Karantinada Olması Şaşırtan Filmler

ıyyy adamın kafası koptu iğrenççç al al çabuk karantiya al.

şahsen, beğenmediğim her filmi karantinaya alsaydım izlediğim 1500 filmin sanırım yarısı filan rahat karantinada olurdu.ben bazı filimadamlarının; filmi beğenmemek, filmden tatmin olmamak, umduğu gibi bulmamak ile filmden iğrenmek, nefret etmek, izlemeye katlanamamak(ki karantinaya almak bence bu demek) arasındaki farkı anlayamadığı kanısındayım. tamam sen herkesten farklı olabilirsin zevklerin, düşünce tarzın, bakış açın hatta film kültürün farklı olabilir. ama leon bu kadar iğrenç bir film mi ya? brave heart bu kadar katlanılmaz bir film mi? big lebowski, reservoir dogs, inglorious bastards, the green mile,apocalypto.... lütfen ama:p sanane belki ben herkesin bayıldığı filmleri karantinaya alıp farkımı göstermek istiyorum dediğinizi işitir gibiyim. saygı duyarım:)
braveheart (ben bugün bunu gördüm)
Hatice, haklısın da insanlar belki izlenimlerinde aradıklarını göremiyor olabilirler birde. Ona bakarsak mimiğin ve mizahın temel anlayışını getiren sanatçı dünyanın neresinde olursa olsun Charlie Chaplin'dir. Fakat yapılan filmlerde onun tekniklerini geliştirenlerin filmleri karantinada olması aslında sebep değil. Önemli olan getireni ve sistemi kuranı unutmak. Asıl şaşırtıcı iş bu bence.



Hani en iyi film diye bir şey de yok. Hit film de yok hit beste gibi. Bence iyi bir film/eser toplumun kusursuz bulduğu ve şüphesizce bağrına bastığı zaman karantinada olmaz. Karantinada olan filmlere "sevilmiyor" etiketini yapıştırmak gibi oluyor bu biraz. Oysa bir film tepkiden, protestodan, kızgınlıktan ve kırgınlıktan da karantinada olabilir.
o işin şakası yoko :)
goz var ama, nizam da olmasin hatice! :)



karantina kisisel bir tercihtir, aciklama yapmasini istemek de kisisel bir merak olur ancak..
okuyanuss haklısın ona bişey demiyorum ama sence de recep ivediklerle, taklit hababam sınıflarıyla requiem for a dreamin aynı karantinada olması haksızlık değil mi?

yani göz var nizam var di mi ama :)
Aslında bu tip soruların cevabı net ve basittir. Şahsım adına bir açıklama yapmam gerekirse izah edeyim. Film izleyen insanlar sadece izlemezkle mükellef olmazlar. Film izlemek görmek ve konuyu anlamaktan ibaret değil sadece. Tecrübenin de aşırı faydaları var. Bakış açımız, algılayışımız, bilgimiz, kendimizi geliştirme yöntemlerimiz, okumamız, izlenimiz, fikrimis ve vs vs.



Kimisinde tecrübe bir başka insandan daha az veya fazladır. imi daha zayıf izler, kimi daha güçlü izler. Beyinsel bir dava. Bu da insanın farklılıklarını koyar ortaya. Yani bana göre çok güzel ve başucumda olan bir film, bir başkasının listesinde karantinada olabiliyor. İnsanın değer verdiği ve sevdiği türlere bağlı diyebilim. Kısacası, benim çok sevdiğim ve kabul gördüğüm bir filmi karantinada görmek beni şaşırtmaz. Farklılıklar ve değişiklikler olacak her zaman.
aslında ben başucuna alınan filmler konusunda da aynı şeyi talep ederdim galiba. senin de dediğin gibi daha anlaşılır tabi başucuna konan filmler. gene de, bi örnek vermemde fayda var: mesela benim bi arkadaşım var (şimdi isim verip rencide etmek... :) ) "black hawk down" filminin, hayatı boyunca seyrettiği en güzel filmlerden biri olduğunu söyledi. nedenini sorduğumda da, kahramanlıktan hoşlandığını, olanların kendisine yapılmış gibi hissettiğini akabinde de tabi gaza geldiğini vs... anlattı. bu da aslında son derece kişisel bi yorum bana göre.



bu arada, duydum, "the shawshank redemption"ı beğenmeyenleri toplaşıp dövüyolarmış :) benzer sebeplerden tabi :D
teşekkürler sümüklüben, demek istediğim şey buydu işte :)



başucuna koymak tamam ama bence karantina biraz daha objektifleştirilmeli,

ya da karantina ayrı olmalı, beğenmeme gibi bir seçenek de olmalı..
bence de, en azından değerlendirilme kriterlerini bilelim biz de. atıyorum: "ben uyuşturucuya karşıyım, o nedenle filmi sevmedim" falan diyorsa eleman, benim seyretmemem için bir neden yok. uyuşturucu bağımlısı olduğumdan değil tabi ki :) gene de, bu bana, "görüntüler kalitesizdi" ya da "senaryo klişeydi" ya da "ses montajında ciddi sıkıntılar var" vs. gibi eleştirilerden daha kişisel gelmekte. lafı fazla dolandırdım farkındayım ancak net olmak adına yaptığım bir şey bu.

ben de "koku" filmini beğenmedim, genelde kitap uyarlamalarında aldığım bir tavır bu. fakat filmi teknik detaylarına göre -gene kişisel tabi ama daha teknik bir yorum diyelim- değerlendirdiğimde, filmde aksayan bir nokta yok. dolayısıyla, benim kitap uyarlamalarına karşı takındığım kibirli tavır, o filmi bu kadar kötülememe sebep olmadı. hatta filmin notunu da 8/10 verdim :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL