Bir türlü ısınamadığımız yönetmenler top 5

Tim Burton

Jean-Pierre Jeunet

Alejandro Gonzalez Inarritu

Darren Aronofsky

Hayao Miyazaki

Diğer 3 kişinin hala şansı var ama Tim Burton ve Jean-Pierre Jeunet filmlerine ısınacağımı zannetmiyorum.
Jean-Luc Godard

Michelangelo Antonioni

David Fincher

Clint Eastwood

Robert Altman

Antonioni'nin yerini dolduracak biri vardır elbet ama şimdi aklıma gelmedi.
- Steven Spielberg

- James Cameron

- Inarritu
İşle aşkı ayrı tutmak lazım derler. Ama şimdi aşağıda sayacağım bazı zatlara yönelik hislerim, mesleki becerilerinden ziyade, karakterlerindeki düşüklük ile ilgili.

1-) Elia Kazan: Elia kazan kimdir, en kısa tarifle, "satıcı"dır. Pek meşhur Komünist Avı döneminde, çalışma arkadaşlarını pazarlayabilecek kadar geniştir. Kendisinden o kadar nefret ederler ki camiada, Oscar özel ödülüne layık görüldüğü gece, bazı malum Holywood ünlüleri tarafından, itin münasip bi tarafına sokulmuştur. Şerefsiz bir adamdır.

2-) Uwe Boll: Uwe Boll kimdir, en kısa tarifle, "dingil"dir. Kendisi yüksek bütçeleri, kaliteli oyuncuları piç etmesiyle tanınır. Video oyunlarına yönelik takıntısı sebebiyle, nice meşhur oyunu izlenemez filmler haline getirmiştir. Camiada kendisinden o kadar nefret ederler ki, vakti zamanında "hayranları"nın darbına uğramışlığı vardır. Ama kendisi eski boksör. Kodumu oturtuyor.

3-) Roman Polanski: Roman Polanski kimdir, en kısa tarifle, "sübyancı"dır. Kendisi bu ahlaki açığını, soykırım filmleri çekerek gidermeye çalışır. Ama olmaz haliyle. Elbette her sapık gibi ,bunun da arkasında, sağlam bir yalaka kitlesi vardır. Kendilerine tavsiyem, kendi çocuklarını bu adama emanet etsinler,sıkarsa.

4-) Micheal Bay: Micheal Bay kimdir, en kısa tarifle, "fırsatçı"dır. Bu şahıs, Amerika'nın şoven hislerini çok iyi tartabilmesiyle nam salmıştır. Ortalama bir Amerikan ergeninin istediği her şey filmlerinde mevcuttur. Micheal bütün bu salatanın üstüne, kel kartalın pisliğini boca edip servis etmek konusunda bir numaradır. Modern alemin, propaganda elçisidir. Pisliğin önde gidenidir.

5-) Stephen Sommers: Stephen Sommers kimdir, en kısa tarifle, "kolpa"dır. Boş filmlerin boş adamıdır. Sommers'ın adı geçtiğinde emin olabileceğiniz tek şey, aksiyon ve efekt yığını bir saçmalık izleyeceğinizdir. Daha ötesi yoktur.
hmm 5 tane sayamayabilirim gerçi ama, ilk aklıma gelenler Nuri Bilge Ceylan, Gus Van Sant ve Larry Clark oldu şimdi.. Gerçi bu sonuncunun tek bir filmini izlemişliğim var ama o bana yetti de arttı (bkz: Ken Park).
Roman Polanski kesinlikle!

"Sanatçı" olmaktan daha önemlisi önce insan olabilmek olsa gerek...

Tecavüz gibi bir suçun tartışılabilecek hiç bir tarafı yokken, kaldı ki bir çocuğa karşı işlenen suç akıl alır gibi değil. Bu durumda, bu adamdan da, bu adamı savunanlardan da tiksiniyorum. 'Ama o büyük bir sanatçı, farklı bakıyor, farklı besleniyor, mazur görülebilir, ama Oscar'lı o...' Böyle sanat olacaksa, olmaz olsun, eksilmeyiz!

Isınamamaktan çok nefret oldu ama neyse...
Nuri Bilge Ceylan

Quentin Tarantino

Federico Fellini

Steven Spielberg

Artık bir de Francois Ozon, vardır başka da şimdi aklıma gelmedi
Christopher Nolan

Edit: ilk aklıma geleni yazdığım için top 5 olmadı.
Emir Kustrica

Stanley Kubrick

Quentin Tarantino

Spike Jonze
Quentin Tarantino

Tim Burton

Jim Jarmusch
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL