Bu aralar ne/neler okuyorsun, bize de önersene! :)

aylardan sonra 8 gün daha geçmiş alcoholica, aşağıdaki mesajına bakılırsa :)

ben de Chuck Palahniuk'un kitaplarını çok merak ediyorum. ilk fırsatta okunmak üzere listemde. şu kitabından başlamalısın dediğin bir kitabı var mı?
Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi.
ayda 8 kitappek başarılıymış :)

formül nedir, özel değilse?
4 kitap 2 haftamı alıyor genelde. Eskiden bir kitaba başladıysam bitirmeden bırakamazdım, çünkü bir çeşit hafıza problemim vardı, bir kaç sene önce formülünü buldum, şimdi sefa sürüyorum :) Ama çok fazla yüklenince yine hafıza sorunu ortaya çıkıyor, yani düzenli yaymaya çalışıyorum.
4ünü birden okumak zor olmuyor mu ruh dikizi? üstelik ikisi ağır kitaplar gibi duruyor. ne kadar zamanda bitiriyorsun mesela böyle 4 kitabı? bu bir anda birkaç kitap birden okuma konusu hep merakımı çekmiştir, o nedenle böyle detaylı soruyorum, beni mazur görün.
1. HazırUrsula Le Guin adı geçmişken ben de yazarın bir öykü kitabını önereyim "İçdeniz Balıkçısı" henüz başlarındayım ama iyi gidiyor. Uyumadan önce iyi gitti ilk bir kaç öykü.

2. Fatih Özgüven'in yeni kitabı "Hep Yazmak İsteyenlerin Hikayeleri", şehir içi ulaşımı eylerken, yolculuğa renk katıyor. Franz Kafka'dan bir alıntı ile başlıyor

"Menziller ve yollar yoktur; yol dediğimiz şey tereddütlerdir."

3. Derrida "İsim Hariç". Zaten sindirebilmem zaman alıyor, Kabalcı bir de sayfaları açmamış, yırtmak lazım, gerçi o serinin tarzı bu ama çıldırıyorum anlamanın zorluğu üzerine bir de sayfa atlamak zorlaşınca :)

4. Roland Barthes, "Ara Olaylar". Barthes bu kitap ile özel hayatını açmış bizlere yine ufuk açıcı. İyi de etmiş, sanırım ilk bunu bitireceğim :)

Bunlar bitince yeniden uğrarım, iyi okumalar ve tabii iyi seyirler:)
Ne demek efendim. Ursula Le Guin en beğendiğim düşünce insanlarından biridir. Denemeleri de hoştur, güzeldir.
-internetten indirilmiş ve share edilmiş hayatlar-kendinden prensli beyaz at arayan ablaların bizzat okumasını tavsiye ettiğim kitaptır.

OoO lanetimi kokla bebek!mütemadiyen süblimleşiyorum... durduramıyoruz...
aslında pek fantastik veya bilimkurgu okumam. okuduğum en bilimkurgu (dikkat, en bilimkurgu kelimesini lugate soktum) kitaplar 1984 ve fahrenheit 451 idi; ki bunlar aslında siyasal ütopyalardır bilindiği üzere... ben de zaten siyasal ütopyalar ve toplum düzenleri üzerine oldukları için okumuştum. mülksüzler hakkındaki kısa araştırmamda da bunu gördüğüm için merakımı cezbetti. yerdeniz öyküleri'nin ünü benim de kulağıma gelmişti; artık orası kısmet diyelim. mülksüzler'i de kimbilir ne zaman okurum, bir başlayalım, beğenimiz ölçüsünde ona da geçeriz :) ama saol babelfish :)
Mülksüzler'i beğenenler, aynı yazarın Yerdeniz serisini de çok beğenecektir.. Bu kadının bütün kitapları pek güzeldir zaten.. Metaforlar üzerinden aslında günümüzü ve cinsellik-yaşam-ölüm gibi konuları ele alır pek güzel bir şekilde..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL