En Çok Nefret Ettiğiniz Şeyler

Redaktörlük yapmayacaksın. Eğer,milletin tepesine ve hatta televizyonlara çıkardığı,"büyük" yazar milletinden tiksinmek istemiyorsan redaktörlük yapma. Olmuyor başka türlü.
Her geçen dakika beni ülkemizin "kolpalık" düzeyine dair inanılmaz örneklerle buluşturmaya devam ediyor.

Gaziyi evine otobüsle yollamışlar.

Bu da büyük olay olmuş.

Her yıl bu ülkede kaç insanı cebine yol parası diye 7 lira koyup Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna askere yolluyorlar haberin var mı ?

Bu adama ayda 20-23 lira verip al geçin diyorlar ses eden yok

Bu adamı borcu harcı varken evinden alıp 15 ay zorla askerde tutuyorsun ses eden yok,

Bu adama silah verip git öl diyorsun ses eden yok,

Bu adam,askerden sonra işsiz güçsüz açta açıkta dolaşınca ses eden yok,

Bu adamın babası anası ayda 340 lirayla geçinmek zorunda bırakılıyor ses eden yok,

Bu adam,parasızlıktan evlenemiyor ses eden yok,

Bu adam,evlense çocuğu aosa ona dondurma,çikolata,çukulata ve gofret alamıyor ses eden yok,

Bu adamın "adam" yerine konmak için tek şansı ölmek. O zaman bir yerlerde haber olabiliyor da aksi halde salla gitsin. Bu iş böyle.
olimpiyattaki sporcularımızı madalya alamadıkları için bıdı bıdı konuşan insanlardan nefret ediyorum,

http://www.youtube.com/watch?v=iHpY2LdR5iMgibi reklamlarla anlayışı ortada olan zihniyetten özellikle nefret ediyorum insanlar bırakında bir şeyi GÖNÜL verdiği için yapsın BASKIYLA SÜREKLİ DÜNYANIN SONUYMUŞ gibi yarıştırlmasınlar...

en kolay şeyi nefes alp vermeyi ile bir ölüm kalım savaşı yaptıranlardan NEFRET ediyorum
AK parti Hatay milletvekilinin oğlu, emniyet bürosunu basıp o kadar polisi tek tek inci gibi dizip hesaplaşmak umuduyla bir komiser yardımcısı ve polisi teşhis etmeye çalışıyordu. Hatta numara bile vermişler polislere. Bir an üzüldüm. Sonra aklıma üniversite yıllarımda bizi inci gibi dizen inci dişli polis "abi"ler geldi. Güçsüzü görünce dayı kesilenler birilerinin dayısını görünce tuz buz oluyorlarmış. Açıkçası bir an hoşuma gitmedi de değil. Yanlış anlaşılmak istemem polislerin de ne kadar "gariban" olduklarını biliyorum. Birçoğu ekmek derdinden polis olmuş........ Üç noktayı farklı şekillerde doldurabilirsiniz. Genelleme yapmayım. Neyse ne.

Ama kimlik sorunca küfretmişsin gibi bakacak olduklarına emin olduğum o polislerden biri bile, ne oluyoruz ya dememiş. Kuzu kuzu bekliyorlar. Bu ne biçim bir midedir ? Biri bile, ulan sen kimsin, ben senle niye yüzleşiyorum demiyor,diyemiyor ???? Ama aynı adamlar ben kimlik sorunca, anasına laf etmişim gibi cevap veriyor ?

Komik.

Trajisinden hem de. Ha ha.
16' sındaki kızını kocaya veren, kocasının işkencelerinden bıkıp evine geri geldiğindeyse, hiçbirşey olmamış gibi kızını aynı şerefsizin yatağına yollayan daha sonrada kızının ölüsü geldiğinde, timsah gözyaşları döken anne baba müsveddeleri midemi bulandırıyor...
uzay boşluğunda asılı kalan mesajlar..rahatsız edicisiniz..
Tv'yi balkona çıkartıp insana düğündeymiş hissi veren gıcık komşumun müzik anlayışından,hayat zevkinden nefret ediyorum.
Katy Perry ve türevi Amerikan mallarından, gazetelerdeki ''şefaf taytın kurbanı oldu'' tarzı haber(?)lerden, Justin Bieber denen dallamadan, Demet Akalın'dan, Arda ve Sinem'den, Galatasaray'dan, uykunun en tatlı yerinde hocanın gırtlağına böcek kaçmış gibi bağırmasından, herhangi bir dolmuş şoföründen nefret ediyorum.
Bu ülkede insan öğütmekten başka hiçbir işe yaramayan "özel sektöre" güvenmeyip, devlet kurumunda çalışmak isteyen insanlara, küçük kafalı, memur zihinli, tembel vb... ithamlarda bulunan insanlardan nefret ediyorum.

En "kurumsal" şirketçik bile bugün pat diye seni ortada bırakabiliyorken, kimsenin kimseye güvenmediği bir çalışma ortamı içinde, hak aramak denen işin kendini küçük düşürmek olarak algılandığı yasal zeminlere çarpa çarpa,bugün hala özel sektöre bel bağlayan insanlar varsa tek tek ellerini sıkıp tebrik etmek istiyorum.

Çünkü, çok ama çok cesurlar.

El oğlunun üniversite harçlığını çıkarmak için çalıştığı fast food lokantalarında bile babam yaşında adamlar ekmek aramaya çalışırken çok afedersiniz ama resmen yasal tecavüze uğruyorlar. İşlerini kaybetmemek için her şeye eyvallah çeken milyonlarca insanla birlikte yaşıyorsunuz.

Özür dilerim ama, bugün kaç T.C. vatandaşı, işimi kaybetsem de devlet baba beni korur, sendikam var,grev hakkım,lokavt hakkım var,sözleşmem çift taraflı,kontratımda lehime maddeler var vb.... güven dolu cümleler kurabiliyor ?

Yarın birgün sizi kapının önüne koyan şirketçiğin ardından ah çekerken sektem akıllının biri karşınıza geçip "abi özel sektör bu" dediği vakit,kime ne diyeceksiniz ? Böyle haksız bile çıkarıyorlar insanı. Sen işten çıkmadan önce şirketine haber etmek zorunda olacaksın ama şirketin, "küçüldük" diye seni s.edecek.

Bayramdan 1 gün önce, işçi çıkarıp ikramiye ödememenin derdine düşmüş "yeşil" sermayeli holdingcikler mi ararsın, sendikası var diye işçisini kapı dışarı eden, koccaman hijyenik küresel köpek balığı havuzları mı ????

Seç beğen,çalış.

Günde 18 saat çalıştırılırsın, bayramda bile iş yerine çağırırlar,etüt var diye. Sınav kitapçığı bile hazırlarsın. Kitap bile bastırırlar sana da,aldığın para nedense birden piç oluverir. Gazetede haber bile olmazsın. Neden, neden olacak, seni çalıştıran dershane, aynı zamanda bilmem hangi basın patronunun yan sanayisidir.

Çok güleceksin,çoook. Yoksa delirirsin.

Sonra gel KPSS kuyruğuna gelmiş garibana küfret. Orası kolay tabi.
Sadece iyi film izleyenlerden nefret ediyorum. Tamam bokumtırak filmleri de izlemeyelim ama her film emektir, vakittir, sanattır. Bir filmi izlemek için illa bi listede mi yer alması gerekir?. Imdb top 250yi bitirince noluyor ki? Tamam çok baba filmler var orda ama listelere girmemiş bir sürü kaliteli film de var. İnsanlar bu kadar tembel olmasa, ezbere yaşamasa keşke. Kült 10 film izleyip artistlik yapmak yerine az kişi tarafından bilinen şaheser filmleri izlese. Amaa yoook hazır iyi demişler filme arkadaş niye kendini yorsun ki?
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL