7.6

168 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.3 (183.105 OY)

KONUSU

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm malını kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@stiff

1 yıl önce

6 / 10

Asla bir yalnızlık filmi değil, bir "bir yere ait hissedememe" filmi. Belki de bir berduşluk hikayesi. Yalnızlık böyle bir şey değil. Filmde şımarık bir yalnızlık gördüm. Fern'e en az 3 farklı yerden "bizimle kalabilirsin" teklifi geldi. Şu "az yalnız" halimle ben bile o tekliflerden birini kabul edebilirdim. Çalıştığı iş yeri kapanan, ekonomik sıkıntı çeken, kocası ölen bir tek Fern değil. Yalnızlık da yaşamak da böyle şeyler değil. Fern bir depresyon içerisinde olabilir, bir yere ait hissetmediği de çok açık. Ama bunun bir yalnızlık hikayesi olduğunu kabul edemedim. Diğer karakterler içerisinde yalnızlığı yaşayanlar vardı. Filmdeki yaşlılık rahatsız ediciydi. Bunu üzülmek anlamında söylüyor olabilirim. Bu kadar yaşlanıp, bir gün bu hikayedekinden daha fazla yalnız kalabilecek olmak beni üzdü. Belki Amerika'ya yerleşebilseydim, buna yakın bir hayatım da olabilirdi. Yaşlı karakterlerin bu kadar göz önüne sokulmasının duygu sömürüsü olab
... Devamı
Asla bir yalnızlık filmi değil, bir "bir yere ait hissedememe" filmi. Belki de bir berduşluk hikayesi. Yalnızlık böyle bir şey değil. Filmde şımarık bir yalnızlık gördüm. Fern'e en az 3 farklı yerden "bizimle kalabilirsin" teklifi geldi. Şu "az yalnız" halimle ben bile o tekliflerden birini kabul edebilirdim. Çalıştığı iş yeri kapanan, ekonomik sıkıntı çeken, kocası ölen bir tek Fern değil. Yalnızlık da yaşamak da böyle şeyler değil. Fern bir depresyon içerisinde olabilir, bir yere ait hissetmediği de çok açık. Ama bunun bir yalnızlık hikayesi olduğunu kabul edemedim. Diğer karakterler içerisinde yalnızlığı yaşayanlar vardı. Filmdeki yaşlılık rahatsız ediciydi. Bunu üzülmek anlamında söylüyor olabilirim. Bu kadar yaşlanıp, bir gün bu hikayedekinden daha fazla yalnız kalabilecek olmak beni üzdü. Belki Amerika'ya yerleşebilseydim, buna yakın bir hayatım da olabilirdi. Yaşlı karakterlerin bu kadar göz önüne sokulmasının duygu sömürüsü olabileceğini bile düşündüm.

Yüksek beklentiyle izlemiş olmayı bir kenara bırakırsam film hakkında yorumum kadar negatif değilim. Ait olamama hissini iyi bilirim. Ben de bu topluma ait olduğumu düşünmüyorum. Ama bir şekilde yaşamak ve yola devam etmek gerekiyor. Benzer hikayelerin çok daha iyilerini izledik.

@alisinatif

2 yıl önce

"gitmek zorunda kalanlar" guzellemesinin altinda "ulkemizde siginmaci istemiyoruz" da var mi mesela? virusle,savasla,baronlarla,edebiyatla,ideolojik sicirtmalarla ve daha nice goygoyla bir yere kadar. imkanlar,minimum yasam kosullarini bile karsilayamadiginda bunu saglayabilecegin yere gidersin. dogada hayatta kalabilmek,minimalizm sevdasi,karavanlar...bunlar gercekten senin fikrin mi bir dusun bakalim;ne dersin?
20-25 yil once cekilmis olsa itin gotune sokacagin film halbuki...
yalnizlikmis...oysa bu kalabaligin bir parcasi olmayi sen sectin.
Cubbeli,M.Kemal, Sengor ezan savununca da iskillenmeyip,kesin altinda turlu insani,vicdani sebepler araniyordur ornegin. turk gibi borcla,orta dogulu gibi yaya,batili gibi karavanla da gitsen bil ki yolun yol degildi.
mustahak.

@ibrahimguney45

2 yıl önce

6 / 10

Filmin abartıldığını düşünüyorum konusu fena değil ama daha iyi işlenebilirdi filmi izleyecekseniz eğer çok beklenti içersine girmeyin. Puanım 10/6

@pikazul

2 yıl önce

8 / 10

tek diyebileceğim: umarım evini bulmuşsundur Fren "see you down the road"

@serkanaydemir

2 yıl önce

6 / 10

Şişirilmiş bir yapım.

Aldığı puan fazla. İnto the Wild gibi yapılmaya çalışılıp yanından bile geçemeyen bir film. Ludovico’nun müzikleri olmasa film çok daha düşecekmiş. Ama artık bu tarz şeyler de tüketildi. Bir anlamı yok yani. Yola çık yol açık... Bu motto bile artık popüler kültür. İnsanlar içselleştirmeden bunları yaşama derdinde. Ortada kötü bir senaryo var. Kamerayı burnun dibine getirip boş boş uzağa bakan suratlar artık iş yapmaz. Ortada film olmadığından belli ki buna ödüller yağacak. Dediğim gibi fazlasıyla abartılmış bir film.

İzlerken beklenti içine sakın girmeyin.
S

@selma_salman

3 yıl önce

Sıkıcı bir anlatımı vardı

@ezgibakr

3 yıl önce

7.9 / 10

Aklımızda hep sisteme uymasam, karavanımı alıp kaçsam, hayat boyu çalışma ritüeline katılmasam, düşünceleri vardırya hah işte onlara oldukça gerçekçi bir yanıt vermiş film. Oyunculardan bazıları gerçekten de karavanparkta yaşayan insanlar. Öyle gerçekler ve show dünyasından öyle uzaklar ki. Film al sana diye orta parmağını kaldırıyor seyirciye resmen. Sistem çalışmayanları para ile işi kalmayanları ne olursa olsun yine de sisteme mahkum ediyor, sonuçta arabaya benzin koyarken kendi ellerimizle bunu çıkaramayız değil mi? Ya da akşam yemeği için geyik avlayamayız her gün ve her gün. Sistem yürüyor zaman onunla birlikte tarihi ve günümüzü kitaplara yarınlara adıyor, içinde yaşamak zorunda olan insanlar, ondan dağlarda ve kimsenin olmadığı bir binanın dahi görünmediği göçebeler diyarında dahi kaçamıyor. Kimse kendine yapraktan giysiler örmüyor veya ayakkabı yerine taş veya odun takmıyor. Sistem değişti ancak insanlar ondan kaçmak istiyor çü
... Devamı
Aklımızda hep sisteme uymasam, karavanımı alıp kaçsam, hayat boyu çalışma ritüeline katılmasam, düşünceleri vardırya hah işte onlara oldukça gerçekçi bir yanıt vermiş film. Oyunculardan bazıları gerçekten de karavanparkta yaşayan insanlar. Öyle gerçekler ve show dünyasından öyle uzaklar ki. Film al sana diye orta parmağını kaldırıyor seyirciye resmen. Sistem çalışmayanları para ile işi kalmayanları ne olursa olsun yine de sisteme mahkum ediyor, sonuçta arabaya benzin koyarken kendi ellerimizle bunu çıkaramayız değil mi? Ya da akşam yemeği için geyik avlayamayız her gün ve her gün. Sistem yürüyor zaman onunla birlikte tarihi ve günümüzü kitaplara yarınlara adıyor, içinde yaşamak zorunda olan insanlar, ondan dağlarda ve kimsenin olmadığı bir binanın dahi görünmediği göçebeler diyarında dahi kaçamıyor. Kimse kendine yapraktan giysiler örmüyor veya ayakkabı yerine taş veya odun takmıyor. Sistem değişti ancak insanlar ondan kaçmak istiyor çünkü doğadan koparılan insanlar için dört duvar onlara yaşam alanı sunmuyor. Duvarın bir yüzü için 4 sene diğer yüzü için 4 sene diğer yüzü için 4 sene çalışmak zorundayım, mahkum ettikleri bir hapishane değil ancak istemediğin vakit kaçabileceğin bir sistem de değil artık. Ayrıca değiş tokuş sistemi, insanların mahremiyet duyguları, o süslü ve güzel banyoların küvetlerin yerini alan bok kovaları ve çakmak figürü, amazon işçileri, maaş ödemeleri ve emeklilik, ölüm...

@emrec137

3 yıl önce

4 / 10

Abartıldığı kadar iyi bir film olduğunu düşünmüyorum. Yalnızlık temasında bir şeyler sunulmuş fakat gerçekten yalnızlık dediğimiz şey bu mu ? Hayır , hiç sanmıyorum. Filmde anlatılan şey hollywood yalnızlığından başka bir şey değil.

@thematrixhasyou

3 yıl önce

-Hatırlanan şey ölmez.

@sagaris

3 yıl önce

7.2 / 10

Kapitalizmin krizinin emekçi kitlelerde yarattığı yıkım artık saklanamıyor, halının altına süpürülemiyor, bu yüzden sermaye sınıfının çıkarları uğruna hayatları parça parça olan emekçilere sahte öyküler yazılması, yaşanmakta olan yıkımın yumuşatılması ve bilhassa orta sınıfların gözünde vicdanen kabullenilebilir hale getirilmesi gerekiyor. Nomadland, bu amaç doğrultusunda, ABD’de 2008 krizinin ardından sayıları bir milyonu aşmış olan, karavanlarda yaşayan, çağdaş uygarlığın hemen her konforundan yoksun emekçilerin yaşantısını alıyor ve bize gayet belgesel bir tarzda, sanki egzotik bir kültürün yaşam tarzını aktarır gibi sunuyor.

@mckurkcu

3 yıl önce

7.2 / 10

İnsanın boğazında yumru bırakan filmlerden biri. Hele bir de arkadan Ludovico Einaudi ’ nin eşsiz müzikleri çalıyorsa hüzünlenmemek elde değil. Hayatı yolunda giden, ekonomik gücü yerinde evleri , malları mülkleri olan yerleşiklerle, evlerini ve umutlarını sırtlarında taşıyan göçebelerin karşıtlığı çok güzel yansıtılmış filmde. Anlatılan hikaye zamansal olarak da mekansal olarak da evrensel bir hikaye, buradaki göçebe bir kızılderili de olabilirdi, köle olarak Afrika’dan getirilen bir siyahi de, ya da savaştan kaçmış bir mülteci de. Evi olmayan herkesin derdi aynı dünyada. Ancak filmi bana göre daha hüzünlü kılan burada hayatına baktığımız göçebenin yalnızlığı oldu. Binlerce kişiyle beraber bir göç anlatısı yerine tek başına yolda olan ve mücadele eden bir kadın var.
Film aynı zamanda politik de bir film. İçinde gözle görülür bir Amerika ve Amazon işçileri üzerinden modern ekonomik sistem eleştirisi de var. Ancak gelin görün ki şu anda
... Devamı
İnsanın boğazında yumru bırakan filmlerden biri. Hele bir de arkadan Ludovico Einaudi ’ nin eşsiz müzikleri çalıyorsa hüzünlenmemek elde değil. Hayatı yolunda giden, ekonomik gücü yerinde evleri , malları mülkleri olan yerleşiklerle, evlerini ve umutlarını sırtlarında taşıyan göçebelerin karşıtlığı çok güzel yansıtılmış filmde. Anlatılan hikaye zamansal olarak da mekansal olarak da evrensel bir hikaye, buradaki göçebe bir kızılderili de olabilirdi, köle olarak Afrika’dan getirilen bir siyahi de, ya da savaştan kaçmış bir mülteci de. Evi olmayan herkesin derdi aynı dünyada. Ancak filmi bana göre daha hüzünlü kılan burada hayatına baktığımız göçebenin yalnızlığı oldu. Binlerce kişiyle beraber bir göç anlatısı yerine tek başına yolda olan ve mücadele eden bir kadın var.
Film aynı zamanda politik de bir film. İçinde gözle görülür bir Amerika ve Amazon işçileri üzerinden modern ekonomik sistem eleştirisi de var. Ancak gelin görün ki şu anda tüm dünyada ve özellikle Amerika’da filmin, yönetmeninin daha önceki açıklamaları sebebiyle Çin’de yasaklanması konuşuluyor. Amerika yine aslında kendisini eleştiren bir filmi Çin baskısına uğrayan yönetmen öyküsüyle üzerinden attı. Evsizlerin sorunu öylece konuşulmadan kaldı yine.
Dünyanın tüm evsizleri birleşin, kaybedecek bir zinciriniz bile yok!

@mehmetm

3 yıl önce

ismet özel’in ’uzak nedir, kendinin bile ücrasında yaşayan benim için gidilecek yer ne kadar uzak olabilir’ dizeleri geldi aklıma izlerken. fern gitmek için yaşıyordui kalması için bir nedeni kalmamıştı zaten

@madamcoco

3 yıl önce

Bol bol yalnızlığı izledim, duyumsadım.

@samsaara

3 yıl önce

buralar bir vakit dutluktu asdasdsadf

@yagizout

3 yıl önce

Genelde başkalarına kendimizi ifade edip sevdirmeye çalışma çabamız; yalnız kalmaktan korkuyor olmamızdan, daha doğrusu sürü olmanın verdiği sahte güven hissine muhtaç hissetmemizden kaynaklanır. Çünkü yalnızlığı malesef sosyolojik bi’ terim ve kavram olarak görür, algılar ve ele alırız. Bu bağlamda Nomadland için başarılı bir yalnızlık filmidir diyebilirim. 2021’in Nisan ayında düzenlenen 93. oscar ödül töreninde; en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu kategorilerinden aday olmuş ve bu ödüllerin üçünü de almıştır. Ayrıca Chloe Zhao, akademi tarafından bugüne dek en iyi yönetmen ödülüne layık görülen ikinci kadın olmuştur. İlki ise 2010 yılında The Hurt Locker filmiyle aday olan Kathryn Bigelow’dur.
SPOILER

Nomadland filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Nomadland filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Nomadland filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL