Niçin Yaşıyoruz ?

Bir süredir deneyler yapıyorum:

Bir şeye çok ihtiyacı olduğunu söyleyen bazı insanlarla,onların çok ihtiyacı olan şeylere sahip ancak o şeyi diğerleri kadar çok umursamayan kimseleri yan yana getiriyorum.

İstekli kişi,bir şeye ne kadar ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Diğerlerine ihtiyaç sağlayabilecekleri imkanlar yaratıyorum.

Ama genellikle, istekli kişiler eli boş ayrılıyor.

Zira,isteklinin arzusunu elinde tutanlar için,arzulanan nesne birden kıymetleniyor.

Aynısını bazı maymunlarla denemişler.

Daha olumlu sonuçlar aldıklarını söylüyorlar.

E git maymunlarla yaşa o zaman ?
yemek yemek için.
Bunu ele alan uzun bir denemem vardı buradan paylaşayım..

http://www.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=101354
Soru eğer "insanın yaşama amacı nedir?" ile eş anlamlı ise...

İnsan yalnızca mutlu olabilmek için yaşar. Diğer herşey ancak buna hizmet eder...
inanmadığımız birşeye inandığımızı farkettiğimiz için
Jack Daniels ile dostluğumun yarısına yaklaştığım şu dakikalarda,hayatın anlamını biraz daha çözmüş olmanın hafifliği içindeyim.

Adam pahalıcı falan ama harbi dost.

Hepimize afiyet olsun.
Schponheaura göre, her biri kendi yüksek değerinden emin, çabucak hayal kırıklığına uğrayacak olmalarına rağmen ahlaki anlamda yüksek bir amacı kovalayan kendini beğenmiş yaratıklar ırkında, (insanlar) gülünç bir şey vardır: Bu anlamsız kuru gürültüye ve şamataya uygun hiçbir görkemli amaç yok; yalnızca "bir anlık doyum, isteklerin koşullandırdığı geçici arzu, uzun süreli ve yoğun acı, biteviye mücadele, herşeyin hem avcı hem de av olması, baskı, istek, ihtiyaç ve kaygı, acıyla inleme.."

Bu, sonsuza ya da dünya sonlanıncaya kadar sürüp gider..

Schponheaur şöyle der: "Bütün bu trajik komedinin niye var olduğu konusunda kimsenin en küçük bir fikri bile yok.Zira onun izleyicisi yok ve aktörler az ve sırf bir beğeniyle sürekli olarak kaygı ve sıkıntı çekiyor"

"Dünya yalnızca anlamsız bir ihtiras, grotesk biçimde kötü bir drama, uçsuz bucaksız bir pazar ya da içinde yaşam türlerinin nefes almak uğruna birbirlerini ezmeye çalıştıkları Darwin tarzı bir amfitiyatrodur.."

Hayatın Anlamı, Terry Eagleton Syf:74
ölüm imkansız olduğu için yaşıyoruz.
yaşamak bir "seçim" de olabilir ama derin düşündüğümüzde yaşıyoruz; çünkü "Mahkum edildik".. İnsanların %99u bağımlılıkları ve mahkum edildikleri şeyler uğruna yaşar..%1lik kısım yaşamıyordur sadece hayattadır. .Evrenin aldatmacılarından ve şeytanla birlikte sürgün hayatı sürdürmekten dolayı acı çekerler bunlar.Öğrenilmiş çaresizliklikle birlikte duvarlara kafalarını vurmaları bir işe yaramaz..

Godotyu bekliyoruz, - boş bir bekleyiş bu- Camusun saçmasıyla her gün karşı karşıya geliyoruz, Sartrenin Bulantısını ruhumuzda hissediyoruz, Nietzscheyle beraber defalarca hiçlik okyanusuna girdik ve Caraconun dediği gibi "burdan sadece ÖLÜMÜZ çıkacak"
Kendi dünyamızın efendisi olabilmek için...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL