Belirsiz Gece Suare No:48 - Gerçek Hayattan Uyarlanan Filmler - In the Name of the Father

Başlangıçtaki müziğiyle ekrana kitleyen bir film oldu.Baba ile oğulun hapishanede ilk karşılaşma anındaki konuşmaları çok etkileyiciydi.Hapishanede geçen filmlerde genellikle aşırıya kaçılır ama bunda ne çok fazla aşırıya kaçılmış nede çok sönük kalmış.Tam kıvamında yapılmış bir filmdi.İzlememize vesile olan arkadaşlara teşekkürler.

Not:Daniel Day-Lewis yaşı ilerledikçe daha genç görünüyor sanki:)
Day Lewis'in son sahnelerde mahkeme salonudan çıkışındaki tavrı yeter :) filmin vurucu kısımlarından birisi de film sonundaki notlarda gizli, olaya müdahil kimsenin ceza almaması. Baba öldükten sonraki kısımların epey hızlı geçtiğini düşünüyorum bir de. Yine de ne olursa olsun iyi filmdi, teşekkür ettik :)
bi sürü sey yqzdım uctu gıttı. ekran klavyesi kullanıyorum diye zorlanıyordum zaten :(

Filmi begenmenize cok sevındım:)

Baba ogul ilşkisi ne guzel anlatılmış ve o ne guzel bır oyunculuktur hayran kaldım.

IRA hippiler baba oğul kavramı ingiliz adalet sistemı gibi farklı bircok seye degınılmıs. kafayı buldukları harıtaya cok guldum:)

kagıtları yakıp camdan atmaları ve vicks sahnesı cok dokunaklıydı..

cok begendıgım bır fılmdı. secmıs ve sıze ızletmıs olmaktan dolayı cok mutluyum:)
İnsan bunlar gerçekten yaşandı mı demekten alamıyor kendini. Bi de böyle şeyler sadece bizde olmuyomuş onu gördük. Herşeye rağmen mahkemedeki o dalgacı halleri güzeldi. Ve hapishanedeki ateşlerin pencereden süzülüşü Şu Daniel Day-Lewis ne muhteşem bi oyuncu adamı izlerken bi nebze olsun sıkılmıyorum.kısacası iyi filmdi.
merhabalar, şimdi izleyebildim filmi :)

en çok vicks sahnesinde etkilendiğimi söylemeliyim, çok duygulandırdı beni. filmden pek çok konuşmayı not ettim, baba oğul arasındaki iletişim (yer yer iletişimsizlik) çok güzel anlatılmış. gerçek bir hikaye olması ayrıca üzücüdür, mutlu son mu bu şimdi diye düşündürür maalesef. fazla yazmaya gerek görmüyorum zaten pek çok güzel yorum yapılmış. öneren arkadaşımıza teşekkürler, ben çok beğendim filmi :)
crow eline sağlık baya netleştirdin :) 3 yıldır hazırlık öğrencisiyim ben itiraf ediyorum tamam :)
Aslında burada bir kelime oyunu var. In the Name Of The Father bizdeki Türk Milleti Adına yerine geçiyor, hani yargı kararını açıklarken o şekilde açıklanır ama aynı zamanda oğul babası için mücadele edeceğini söylemektedir, çünkü artık babasının istediği olgunluğa erişmiş durumunda. Baba bir de baba devlet ya da o devletin kurucusu olabiliyor. Bence bu yargı sistemi için bir simge. Bir de Hristiyanlarda Tanrı baba oluyor.

Doğru anımsıyorsam bu In The Name of the Father üç yerde geçiyor. Babası hücresinde dua okurken söylüyor, Yargıç kararını açıklarken, bir de oğlu sonunda babam adına deyip mücadelesini gazeticilere beyan ederken.

Böyle hukuk mukuk işlemeyince fena halde kızıyorum. Yargıyı ve emniyeti denetleyecek sistemlere ihtiyaç var. Geç tecelli eden adalet değildir cümlesi açık ara bu filmde de kendini gösteriyor. Devlet gücünü arkasına alıp memurların görevini kötüye kullanması kadar kötü birşey yoktur. Kamu düzenini sağlamak adına insanlık suçu işleyenler bir adi suçlu kadar suçludurlar ve bunun herhalükarda cezası olmalıdır.
aleks aslında senin çevirinde doğru değil 'babamın anısına' olacaktı
burdan bakınca mesela babasının ölümünden sonra avukatla daha iyi ilişkiler kurması filan çok da havada kalmıyo hani :)
aslında doğru bi çeviri değil ki :) babamın adı için filan.. onu da filmin sonunda bağlıyo babasının masumiyeti kanıtlanıncaya kadar mücadele edeceğini anlatırken gazetecilere orada söylüyo sanırım :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL