Dizi önermece :)

Boardwalk empire...
death note : animey izlemeyi ve akıl oyunlarını sevenler için biçilmiş kaftan

bir kaç bölüm izledim takıldım kaldım sonra her bölüm 20 dk ve 37 bölümden oluşyor.
Prison Break -seksenbir bölümün seksenbirinin de sonu heycanlı mı biter arkadaş. Bu nasıl bir başarı bu nasıl bir beyin. Aksilikler aksilikler.. Koca Fox River'dan kaçmak o kadar kolaymı maykılım. Ve o kadar kişiyle. Ama sen normal bir insan değilsin :D sen yaparsın. Normal bir insan öyle şeyleri düşünemezdi çünkü.

Walking Dead- Hadi canım zombi dizisi o güzel değildir o diyosunuzdur. Bende öyle diyordum çünkü :D Zombi sevmem hiç. Ama bir başladım şuan bildiğin zombi hastasıyım. Bu dizide çürümüş yüzler, yenmiş kol, bacaklardan daha fazlası var. Bir zombi olayı daha güzel ve daha gerçekçi anlatılamazdı herhalde. İzleyin.
Winternight önerini hemen dikkate alacağım teşekkür ederim. Sanırım bu Rome diziside Carnivale gibi haksızlık yapılmış dizilerden.

1-Twin peaks

2-Riget

3-Rome

4-Deadwood

5-Battlestar galactica

olarak gideceğim sırayla. Ama diğer diziler için arkadaşlardan öneri bekliyor olacağım. Sherlock dizisine haksızlık mı yapıyorum ya da bünye bu tür dizilere mi alışık değil:D
Rome'u bi aradan çıkar bence hem kısa sürüyor hem de mükemmel.
Oturdum tek tek araştırdım ve çoğu güvenilir kaynakta şu diziler (izlemediklerim) baştacı durumda:

Twin peaks- Yeni başladım ve kopamadım ilk iş bu diziyi bitireceğim

Deadwood- Hbo'ya yakışır ağırlıkta bir dizi 3 bölüm izledim şuana kadar

Battlestar galactica- Yarım bıraktığım için en çok üzüntü duyduğum dizilerden. Oyunculuk fazla sarmadı beni ama karakterler çok iyi. Daha çok 90lardaki efsane pc oyunlarını andırıyor

Firefly- Sonlarına yaklaştım gayet iyi gidiyor ama dizide bir yapaylık var. İnandırıcılık biraz havada kalmış ama gizem yönünden son derece cezbedici

Sherlock- Film konusunda çok güvendiğim bir arkadaşım " Hayatımda izlediğim en iyi dizi" dedi bir bölüm izledim ve hiç çekici gelmedi. Sherlock'u canlandrıan elemandan mıdır neden bilmiyorum ama dizi içine çekemedi bir türlü

Gelelim hiç izlemediklerime:

Riget(krallık)- Her yerde övülen bir dizi sanırım bunda Lars Von Trier'in katkısı da büyük sanırım.

House- En çok başlamak istediklerimden. Tavsiye eder misiniz, oyunculuk, inandırıcılık, nasıldır?

Rome- Hbo dizisi olması başlamam için en büyük etkenlerden. Ancak hala başlayamadım 2 yıldır listemde.

Madmen- Bu dizide en çok övülen dizilerden, konusunu, oyuncularını biliyorum ama başlayamadım bir türlü

Dexter- Michael C. Hall diziyi merak etmem için en büyük etkenlerden biri. Six feet under'la tanımıştım kendisini.

The X-Files- Çok önceden izlenilip hayal-meyal hatırladığım dizilerden.

Evet arkadaşlar sizce hangisinden başlayayaım. Hangisi fazla şişirilmiş ya da hangisini sabırla izlemem gerek?

(Not: Hbo dizlerini sevmemin en büyük nedeni: Dizinin 1-2 ana karakter üzerinden gitmemesi. Oz olsun, boardwalk empire olsun bu dizilerde bazı bölümlerde yan karaktrlerin hikayesine odaklanılıyor. Yan karakterler çok zengin ve sağlam olabiliyor. Yan karakterlerden biri ölse bile diziye yeni giren başka karakterler dizinin ağırlığını taşıyabiliyor. )
teşekkür ederim yulunga batlestara başlamak farz oldu öyleyse. Oz iyidir hatta hbodan hangi dizi çıkarsa izle derim:D (true blood ve bu tarz -para-gençlik dizilerini izlemedim tek) oz, sopranos, carnivale, the wire ve boardwalk empire çok iyidir, hep överim bu dizileri:)
kaede; firefly konusunda wdyfml'ye katılıyorum ve önermiyorum. delisi olan bir arkadaşımın söylediğine göre çok mükemmel bir dizi olsa da hiç olmayacak bir yerde son vermişler diziye. gerçi sonradan sinema filmi çekilmiş serenity adında ama aynı tadı vermemiş. şahsen kaçındım hep o yüzden ama battlestar galactica'yı şiddetle tavsiye ederim güzel dizidir. görselliği öyle çok abartılı düzeyde değil belki ama konu ve karakterler muhteşem gerçekten.

onun dışında son zamanlarda izlediğim dizilerden önerebileceklerim;

oz; yeni izleme fırsatı buldum bu diziyi ve şimdiye kadar izlediğim en güzel dizilerden diyebilirim rahatlıkla. övüldüğü kadar varmış gerçekten. ben açlık yapıp bütün bölümleri 3 hafta gibi kısa bi sürede bitirdim ve yokluğunu hissediyorum şimdi. eğer başlamayı düşünüyorsanız benim gibi abartmayın tadında izleyin diyorum.

community; şimdiye kadar izlediğim en underrated dizilerden birisidir sanırım bu. komedi dizisi arayışında olanların kaçırmaması gereken aşırı güzel dizi.

hannibal; 2. sezon onayını almış ve aynı kalitede giderse dexter bittiğinde yokluğunu aratmayacak bir dizi diye düşünüyorum.
Başlayacağım, teşekkürler. Karakterlerin oturaklı bir şekilde farklılaşmaları iyi işlendiğinde daima ilgi çekici olmuştur. Nicki de aldım 4 sene önce Alone diye, kaldı öyle ergen gibi. (:
Alone bence başlamalısın. Karakter değişimi, Meksika sınırı ve çete kavgaları hoşuna gidiyorsa beğenirsin (yaralıyüz gibi yükselme ve suç, şiddet temaları içeriyor). Oyunculuk çok iyi, sürükleyici ve ciddi bir yapım ilk bölümünü izle anlayacaksın:)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL