Müslüman olduğunu iddia eden birtakım yavşaklardan ne kadar nefret ettiğimi kelimelerle ifade edemem.
Bu yavşaklar, birtakım cemaatlerin çatısında örgütlenip devletin tüm kademelerine sızmakta,bunu da din,Allah,iman,sevgi ve düzen adına yaptıklarını düşünmekteler.
Bundan, dört yıl önce bu ifadeler,benim için bir paranoyanın tezahüründen ibaret idi. Ta ki, mezun olup öğretmenlik mesleğine başlayana kadar.
Ben üç yıl içerisinde, cins cins okul gezdim. Ve her ne hikmetse karşıma çıkan müdürlerin neredeyse tamamı aynı sıfatta, imam yarısı tiplerdi. Hepsinin çekmecesinde bir Zaman Gazetesi bulunur, hepsi aynı kelamları ederler ve hepsi insanlık sevgisi ile doludur. Bildiğin tornadan çıkmış insanlardır. Kendileri ile herhangi bir alanda mantıklı bir tartışmaya giremezsiniz. Konuşamazsınız, onlar konuşur siz dinlersiniz. Yeni nesil diyalog bu olsa gerek.
Üniversite yıllarımda, benimle aynı sıraları paylaşmış, şakirt arkadaşlarımdan ayrılalı dört yıl geçti. Bu şakirt arkadaşlarımın tamamı şu an devlet kurumlarında, bir yerlerdeler. Farklı farklı alanlarda, ama illa ki devlet babanın eteğinin dibinde. Kimi adını değiştirdi, kimi adresini,bunu niye yaptılar bilmiyorum. Ama bazı tahminlerim var .
Birbirlerini it kollar gibi kollayan bu insanlar için adalet sadece bir kelimeden ibaret. Siz çalışmışsınız, siz daha başarılısınız falan bunlar laf, onlardan mısınız,değil misiniz; önemli olan bu.
Bu insanlar, Müslüman-mış. Dindarmış. Benim gibi Allahsızlar ekmek yiyeceğine bunlar gibi Allahlılar aç kalırsa, bu işin sonu ne olurmuş.
Kendilerine yönelik, bu kin ve öfkenin kaynağını hiç mi merak etmezler ? Hiç mi sormazlar ? Bizden misin, değil misin. Bu insanların beyni bu şekilde çalışıyor. Bu kadar,basit bir sistematikleri var. Tabi, bu tür bir şiarla gitsen gitsen, hocanın dizinin dibine kadar gidersin.
Bu insanlardan korkmanızı öneririm. Bu insanlar,insanlıkla ilgili bildiğiniz tüm güzel şeylere karşı bir tehdit oluşturmaktalar. Bağnazlıklarını, sevgi,ahlak,doğruluk vb.. sevimli kelimelerle süslemişler. Ama makyaj parlıyor. Ve her kötü makyaj gibi mide bulandırıyor.