Belirsiz Gece Suare - 26. Hafta: The Guitar

En azından filmden sıkılmadığımı söyleyebilirm, güzel bir seyirlikti. Ölmeden önce en az bir kaç kere seviş, elindeki paraları harca, hayalini kurduğun şeyleri al ve keyfini sür. Filmde de kadının söylediği gibi 'hayat o kapının ardında'. Birazda Kadir İnanır'ın bir filminde söylediği "bıktım artık atom mühendisliğinden, serseri olmak istiyorum!" felsefesine benziyor. Ancak Geceyarısı Kovboyu yapımı bize madalyonun öbür yüzünü de göstermektedir. Bazen hayalleriniz uğruna özgür olmak isteriz, ama olasılıkların içinde yaşam sizi yarı yolda bırakıp sefalet içinde kalmakta var. İnsanların alışkanlıklarından vazgeçmemesinin nedeni bence rutin bir yaşamın içinde kendilerini güven içinde hissetmeleridir. Yaşamdaki her köklü değişikl iyiye sebebiyet verebildiği gibi insanı kötü bir duruma da sokabilir. Spontan yaşamaya zaman zaman hepimiz özeniyoruz ama düşünmeden hareket etmek telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Bence en iyisi orta yol. ;)
birilerinin iki aylık ömrün kaldı demesimi gerekir sıfırlamak için hayatı.Birçoğumuzun yokmudur yaşamak isteyipte, o yada bu şekilde ertelediği arzuları...şems-i tebrizi'nin ondördüncü kuralı derki:

Hakk ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.

Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.


Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme.

Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

belki görmek istediğimiz pembe gözlüklerle bakmamızı sağlıyor hayata bu film ama ihtiyacımız var gibi sanki bişeylerin klavuzluğuna...önerin için teşekkürler essam.sen, kendin bide ben sevdim filmi çıkar belki birileri...:)
Film orta seyirde bakıldığında seyirlikte geldi bana..Senaryo örgüsü çok bilindik yani herşey biterken yeni başlagıçlar aralar kapınızı..benbeklenti noktasında hiç beklentisiz izledim sonunuda getirdim mekanlar fenfetal araya serpiştirle müzikler derkene sonu geldi....velhasıl fena değildi.:)lowen nerelere kayboldu artımı unutma farklı takımlarda olsakta:P:)))
vandal diye nitelendirdiğin bizler eğer yeni gelen sen olsaydın emin ol seni ' hoşgeldin' ile karşılardık.malum misafirperverlik adetlerimizddendir.sen ise henüz tanımadığın bizlere hakaret etmeyi tercih etmişsin .aramızdaki fark çok açık.
essam öyle deme dostum senin bir adın da Jean Claude Vandal değil mi :))
Iriinaa canımsın yaa:) işte ben arkadaşlarımı bu yüzden seviyorum. saygı ve sevgilerini bol bol dağıttıkları için:) bu konuda cimri olun biraz:))

o alttaki vatandaşa gelince boşverin. belki kafası bozulmuştur bir şeye. kendi kendine ''şu sanal dünyaya gireyimde kendimi tatmin edeyim'' demiştir belki. bizler alıştık artık bu tiplere. gerçek hayatta bu tiplere nasıl yokmuş gibi davranıyorsak burdada böyle davrabiliriz değilmi? kendi kendine söylensin dursun.
vandallar basmış burayı ahali saklanın!!!

not : bir ana vandal yorumu
ProZaC...bizi Viking kabilesine yakıştırmışsın iyi hoşta..biz kendi kendimize yetenbir tayfayız...açılış yaptığımız erkana denize bakarız uyuşma sıkıntısı olunca hiç varolmadan yokolabilen bir tayfayız bizim deniz derin gemi ise pusulasız anlayacağın ne kimsenin yerinde ne kimsenin aşındayız.ne saklanılası nede kaçılası bir tayfayız...selamlar ve saygılar.
Ödevimi yapmış olmanın verdiği mutlulukla ve filmin verdiği keyifsizlikle burdayım.Evet filmi hiç mi hiç beğenmedim ve sonunu zor getirdim vallahi.Senaryo çok vasattı bi kere.Olayların gidişatını,konunun işlenişi ve özellikle ütopik sonunu hiç sevmedim.Çekimlerde kopuk kopuktu.Oyunculuk desen zaten sinirlerimi bozdu.Burrows bir film boyunca ağzını büzüp gözlerini kısmaktan öteye gidemedi.Daha fazla yorum yapmiyim bence essam beni terlikle kovalayacak yoksa :)
ben susmayı tercih ediyorum.arada kaldım sanırım:)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL