Karantinada Olması Şaşırtan Filmler

Aslında imdb bottom 100 denilen kısımda da, imdb 250 de de puanlar baz alınıyor ve sayıyı tam olarak bilmiyorum ama belli bir oy oranı olması gerekiyor, bu durumda daha isabetli sonuçlar ortaya çıkıyor.



Dolayısıyla burada karantina da, başucu da, kişinin ne sebeple olduğunu bilmesekte kişisel tercihi olmuş oluyor. Burada da gene imdb ile aynı şekilde puan ortalaması daha genel bir görüş ortaya koyacaktır ki, her film puanlanmamış olduğundan, gene imdb puanına bakıyoruz :)



Etkilenilmesi konusunda da sana hak veriyorum tabi ki Hatice :)
sevgili black, bence karantina'nın ne olduğu konusuna bir açıklık getirilmeli...

herhangi birşeyi beğenmemek, onu diğer bütün benzerlerinden soyutlayarak, başka hiç kimsenin kullanmaması/seyretmemesi/ilgilenmemesi vb.. için ayrı bir yere koymayı gerektirmez bence..

kişisel görüş tamam da 'karantina' ayrı birşey, imdb bottom 100 gibi birşey, yani 100üzerinden 10 puan alamamak gibi birşey..

bence beğenilmeyen filmler için öncelikle olumsuz eleştiri kullanılmalı..



yorumumu tekrar okudum da yanlış anlaşılmasın black'e muhalif falan değilim aksine destekliyorum :)
"Requiem For A Dream" eğer popüler bir filme dönüştü diye böyle bir antipati topluyorsa, yazık... Hakkı yeniyor demektir.

Ama elbette karantinaya alan kişinin-kişilerin görüşü kadar kişisel bir görüş bu da...



Edit: Aynı filmin başucu filmleri sıralamasında ilk onda bulunması da ayrı bir mevzu...
aslında bence karantina bölümüne karantinaya koyma sebebi eklenmeli..sadece ben o filmden hoşlanmadım diyerek konulmamalı..

yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım :)

bir filmi değerlendirmek herhangi bir soyut sanat ürününü değerlendirmeye benzemez.. senaryo vardır, oyunculuk vardır, çekim teknikleri vardır, görüntü kalitesi vardır, vardır bişeyler..bunların hepsi de somuttur..anlatılan konu herkese hitap etmeyebilir, etmek zorunda da değil, beğenilmediyse olumsuz bir eleştiride bulunulur.

tutup da recep ivedik, kutsal damacana vb.. film endüstrisinin yüz karası bazı ürünlerle aynı listede almadovar, darren aronofsky gibi isimler yer almaz..

merak ediyorum da broken embraces hangi kriterlere göre karantinalık oldu, keza aynı şekilde requiem for a dream de..
ben de "requiem for a dream" ve "closer" filmlerine şaşkınım. çok çok severim ikisini de. bi de "300"e şaşırdım, hoş tipler vardı, ben seviyorum şahsen :D
broken embraces...

nasıl karantinada olur ama yaa..
full metal jacket'ın karantinalık olması şaşırttı..
>> Ulak (ki kanımca gelmiş geçmiş en iyi sembolik anlatıma sahip Türk filmidir, ve oyuncularıyla olsun, müzikleriyle olsun, muhteşemdir)

>> Mulholland Dr.

ve de

>> 2001: A Space Odyssey

Hadi bu filmler anlaşılmadıkları için eklendiler diyelim, zavallı Requirem For A Dream'in kabahati ne ola ki? Çok ortalık malı oldu artık diye mi acaba.. Gerçi buna benzer bir sebeple benim de Fight Club'ı alasım var karantinaya =)
not:

ayrıca meraklı ol butonundan o filmi kimin veya kimlerin karantinaya aldığını görebiliyoruz.
merakımı giderdiğin için teşekkürler kardeşim.. .)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL