Bu aralar ne/neler okuyorsun, bize de önersene! :)

sevgili feride, mülksüzler'i merak ettim ve üyesi olduğum kitap sitesinden hemen minik bir araştırma yaptım; şimdi daha da merak ediyorum :) yorumları da okudum, herkes farklı ve öğretici, düşündürücü olduğunu söylüyor. karşıma çıktığı ilk fırsatta okumayı planlıyorum. okuma listeme aldım sitede. teşekkürler :)
Mülksüzler-- UrsulaLeGuin.

Sürreal ve bilim kurgu sevenlere tavsiye ederim. Ama kitap bilim kurgunun çok ötesinde. İngilizcesi "dispossesed" olan kitap aslında mülkiyetsizliği ve şu anda içinde yaşadığımızın düzenin neredeyse zıddını anlatıyor.
Tess Gerritsen'in İkiz BedenLer kitabını yeni bitirdim.. Cerrah, Çırak, Günahkar kitapLarını okuyanLara bunu da tavsiye ederim zira kitap serinin devamı... İngiLterede serinin 8. kitabı yayımLandı ama Türkiyede maLesef daha 4. kitabı çevriLdi..

merakLısına not: serinin 6. kitabı oLan Mefisto KLübü 2007 yıLında doğan yayınLarı tarafından çevriLmiş, ama tavsiyem aradaki kitapLarın da çevriLmesini bekLeyin bence :)
Biz Hiç Modern Olmadik isimli bir kitaba basladim. Modernlikte ne oldu, basimiza ne isler acildi onunla ilgili. Aslinda gina geldi bu konulardan ama ben de israr uzerine aldim valla. Fakat şimdi iyi ki de almisim diorum. Yazar bayaa orjinal. Bu konuda kafalar çok bulandigi için iyi gelir diye yazıyorum buraya. Dilinde bir lezzet var ayrıca, oyle kuru kuruya akademik ahkam da yok. Yazari Bruno Latour. Norgunk'tan çikti.

Yaninda Ece Ayhan in Son Siirler'ini aldim. YKY den. İsyankarli,gi ruhumuza harbiden ufleyen sairleri hatirlamak ama degil mi =)
Chuck Palahniuk'un her şeyini okuyabilirsiniz, bu adam güzel yazıyor. Ben aylardır Gösteri Peygamberi'ni bitiremedim ama onun sebebi benim üşengeçliğim =)

Dostoyevski'den Yeraltından Notlar'ızaten her zaman her yerde herkese tavsiye etmişimdir.

Deli gibi kitap okumayı özlemişim yahu.
Adam Fawer - Empati

Aradan bir kaç ay geçse de tekrar okusam diye düşündüğüm Improbable (Olasılıksız) ın yazarından...
Öneriyorum:

Coraline: Yatakta okumak için

Oyuncaklı Kitap: Okula giderken, birilerini beklerken falan okumak için gerçi biraz kalınca hep yanında taşımak zorlu ama olsun :)

Saç Kitabı: Yemeklerden sonra

Cinayet Sineması: Bu kitabı pek beğenmedim ama okumak zorundayım, konuyu merak edenler için tatmin edici olmadığını düşünüyorum ancak ana hatlarıyla konuyu iyi ele almış.
Dün J.R.R Tolkien'in eseri olan Hobbit'i bitirdim. Hiç bitmemesi gereken bir masaldı kesinlikle.. Bu aralar, ımm.. henüz başlıyamasam da Stephen King - Tepki'yi okumayı planlıyorum. :)
Beni baştan kaybetti. :)
Ya anladığım kadarıyla anne aşığı ama ilginç bir şekilde.. o da, "kaynana" olarak diğer kadınlara karşı en iyi silah olduğunu düşündüğünden tabii sanırım.. işte, anca kahvedeki arkadaşları arasında pek beğenilmiştir yazdıkları zaten.. diğer kitapları hakkında yorum yapamıyorum, en kötü kitabıymış bu birinin yazdığı yoruma göre Ekşi Sözlük'te.. eh bundan sonra başka kitabını alır mıyım, bence almam =) (beni kaybettin Bülent, ağla bence =P)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL