Belirsiz Gece Suare 32: Susan Sarandon ve Gael García Bernal

Susan Sarandon



1946'da New York'da dünyaya gelen oyuncu; İtalyan bir anneye İrlandalı bir babaya sahip dokuz çocuklu bir ailenin üyesi. The Catholic University of America'nın drama bölümünden 1968'de mezun oldu.

1967'de ilk eşi olan Chris Sarandon ile okulda tanıştı. 1979'da ayrılmalarına rağmen, Susan Sarandon halen ilk eşinin soyadını kullanmaktadır.

1969 yılında ilk filmi "Joe"nun kast seçimi için çağrıldığında büyük bir rol beklemiyordu ancak başrollerden birini aldı. İsmini duyurmaya başladığı film 1974'de çekilen "Lovin' Molly" oldu. Bundan bir yıl sonra "The Rocky Horror Picture Show" filminde canlandırdığı Janet Weiss rolüyle büyük başarı kazandı.

1980'de ona ilk Oscar adaylığını kazandıran "Atlantic City" filminde rol aldı. Yıldızı gitgide parlayan oyuncu 1988 yılında Tim Robbins'le birlikte "Bull Durham" adlı filmde çalıştı. Bu filmde tanıştıktan sonra bir süre beraber olan çiftin iki çocuğu oldu.

90'lı yıllarda 4 kez Oscar'a aday olan oyuncu, 1996 yılında Sean Penn ile başrolü paylaştığı "Dead Man Walking" ile "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

Oscar Adaylıkları:

1982 - Aday - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- Atlantic City

1992 - Aday - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- Thelma and Louise

1993- Aday - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- Lorenzo's Oil

1995 - Aday - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- The Client

1996 - Kazanan - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- Dead Man Walking

Filmografisi için buraya buyrun :)

Gael Garci Bernal



Gael Garcia Bernal (d. 30 Kasım 1978 ) Meksikalı oyuncu ve yönetmen.Çocukluğundan beri ülkesi Meksikada aktör olarak çalışan Gael Garcia Bernal, Alejandro Gonzalez Inarritunun Oscar adayı Amores Perrosundaki rolüyle ilk uzun metrajlı filminde oynadı. Dünya çapında eleştirmenlerin beğenisini toplayan o filmdeki müthiş performansıyla Oscar ödüllerinin Meksikadaki eşdeğeri kabul edilen Gümüş Ariel Ödülünü ve Chicago Uluslararası Film Festivalinde de Gümüş Hugo Ödülünü kucakladı. Bu ödüllerin her ikisi de en iyi aktör dalındaydı.

Daha sonra Alfonso Cuaronun Oscar adayı Y Tu Mama Tambien adlı çalışmasında çocukluğundan beri yakın arkadaşı olan Diego Luna ile birlikte kamera karşısına geçti. O filmde sergiledikleri performans ile iki arkadaş, Venedik Uluslararası Film Festivalinde Marcello Mastroianni ödülüne ortak olarak layık görüldü.

Ardından Carlos Carreranın Oscar adayı romantik drama çalışması El Crimen Del Padre Amaronun (The Crime of Father Amaro) başrolünde oynadı. O filmdeki performansıyla da Meksika Sinema Yazarları Derneğinin verdiği Gümüş Tanrıça ödülünü en iyi aktör dalında kazandı. Ayrıca Chicago Film Eleştirmenleri Derneğinin Gelecek Vaad Eden Sanatçı ödülüne aday gösterildi.

2004te olağanüstü yoğun bir yıl yaşadı. Eylül ayında Brezilyalı yönetmen Walter Sallesin imzasını taşıyan The Motorcycle Diarieste oynadı. Che Guevaranın gençlik yıllarının portresini çizdiği o filmdeki başarısıyla Sundance ve Cannes Film Festivallerinde olumlu övgüler topladı. İngilterenin Oscarlari olarak nitelenen BAFTA ödüllerinde en iyi başrol aktörü performansı adaylığı alırken Motion Picture Club tarafından da Geleceğin Erkek Starı olarak onurlandırıldı. Ardından Kasım ayında izleyiciler onu ünlü İspanyol yönetmen Pedro Aldomovarın yönettiği La Mala Educacionda (Bad Education) izleme fırsatı buldu. Filmde üç kompleks karakteri birden oynadı.

2005 yılına gelindiğinde Londrada sahneye çıkmaya başlayarak Federico Garcia Lorcanın Blood Wedding adlı oyununda başrolde izleyici karşısına çıktı. Daha sonra James Marshın bağımsız dramasıThe Kingde William Hurt ile birlikte oynadı. O filmde deniz kuvvetlerinden atıldıktan sonra evine dönen genç bir adamın portresini çizdi. 2005te oynadığı bir başka film ise, Michael Gondrynin merakla beklenen fantastik çalışması The Science of Sleep oldu.

Daha çok Paramparça Aşklar Köpekler, Che'yi canlandırdığı Motosiklet Günlüğü ve en iyi film dalında Oscar'a aday olan Babil filmleriyle tanınır. Bernal Dünya'nın en yakışıklı 8. erkeği seçildi.

Filmografisi için buraya buyrun :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL