Dizi önermece :)

Breaking Bad'in ilk 2 sezonu var elimde. Başlasam mı, ne dersiniz?
Firefly'ı kimseye önermiyorum çünkü neredeyse izleyen herkesin tepkileri ikiye bölünmüş durumda ve ikisi de iyi değil. Biri izleyip de hiçbir şey anlamayan, beğenmeyen, üstüne bir de başka dizilerle kıyaslayan şanşsız topluluk. Diğeri ise gerçekten de izlemekten büyük zevk alan, karakterlere hayran kalan, diziye ismini veren uzay gemisinin hayallerini kuran ama sonra dizi pat diye 14 bölüm sonra bitince hayatının en büyük hayalkırıklıklarından birini yaşayan daha şanşsız topluluk. Kısacası bu diziyi izleyip de mutlu olan tanımadım. Dramatik açıklamalara ihtiyacımız yok, diziden haber veren diyenlere ise, ikinci topluluktan biri olarak, tv-sinema tarihinin en ilginç uzay temasından tutun da, çok kaliteli değil belki ama kesinlikle eğlenceli oyuncululuklardan, bir o kadar eğlenceli ve sürükleyici hikayeye kadar iyi bir dizi de olması gereken herşey var.

Tamamen farklı bir tür ama Firefly'la neredeyse aynı kaderi paylaşan bir diğer dizi olarakArrested Development'ı öneriyorum. Ama bunu gönül rahatlığıyla tavsiye ederim, çünkü bu günlerde hayranların yıllarca süren desteği ve sağlam kadrosuyla yeniden ekranlara döndüğü için kaldığı yerden süper bir şekilde devam ediyor.
the fosters kesinlikle gerçi biraz ergenleşmeye başladı ama güzel yinede izleyin derim
Battlestar galactica veFirefly'a başlayasım var. Ancak oyunculuk nasıldır merak etmiyor değilim (karakter ilerleyişi vs) Görsellikten yana şüphem yok
ben son zamanlarda "hannibal" izliyorum

"dexter" dönüm noktalarından sayılır

"monday mornings" kendine bağlar ;)
kesinliklee Friends
The wire ve Oz ağır ilerleyen klasik mertebesine ulaşmış dizilerdir. İlk bölümden hatta diğer sezonlarında bile bir sürükleyicilik bulamazsın. The wire daha çok, siyasetten, sokaka çocuklarına, limanda çalışan sendikalılardan evrak işi yapan polislere kadar bir genişlikte sistemi inceleyen belgesel tadında dizidir. The wire'da piyonların neden sadece kale, vezir olurken şah olamadıklarını, eğitim sisteminin yetersizlerini, öğretmenlerin çocukları nasıl suça teslim ettiğini ve bunun çaresizliğinin altındaki nedenleri anlamak için birebirdir. arka sokaklar gibi aksiyon yoktur, Kahraman polisler, efsane suçlular yoktur. Daha çok cehennem silahı gibi devriye polislerin muhabbetleri, suçluları dinleme, takip etme gibi stratejik uğraşları görürsün. Çok fazla akılda kalıcı karakteri barındırır. Bar muhabbetleri, olay yeri incelermeleri efsanedir. oyunculuk dersi verir adeta...Ayrıca hbo'dan beklenmeyecek şekilde minimum şiddet ve cinsellik içerir (5 sezonda bir göğüs göstermiştir)

Oz'a gelecek olursak oz daha rahat izlenebilirlik sunar. Bir tane kahramanı yoktur, her suçluya aynı önemi verir. Dizinin tipik iyisi-kötüsü yoktur. Çok fazla şiddet içerir, Hapsihane gerçekliği üzerine yapılmış en doyurucu dizidir. Çete üyeleri, etnik gruplar arasındaki çatışmalara çok fazla yer verir. Eğer suç psikolojisi üzerine bir dizi istiyorsan efsanedir, ama prison break gibi aksiyon bekliyorsan uzak dur derim

not: dizi kişinin keyfine göre değişebilir. örneğin ben hiç bir savaş konulu film dizi sevmem o yüzden yaklaşmam. Aynısını sana öneririm bu tür sevmiyorsan bulaşma bile ama severim dersen, gerekli zamanı tanı kopamaz, unutamzsın bu dizideki karakterleri.
the wire ve oz'un neden çok yüksek puanlar aldığını anlayabilmiş değilim, şahsen hiçbirini zamanında izlemedim ama geçenlerde her ikisininde ilk 2 bölümünü izleyim dedim ve çok sıradan hatta sıkıcı bile denilebilir ne bileyim bana çok overrated diziler gibi geldiler. şahsen dizi dediğin ilk bölümden itibaren sarsmalı bünyeyi, game of thrones gibi yada the walking dead gibi. ne bileyim yukarıdaki yazdığım diziler bunların yanından bile geçemezler ama çok acayip bir şekilde yüksek puanlar almışlar. ilginç.
başlıkta yazılan yazıları okurken gözüm sürekli spartacus'u aradı ve sonunda bi tane görebidim.ilk bölüm gerçekten komik gelmişti bana."300"filmine benzetilmek istenmiş gibi.ama bölümler ilerledikçe ve entrikalar arttıkça acaip sardı.tek olumsuz yanı 1 sezon olması:( ama yeni bölümler de spartacus'umuz iyileştiğinde gelecekmiş.

bayanlar için the new adventures of old christine ve HIMYM tavsiye ederim.

dexter,the big bang theory ve house MD ise favorilerim..
Rome

yazılmamış sanırım, gerçekten çok güzel ve dönemi çok iyi yansıtan bir dizi.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL