Bu aralar ne/neler okuyorsun, bize de önersene! :)

On küsur yıl önceden bir kitabevi kartında yazar:
''Okumak bir iptiladır, müptelalara selam olsun!''
Yıllardır kitapkurduna söylenebilecek en güzel sözlerdendir diye düşünür dururum. Daha güzeli vardır elbet...

Hatırlattığın için teşekkürler nian.O kart biryerlerde duruyordur elbet.
Filmi izlemedim, önce bir kitabı bitirelim bakalım, beğenmezsem zaten izlemem filmi.
sodom'un 120 günü'nün filmini izlemiştim.ama uyarlamalarda genellikle kitapların tam olarak yansıtılamadığı ve kitabın mutlaka okunması gerektiği söylenir.oysa ikisinden ayrı ayrı keyif almaya bakmak lazım.bence.
The 120 Days Of Sodom - Sodom'un 120 Günü - Marquis de Sade
evet.ilk dönem birinci cilt,ikinci dönem ikinci cilt...bi de baskın oran'ın editörlüğünde okulda kutsal kitap muamelesi gören iki ciltlik "türk dış politikası" kitabı vardı.kapağını açmadım.

ne demişler;

"okumak iptiladır,müptelalara selam!"
Emil Michel Cioran'dan "Çürümenin Kitabı".
"Hala" Tarık Sipahi



Oral sander'in her iki cildini birden mi verdiler, nasıldı tam olarak? Bize de geçen sene Doğan Avcıoğlu'nun Türkiye'nin Düzeni 1-2 'yi ödev diye vermişlerdi. Harika bir kitap; ama sonraya attım daha sonra okurum diye. İstekle okumak başka, sınav zoruyla okumak başka :) Ama şu var ki, üniversite öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı gibi kitap bilgisi de çok düşük. Utanç verici düzeyde hatta... Fakültedekilerin çoğunda bunu görüyor ve üzülüyorum açıkcası.
oral sander-siyasi tarih benim ders kitabımdı..zorunluluktan okuyunca pek zevk alınamıyo nedense..

tutunamayanlar da star wars misali hep adını telaffuz edip bi türlü pratiğe dökemediklerimden..bu ikisi yüzünden çok dışlandım muhabbetlerde..çok bedbahtım:)
Tutunamayanlar'ı ben de ikinciye okumak peşindeyim, okudukça kendinden geçilen bir kitap. Buarada ben de burda adını yazdığım tüm kitapları öneririm. Özellikle bir George Orweel... Açlığı, işçiyi ve varoşları sade bir anlatımla, ağlatmanın derdinde olmadan anlatan bir başka yazar tanımadım.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL