En Çok Nefret Ettiğiniz Şeyler

İnsanların kıllarıyla bu kadar çok uğraşmaları sinirimi bozuyor.

Kabul edelim,kıl denen şey bir gerçek.

Hayvanlığımızın güzel anılarından böylesi ucuz numaralarla kurtulamazsın.

Ağda,epilasyon,lazer,hürrem yağı vb.....

Kılların var senin.

Sen kıllarınla güzelsin.

Uzak tut o epilatörü,güzel bacaklarından,

Zarif kollarından.

Kıllarındır seni hür yapan.

Sen kıllarınla güzelsin.
Ulke olarak tatil kulturumuzun "deniz-kum-gunes'"ten ve Ege Akdeniz kiyisindan ibaret olmasindan hic hoslanmiyorum.

Insanlar olarak ciddi bir bicimde disariya acilmaya, baska ulkeri, kulturleri vs. tanimaya ihtiyacimiz var.

Bir cogumuz icin bahane vize problemi oluyor. Ancak zaten her sene deniz kenarinda tatile gidecek, oraya onca para dokecek ekonomik duruma sahipsen vize konusunda bazi egosu buyuk ulkeler disinda cok bir sorun cikaracagini dusunmuyorum. Ki onu da gectim dunya Avrupa'dan ibaret degil. Artik vizesiz gidebilecegimiz bir suru ulke mevcut.. Son takip ettigim kadariyla 70'in uzerinde ulkeye vizesiz gidilebiliyor. Kaldi ki geriye kalan ulkelerin bir kisminda da vize formaliteden ote olmuyor.

Hadi Latin Amerika'ya biletler pahali ha deyince gidilemiyor, cevremize niye bakinmiyoruz. Pek cogumuz Gurcistan nasil bir yerdir, Gurculer neye benzer, ne yer ne icer bilmeyiz mesela.Zira Balkanlar'da da ayni sekilde. Yunanistan'i Bulgaristan'i bir koseye birakin gerisini elinizi kolunuzu sallayarak gezebilirsiniz. Tabi Hirvatistan Subat 2013 itibari ile resmen AB uyesi olacagi icin oraya vizesiz gitmek isteyenler elini cabuk tutmali. Dikkatli takip ettiginizde bazen Istanbul'dan Ankara'ya gidip gelmekten cok daha ucuza ucak biletleri cikabiliyor. Ayrica konaklamayi cok ucuza, hatta sifir maaliyete getirebileceginiz sosyal iletisim aglari da mevcut.

Yunan adalarina gunluk vize uygulamasi geldiginden beri baya bir insanimiz oralara gitmis, takdir ettim. Tabii Bodrum'dan bir gecelim bakalim mantiginda da olsa cogu :P

Ancak gidip gezerek, gorup taniyarak, bizden cok farkli olmadiklarini, farkli da olsalar farkliligin kotu bir sey olmadigini anlayarak kalici bir baris kurulabilir. Sorunlarin cogunun halklar arasi degil devletler arasi oldugunun farkina varilabilir. Onyargilarin ulkesi olarak bizim bunu yapmaya acilen ihtiyacimiz var. Sinirlar kulturleri, yasam tarzlarini ayirmiyor; sinirlar insanlari ayririr, iktidar bolusumu yapar. Insan eliyledir ancak insan zihninde olmasina gerek yoktur.
Kürtaja ikna odası geliyormuş.

İki yüzlü muhafazakar ahlakına yönelik harika bir örnek daha.

Zamanında, bazı üniversitelerde kurulan "ikna odaları"na bir taraflarını yırtan (odalar kurulduktan ve kapatıldıktan 5 yıl sonra o da ) ve kendisini bu ülkenin "muhafazakar demokratı olarak tanımlayan,bilmem ne partinin üyeleri şimdilerde kürtaja karşı, "ikna odası" kurma derdine düşmüş.

Bunların kafasındaki kürtaj olcak kadın modelini çok iyi biliyorum.

Sanıyorlar ki, o kadınlar öyle bakkaldan ekmek almaya gider gibi, kürtaj olmaya karar veriyor. Onlar hoppa zaten,onlar yollu,onları yola getirmeli. Mantık bu,hep.

Bu kafa yapısı,kafayı, anasından çıktığı yerle bozmuş zaten. Orasını biliyordum da bu kadar çok olduklarını yeni yeni öğreniyorum.
telefon sesi ( yani zil sesi, alarm sesi...)

hamamböcekleri ( evet genelleme yapıp böcek diyebilirdim ama bu hamamböcekleri ayrı bir kategoriyi hakediyor nazarımda. nerde görsem onlar bir tarafa ben bi tarafa kaçışırız. tiksinç şeyler )

uyuyamamak (tüm akşam yatakta dönüp durmak ve işe gitmeye sadece 1-2 saat kala uykunun gelmesi durumu. lanet bir şey. çekmeyen bilmez)
Böcekler.

En çok da uçanlarından.

Özellikle de arılar.
Kayısı kıvamında olmayan yumurtalardan nefret ediyorum. Uzun süre kendimce bir algoritma geliştirdim,kayısı yumurta yapımı için. İsteyenlerle paylaşabilirim.

Kayısı yumurta yapmak hem zor hem de sabır gerektiren,ilkeli bir uğraş.
Ha bi de her insan buyuk degisimler gecirebilir ama 360 derece donen insanlara hic saygi duymuyorum, bunu da soylucem.Olmadigi biri gibi davranmaya calisarak kimse mutlu olamaz. Nereye gidersen git ayni kalacaksin. Bunu gercekten duymasi gereken insanlar var.

https://www.youtube.com/watch?v=ceTrhAKUvssbak bunu izle aklin basina gelir belki :P
Kendini ustun halki asagi goren, ulkedeki toplumsal ve siyasi olaylara sanki kendisi yabanciymis, Avrupa'dan falan gelmis gibi yorum yapanlardan tiksiniyorum. Hayirdir, uc bes kitap karistirdin bi kac igreti mimik kattin diye suratina basin goge mi erdi, peder mosyo sen de monser mi oldun? Te allam...
PTT, tam bir kurumlar arası "duyarlılık" örneği sergileyerek, kitap satışına başlamış.

Her PTT şubesinde bir kitap diye duyunca çok sevindim.

Sandım ki,arkadaşlar ülkemizin ücra köşelerine kitap getirecekler,falan.

Anladım ki, arkadaşlar sarı renkli bakkal dükkanı açmaya yeltenmişler.

Daha bir tane kargomu, ayağıma teslim etme lütfunda bulunmayan bir kurum,evime kitap getirecekmiş ?

Duydum inanmadım. Deneyip görücem.

Gittigidiyordaki sahaflardan 3 liraya aldığım kitaba burada neden 12.5 lira ödeyeceğim,inanın bilmiyorum,neyse.

Şakacı bir ülkemiz var,vesselam.
Bir bayram daha geldi.

1.gün ve ben 195 lira içerideyim.

Arkadaş,şekerim yok diye,gelene gidene para verirsem bu olur.

İşin iğrenç tarafı,bu benim bayramım değil ki ?

Bizim bayramımız yok :(

Ne kötü şey.

Ateistler,şeker,çikolata,leblebi,fındık,fıstık bir şeyler yiyebilecekleri bir bayram icat etmezlerse kendimi agnostiklere vurucam. Onların belirli gün ve haftaları olabilir bence.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL