Zorba Nasıl Olunur Yorumları

Zorba Nasıl Olunur dizisi detayları

@eski_takvim

2 yıl önce

9.3 / 10

hafiza tazelemek icin birebir, muhakkak izleyin

@wingsofgod

2 yıl önce

her gün bir bölüm fazlası zararlı

@olanzveins

2 yıl önce

1 / 10

Stalin, Kaddafi, Idi Amin kısımlarında çok güzel saçmalayan ve gerçekliği çarpıtan bir yapım. Klasik liberal ideolojiyle şekillenmiş bir içi boş argümanlar dizisi. Liberal ideolojinin sığlığı sayesinde hepsinin benzer yönleri olması çok normal. Derinlikten bilerek kaçılmış. Ayrıca açlık olarak bahsedilen durum kıtlıktır. İkisi arasında imkan farklığı vardır. Kıtlık yüzünden insanlar aç kalır. Keyfiyete göre aç bırakılmaz.

@mckurkcu

2 yıl önce

7.7 / 10

Yakın tarihteki 6 diktatör üzerinden diktatör olma heveslilerine güzel taktikler veren, her insanın içinde zorba olmaya dair bir istek olduğunu ve aslında zorbaları işimize geldikleri ölçüde çok sevdiğimizi anlatan iyi bir netflix belgeseli. Belgeselin en sevdiğim yönü alaycı ve esprili anlatım dili oldu. Sanki genç ve hevesli diktatör adaylarını bir sınıfta toplayıp ders anlatırlar gibi çekmişler. Bir solukta izlenebilir bir belgesel olmuş. Sevmediğim yönü ise yüzeyselliği oldu. Anlattıkları diktatörleri hangi toplumsal koşulların oluşturduğu ve sömürgeciliğin bu adamların ortaya çıkmasındaki etkisi es geçilmiş. Sözgelimi Uganda diktatörü İdi Amin’in hintlileri ülkeden kovmasını bir zorbalık olarak anlatmış ama İngilizlerin yüzbinlerce hintliyi ülkeye ne için getirdiğinden hiç bahsetmemiş. Ayrıca el kitabına bir maddeyi eklemeyi de unutmuşlar eğer batıya ekonomik bir yarar sağlıyorsanız diktatör olmanız kimsenin umrunda olmaz. Bknz: Suudlar. Öte yandan Mao Zedung gibi malzemesi bol bi
... Devamı
Yakın tarihteki 6 diktatör üzerinden diktatör olma heveslilerine güzel taktikler veren, her insanın içinde zorba olmaya dair bir istek olduğunu ve aslında zorbaları işimize geldikleri ölçüde çok sevdiğimizi anlatan iyi bir netflix belgeseli. Belgeselin en sevdiğim yönü alaycı ve esprili anlatım dili oldu. Sanki genç ve hevesli diktatör adaylarını bir sınıfta toplayıp ders anlatırlar gibi çekmişler. Bir solukta izlenebilir bir belgesel olmuş. Sevmediğim yönü ise yüzeyselliği oldu. Anlattıkları diktatörleri hangi toplumsal koşulların oluşturduğu ve sömürgeciliğin bu adamların ortaya çıkmasındaki etkisi es geçilmiş. Sözgelimi Uganda diktatörü İdi Amin’in hintlileri ülkeden kovmasını bir zorbalık olarak anlatmış ama İngilizlerin yüzbinlerce hintliyi ülkeye ne için getirdiğinden hiç bahsetmemiş. Ayrıca el kitabına bir maddeyi eklemeyi de unutmuşlar eğer batıya ekonomik bir yarar sağlıyorsanız diktatör olmanız kimsenin umrunda olmaz. Bknz: Suudlar. Öte yandan Mao Zedung gibi malzemesi bol bir zorbaya özel bir bölüm yapmamaları politik bir tercih mi bilemedim. Belgesel anlatım dili olarak çok iyi, anlattıklarında bir sorun yok ancak anlatmadıkları sorunlu. Bazen neyi anlatmadığınız daha önemlidir.
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL