaydıyla ilginç gelebilir.

Aslında bu noktada en mantıklı tavır, her hangi bir dünyalı ile bu konuyu hiç tartışmamaktır. Bu tür bir tartışma; bir tatlı su karidesiyle, tuzlu sularda yaşam olup olamayacağını tartışmak kadar sıkıcı ve anlamsız olacaktır.

42

Son On beş milyar +27 yıldır evrenin en merak edilen sorusu, sorunun kendisinden ibarettir. Cevap ise eskiden berri 42'dir.

Rehbere ek.

75.43.45555
Hayatın büyük ve derin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Ama eğer yanılıyorsam yaşamımızın gerçekten de çok ulvi bir amacı varsa bunu öğrenenler kesinlikle şöyle oluyor, işte buna eminim. Gerek var mı? Bence yok!
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL