En Çok Nefret Ettiğiniz Şeyler

orhan pamuk türkiyenin eğitim sistemi için ''ezbere dayalı eğitim'' demiş.ortaokul ve lisedeki edebiyat bana hiçbir şey öğretmedi demiş.niye şaşırmadım acaba.10 yıl önce ben lisedeyken de ezberciydik.şimdi ortak sınavlar için edebiyat,coğrafya,felsefe,psikoloji,hata matematik sınavlarında öğrencilerin nelere maruz kaldıklarına gözetmen olarak şahit olduğumda ulan 10 yılda hiç mi bir ilerleme olmaz.sanki ezber daha çok artmış azalacağına.

abbas güçlü de orhan pamuğu eleştirmiş( ara sıra hak vermiş, hakkını yemeyelim) bu ülke senin dünyaca ünlü bir edebiyatçı olmana hiç mi katkıda bulunmadı.bence hiç bulunmamıştır.eğitim sistemimiz için abbas güçlü gibi adamlara ihtiyacımız var elbette.ama hiç kızmasın Orhan pamuğa.adam haklı.

not: konun başlığına cevabım: eğitim sistemi
adına ev sahibi dediğimiz mahlukat yüzünden cinnet geçiricem bi gün o olucak.yıkıcam bu apartmanıda tepesine,en azından sürekli inşaat yaptırmak zorunda kalmaz,kökünden yıkılmış olur.o da kurtulur biz zavallı kiracılarda...su vanası kadar taş düşsün başına.başlıycam apartmanınada inşaatına da ya.sabır taşı olsa çatlar.yeter artık be ! :@
Trier de Bergman da yakalayamaz bizim insanımızın aynı anda sapık aynı anda sevecen aynı anda yavşak, riyakar tadını. Hiç tanımadığı bir insanın üzerine otobüs sürdürtmek isteyebilecek kadar aşağılık,aynı yolda otobona saçılmış bir araba enkazı gördüğünde "tühhh" çekecek kadar da "vicdanlı" bir toplum içerisinde yaşıyor olmak,sizi şaşırtmıyorsa gençliğiniz çoktan geçmiş demektir.

Türkiye'de insan büyüdüğünü böyle öğreniyor :)
benim de bir bisiklet alıp yollara düşesim var.bisikletle kötü anılarım olsa da.az düşmedim.

ama bu kötü şöforler korkutıyor adamı.istiyorum profesyonel anlamda bisklet sürmeyi.ama bu ülkede daha buna çok var.
Bursalı bisikletçiler isyan etmiş,trafikte biz de varız diye.

Katılıyorum ben de,kuzu da var o trafikte.

Türkiye'de bisikletliysen,çöpsün. Bisiklet yolu yaparlar,bisikletten çok yaya gezer. Sulama sistemleri üstüne üstüne püskürür,arkadan gelen araba seni taciz eder, selektör yakarlar,alay ederler, bazısı güya üstüne araba sürüp "şaka" yapar. Lanet olsun diyesim geliyor. Kuzuysam,bisikletliysem,bu eza,bu cefa hak mıdır ?

Bisikletlere özgürlük.
hamam böceklerinden nefret ediyorum ya..al işte gece gece huylandırdı insanı.gelde yat uyu şimdi.pöfff...
Sevgikara, aslında burada esas mesele,insanların iş-güç sahibi olmaları değil. Foxcoon örneğinden yola çıkarsak, Apple,178 dolara ürettiği bir Iphone 3G S modelini,699 dolar etiketiyle piyasaya sürüyor. Burada amaç yüksek kar marjı. Reklam ve pazarlama giderlerini üstüne eklerseniz, bir ürünün maliyeti Apple için 200 dolar civarına çıkıyor. Ortadaki karlılık muazzam seviyelerde. Apple'ın CEO'sunun aldığı maaş 4.3 milyon dolar. Bu şirketlerin sadece İrlan'Da da kazandıkları rakam 22 milyar dolar. Bunlar korkunç rakamlar.

İşçiler de ekmek kazansın ama daha iyi şartlar altında. Yoksa bu şirketler,fason üretim yapan bu firmalar,insanların işsizlik korkusundan yararlanıyor zaten. Apple bu kadar kar marjı yapmasın mesela, Foxcoon'a üretimi hızlandır baskısı yapmasınlar. Firmaların şartları düzeltmesini şart koşsunlar. Bunlar olmayacak şeyler değil. Tepki koyalım,almayalım,kullanmayalım. Vatandaşız,tüketiciyiz,bireyiz. İnsanız yanii.
ben de geçenlerde ''modanın köleleri'' diye bir program( belgesel tarzı) izledim.ZARA,H&M gibi ünlü markaların ucuz işçilikten dolayı BANLADEŞteki insanları nasıl sömürdüğünü izledim.insanların çalıştığı tabakaneler ve bu tabakanelerden onlara bulaşan hastalıklar.öyle sefil durumda çalışıyorlar ki insan olduğundan utanıyosun.deri ayyakabı yaparken kullandıkları kimyasallar önce bu insanlara zarar veriyor.sonra bizlere.bu insanlar için küçücük de olsa bir şey yapabilir miyim diye düşünürken.bir kadına mikrofon uzatıldı.ve daha önce bir italyan fabrikasında çalışan kadın şimdi fabrika kapandığı için çok zor durumda.orda insanlar 12 saaten fazla çalışıyorlar.ve anca iş bulduklarında özgürleşiyorlar.

şu anda bunları yazarken üzerimde geçen yıl kuzenimden hediye gelen H&M marka t-shirt var.ne yapim sizce MADE İN BANGLADESH üretimi ürün giyinmeyerek mi bu insanlara yardım edim?
Seri üretim "mucizesi" sayesinde satış fiyatının neredeyse 10'da 2'sine üretilebilen,modern teknoloji cihazlarının,öldürdüğü çok sayıda çocuk ve kadın var. Elinizde bir adet seri üretimFoxconn cihazı varsa,bu cihazı kullanmamanızı,çöpe atmanızı eğer bunu da yapamıyorsanız, bu firma aracılığıyla üretilen hiç bir ürünü almamanızı öneririm. Apple,Sony Ericcson,Crea,HP gibi firmalar bu aracıyı kullanıyor.

Steve Jobs gibi insan bozuntularının söyledikleri gibiFoxconn'da yüzme havuzları,palmiyeler,manikür odaları falan yok. Günde 12-16 saat çalışan ve Batı standartlarıyla 140 sterlini toplamaya çalışan binlerce,fakir,Çinli var.

http://dunyalilar.org/ipadinizi-yaparken-neredeyse-olen-kadin.html
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL