Bir türlü ısınamadığımız yönetmenler top 5

The Abyss ve True Lies izlemedim diyeceğim ama abyss i izlemiş olduğumu şimdi fark ettim çünkü yarım yamalak izledim :) terminatörleri izledim ama izledim bile demek gelmiyor içimden listeye girmedim o yüzden...

Ha bir de şöyle birşey var izlediklerimin listesinde bu tür çok az, yani ben bilim kurgulara karşı bir sevgi beslyemiyorum.. star wars seriyi de izledim ama millet çok seviyor, onları izledim olarak girmdim listeye girersem sonu avatar gibi olurr o zaman bi bu siteden atarsınız beni :) :)
Golden Globe olayında saygı duyarım fikrine çünkü ödülleri izlemedim, diğer adayları da bilmiyorum, birazdan bakacağım ne olmuş ne bitmiş, bir şey diyemem.

Cameron olayında ise yine beğenmeyebilirsin ama The Terminator, The Terminator: Judgement Day, Aliens, The Abyss ve True Lies filmlerini izlemeni öneririm.

Gördüğüm kadarı ile izlememişsin birkafkahikayesindegodoyubekle.



Adam, çektiği tür filmlerinin doğası gereği allayıp pullamak zorunda değil mi sence de?
bu beşli listesinde gözden kaçırdığım kocaman bir altılık var:

JAMES CAMERON

değil 14 yıl ister 100 yılda çeksin böyle ucuz klişeleri Titanic gibi reklamlarla allayıp pullasın HATTA 3 BOYUTLU GÖRSELLİKLE saklamaya çalışsın(ÇOK ÖNEMLİ NOT: görüntü yönetmeni kim bilmiyorum kendisiyse bu konuda başarılı) isterse dünki gibi en iyi yöntmen ödülünü golden globe' tan kapsın (

http://www.rottentomatoes.com/m/avatar/news/1860545/awards_tour_2009_golden_globe_winners )

OLMUYORRRR OLMAZ DAAAA!!!!

O kadar içerledim ki svgili filim insanları en iyi yönetmen ödülü Tarantino'ya verilse bile razıydım yani o kadar!!!!
arkadaşlar buraya ısınamadığım yönetmenleri yazıcam ama umarım yanlış anlaşılmam zira kimseyi kötülemek haddim değil ki zaten o niyette de değilim :) bu yönetmenlerin filmlerini ayıla bayıla seyretmiyorum ama elimden geldiği kadar seyrediyorum çünkü merak ediyorum nasıl bir film ortaya çıkarmışlar, insanlara neler söylemek istemişler ya da istememişler :) ben yönetmen filmleri sevenlerdenim. bir yönetmeni ele alıp bulabildiğim tüm filmlerini seyretmeyi, bir konuyu ele alışı, işleyişi, bakışını kısacası onu tanımaya çalışmayı seviyorum.

1. theo angelopulos:

filmlerindeki o karanlık, karamsar atmosfer çok içimi bunaltsa da yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım, farklı ve kendine özgü bir tarzı var.

2. woody allen:

filmerini seyrediyorum, bundan 10 yıl önce woody allen neler çekiyordu şimdi neler çekiyor, görmek istiyorum bu değişimi.

3. alejandro amenabar:

ısınamamamın nedeni sanırım korku ve gerilim pek sevmiyorum. ben içinde insan olan, güneş ve ışık olan, insanların acısıyla tatlısıyla gerçek bir hayatı yaşadıkları o renkli dünyayı seviyorum, gerilim seyretsem de bana göre değil.

4. alejandro gonzales innaritu:

üzgünüm alejandro'lar ispanyollara ait birçok şeyi pozitif bir önyargıyla sevmeme rağmen sizlere ısınamıyorum :)

5.

aslında bu beşinci maddeyi adını yazmak isteyip de hatırlayamadığım (kendilerini sevmemiş olacağım ki hafızamda pek yer etmemişler) tüm o yönetmenlere adıyorum :)
Lars Von Trier'in Dogville'ini beğendim ama diğer filmlerini bir türlü sevemedim. Manderlay'i ise Dogville'e benzediği için izlemedim. Dancer In The Dark ve Dogville'den sonra çektiği gay pornosundan bahsetmiyorum bile.

Yoksa bahsettim mi?

Tüh ağzımdan kaçtı.

Karısını da doğum yaptığı hafta terk etmiş.

Neyse... Uzak dururum her daim.
Uwe Boll, şu adama ısınmak için bir taraflarınıza piriz takmanız gerek. Bu adam, "kötü film" çektiğini sanıyor, kendisine böyle bir paye biçilmiş. Adam,sen "film" çekmiyorsun, senin yaptığına alenen "dallamalık" deniyor. "Kötü Film" çekmek ayrı bir faaliyet alanı, o da bir maharet istiyor. Yoksa 5 milyon dolarla, her türlü imkan elinin altındayken, istediğin oyuncuyu kiralayabiliyorken, Pr'ın tanrıları ile işi pişiriyorken, tüm bunlara rağmen, en azından izlenebilir, sabun köpüğü kabılinden de olsa bir aksiyon filmi çekemiyorsan yönetmenim diye dolanma bence.
tarantino ve almadovar
Kar Wai Wong olsun, nasil atladim ;)
Nuri Bilge Ceylan olsun, Woody Allen olsun, Sofia Coppola olsun, Steven Spielberg olsun, keza Emir Kusturica, aklima ilk gelen isimler ...
nuri bilge ceylan

woody allen

pedro almadovar

...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL