Belirsiz Gece Suare No:48 - Gerçek Hayattan Uyarlanan Filmler - In the Name of the Father

Baştan sona kadar süreükleyici bir film. İzlerken zamanın nasıl aktığını anlamadım. Bu filmi izlerken etkilenmeyen birini düşünemiyorum. Baba ile oğulun diyalogları çok etkileyiciydi. Beni en çok etkileyen sahne, gardiyanın yandığı sahnede Geery'in akıttığı gözyaşıydı. Daniel Day Lewis'in oyunculuğu muhteşemdi.

Çok iyi bir film izledik. Bunların gerçekte yaşanmamış olmasını dilerdim.
Film bence duyguları çok iyi verebilmiş.Babanın oğula duyduğu karşılıksız sevgi, oğulun babaya karşı duyduğu umursamazlık ve sonrasında aslında babasını ne kadar çok seviyor oluşu, arkadaşlar arasındaki güçlü dostluk bağı, annenin oğluna karşı hapse atıldığı zaman şüpheci olması...Bunlar çoğaltılabilir birde tabi kötü roldeki polislerden de bahsetmekte fayda var.

Bence bi filmde kötü roldeki karakterler, rolünü ne kadar iyi oynamışlarsa filmde o kadar kaliteli olur.

Baba oğul, abi kardeş ilişkileri benim hassas noktam olduğu için ayrıca bi duygulanarak izledim.

Filmi öneren esmeralda ya teşekkürü bir borç bilirim. :)

Not:Finaldeki mahkeme başkanının cesareti ayrıca çok güzeldi.
onca şey yazdıktan sonra sistem beni dışarı attı.böyle birşey yapacaklarını bilseydim,kaydederdim.onca şeyi yazmaya hiç niyetim yok.özetleyecek olursam film güzeldi.Çok kısa oldu sanki.:)
İlk başta film çok uzun göründü bana bölerek izleyeyim diye düşünmüştüm ama okg nin de dediği gibi daha başlama müziğiyle çekti beni içine, çok güzel bir şarkıydı. Filmin gerçek bir hikayeden alınmış olduğunu bilerek izleyince bunlar kurgu ama yaşandı da diyerek bazı sahnelerde fazla üzüldüm dostlar.

Spoiler

Babanın ölüm sahnesinde dayanamadım, çok duygulandım:( Mahkumların kağıtları yakıp pencerelerinden attıkları sahne sessiz bir ağıttı.

Spoiler

Sistem eleştirisi çok da güzel ele alınmış filmde. Bir sardı ki iki saat nasıl akıp geçti bilemedim desem yeri. Son zamnlarda güzel filmler izliyoruz.

Filmi öneren ve seçen herkese teşekkürler.
Söyle sen :) Okumaz çoğu arkadaş zaten, spoiler olacağını belirtsen yeter :)
Dostlar film üzerine bi iki şey söyleyeceğim ama hala izlemeyen arkadaşlar var sanırım nasıl yapıyoruz biz o işi :)
Seyir zevkini bozacak bir ifade kullanmışım :) okumayın, izleyin :)

Bir saatini izleyip yatayım dedim, daha açılış sahnesi ile beni içine çekti film. Mükemmeldi Uzun zamandır izlediğim en iyi film sanırım. Olayların gerçekliği, "Pardon" denmesi, oyunculuklar, senaryonun akıcılığı, hapishanedeki malum sahne!(gözlerim doldu, o ne müthiş bir sahne) . Çok beğendim filmi.

Bu haftayı da güzel bir suare filmi ile yapmış olduk :) İyi seyirler ;)
Filmin bana hissettirdikleri öyle yoğun oldu ki film, sahneler filan uçtu gitti o duygularla bi başıma kaldım gecenin bu vaktinde. Şimdi onların tadına varayım. yarın yazacağım film hakkında düşündüklerimi. Hissettirdiklerini.. Geceniz güzel olsun.

Öneren arkadaşa not :

Dost bildik bizi düşürdüğün hallere bak..

:)
Oo eyvallah. Güzel ülke vesselam. Burnumda tütüyor gitmesek de :D Bu da benden gelsin.http://www.youtube.com/watch?v=QKIocZ3WbgE Bu arada henüz filmi izlemeyen arkadaşları moda sokma konusunda hizmetlerimiz bitmiyor. Buyrun aksanınızı nasıl "Irish" yaparsınız rehberi.http://www.wikihow.com/Speak-With-an-Irish-Accent Yarım saattir nasıl eğlendim belli değil.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL