Belirsiz Gece Suare 32: Susan Sarandon ve Gael García Bernal

Susan Sarandon : Dead Man Walking ve Thelma&Louise

Gael Garcia Bernal : Dot the I veEl crimen del padre Amaro

Fikirlerimi belirtirsem; Gael Garcia Bernal'e hayranım zaten, bir sürü filmini izlemişim seçkiden. Kesinlikle kaçırmamanız gereken Motorsiklet Günlükleri, Rüya Bilimi ve Kötü Eğitim'dir efendim. Özellikle Kötü Eğitim ve Motorsiklet Günlükleri'nde çok başarılı Bernal :)

Susan Sarandon'la ise kıyıdan köşeden tanışmışım. Kendisini Friends'ten tanırım, severim ( bir bölümcük dahi olsa). Onun için değil de, bir tıpçı olarak size Lorenzo'nun Yağı'nı şiddetle tavsiye edebilirim. Gerçek bir başarı hikayesidir, mutlaka izleyiniz. Bize derste bile anlattılar öyle diyeyim :)
Susan Abla, Rocky Horror Picture Show, Lorenzo's Oil

Bernal Emice, Motorsiklet Günlükleri, Tanrıdan Haber Yok

Harikasın doktor :))
Not: Yeni bir başlıkla kirletmemek amacıyla buraya yazdım adaylarımızı. Her oyuncu için, ikişer filme oy verebilirsiniz efendim. Suare iki haftalıktır. Dörtte üç yapan artıyı kapıyor.

SUSAN SARANDON

1) Rocky Horror Picture Show- okgokg



Evlenmeye karar vermiş çiftimiz Janet ve Brad, yağmurlu bir gecede yollarını kaybedince kasvetli bir şatoya sığınırlar. Şatonun sahibi ise Transeksüel Gezegeninden gelmiş travesti Dr. Frank-N-Furterdır.

Tam da o gece Dr., kendisi için Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesini açıklar. İkilinin yaşayacakları çılgınlıklarla dolu o gece, bu mutlu ideal çiftin bastırılmış tüm duygularını ortaya çıkaracaktır.

2) Lorenzo'nun Yağı (1992) -Lorenzo's Oil-nickim_kac_karakter



7 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermeyen normal bir çocuk olan Lorenzo Odoneda bir süre sonra ani bayılmalar ve hafıza kayıpları baş göstermeye başlar. ADL adı verilen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanan Lorenzo için doktorlar da en fazla birkaç yıl ömür biçerler.

Herhangi bir tıp bilgisi olmayan Augosto ve Michaela çifti çocuklarını kurtarmak için tüm zamanlarını tedavi konusunda bir umut bulmak için harcarlar. Yaptıkları araştırmalar sonucu hastalığın kandaki zararlı yağ asitlerinden olduğunu öğrenen çift, bir tedavi geliştirebilmek için her yolu denemeye başlar.

3) Thelma ve Louise (1991) -Thelma & Louise - esmeralda



Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma'yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar. İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma'yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiçbir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

4) Aşk ve Sigara (2005) -Romance & Cigarettes - Lemaprettyyy



Bir köprü yapımında demir işçisi olarak çalışmakta olan Nick, üç kızının annesi terzi Kitty ile evlidir. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir hayatları varmış gibi gözükse de aile içinde tam anlamıyla fırtınalar kopmaktadır. Nick, deliler gibi arzuladığı kızıl güzel Tula ile kaçamak bir ilişki yaşamakta, karısı Kitty ise bu ilişkinin farkına vardığı andan itibaren Nick ile iletişim kurmamayı tercih etmektedir. Zamanla aynı evin içinde yaşayan yabancılara dönüşen, Nick ve Kitty kızgınlıklarını içlerine gömmüş gibi gözükseler de, onların duygularını açığa çıkarmalarına yardımcı olan bir şey vardır; O da son perdeden söyledikleri şarkılarıdır.

5)Güzel Bebek (1978) -Pretty Baby - crowfuu



Hattie (Susan Sarandon), güzel ve mesleğinde başarılı bir fahişe. Çalıştığı genel evin yaşam tarzı,Hattie'yi bu mesleğin ayrılmaz bir parçası haline getirmiş, ve buradan ayrı bir yaşamın olacağını aklına getiremiyor bile.. Hattie, ilk çocuğunu doğuruyor; Violet (Brooke Shields). Violet, genel evin renkli, eğlenceli, ancak ahlaki açıdan 'sakat' temellerinin ortasında buluyor kendisini doğumundan itibaren. Hattie kızına iyi bir gelecek sağlamak için öncelikle O'nu bir adamla evlendirmesi gerektiğini düşünüyor, bu yüzden kızını kardeşiymiş gibi tanıtıyor yabancılara.. Annesinin izinden giden, ve O'na benzemeye çalışan Violet, birgün Hattie'nin evlenmesi, ve uzaklara gitmesiyle kendisini yapayalnız buluyor.

6) Çılgın Kızlar (2002) -The Banger Sisters - crowfuu



Eskiden bir rock grubu kurmuş olan iki iyi arkadaş yıllar sonra karşılaştıklarında farklı yollarda ilerlemiş olduklarını görürler: Biri "rock" yapmaya devam ederken diğeri büyümüş ve hayata karışmıştır.

7)Ölüm Yolunda (1995) -Dead Man Walking - cemal erdem

Şevkatli bir rahibe (Susan Sarandon), ölüm sırasını bekleyen bir idam mahkumundan (Sean Penn) çaresizlikle yazılmış bir mektup alır. Mahkumun idam edilmesine kadar geçen süre boyunca rahibe, sadece mahkumla değil onun kurbanlarıyla da yakınlaşarak empati kurar.

En sonunda rahibe, idam mahkumuna duyduğu empati ile işlediği suçların ağırlığının kavrayışı arasındaki paradoksu yaşamak zorunda kalacaktır.

8 ) The Greatest (2009) - slavesusar



Yeniyetme Bennett, bir sevişmenin ardından sevgilisi Rose ile arabada giderken bir kamyonun çarpmasıyla ölür. Mezarının başında annesi Grace ve babası Allenla uyuşturucu müptelası oğulları Ryanı boş boş bakarken görürüz. Hiçbiri bu ölümle başa çıkmayı beceremez: Grace, komadaki kamyon şoförü kendine gelince oğlunun kaza ile ölüm arasındaki son 17 dakikasını öğrenmeyi bekler. Allen, evde bu trajediden söz edilmesini yasaklar. Ryan kardeşi ölmüş çocuklara mahsus bir terapi grubuna katılır. Ve bu parçalanmış ailenin arasına, Bennettın çocuğunu bekleyen, üç aylık hamile Rose girer. O da uyuşturucu müptelası annesinden kaçmaya çalışmaktadır. Hikayenin geri kalanı onların kişisel kederlerini aşma yöntemi bulmaya çalışmalarını anlatıyor.

9) You Don't Know Jack (2010) - miss pace



90larda ölümcül-hasta kişilerin intiharlarına yardımcı olan Michigan kanunlarına meydan okuyan Dr Jack Kevorkianın etkileyici hayatı ve çalışmaları..

10) Tutku Sarayı (1990) -White Palace - calamity



Bir reklam ajansında yöneticilik yapan Max Baron (Spader), uzun zamandır genç yaşta ölen eşinin yasını tutmaktadır. Bir gece tesadüfen Nora Baker (Sarandon) ile tanışır ve beklenmedik bir şekilde hayatı altüst olur. Max'tan 15 yaş büyük olan bu hayat dolu ve tutkulu bağımsız kadın bir hamburgercide çalışmakta ve şehrin aksi tarafında yaşamaktadır. Aralarındaki büyük uçurumlara rağmen Max çok geçmeden kendini umutsuz bir aşkın pençesinde bulur.

GAEL GARCIA BERNAL

1) Yağmuru Bile (2010) -Tambien la lluvia - okgokg



Takıntılı idealist Sebastian, Kristof Kolomb ile ilgili bir film çekmeye kararlıdır, ama bu Hıristiyan kahramanın mitini tersine çevirecek, açgözlülüğünü ve vahşi eğilimlerini gösterecektir. En ucuz ve Latin Amerikada en yerli ülke olan Bolivyadaki çekimler sırasında, Kolombdan 500 yıl sonra toplumsal huzursuzluk patlar. Halk en temel hayati madde olan su için savaşmaya başlamıştır.

2) Motosiklet Günlüğü (2004) -Diarios de Motocicleta -nickim_kac_karakter

Devrim kahramanı Che'yi herkes tanır. Peki ya bir zamanlar onun Buenos Aires'in varlıklı kesimlerinde yaşayan 23 yaşında bir tıp öğrencisi olduğu kaç kişi bilir? Peki 29 yaşındaki arkadaşı, biyokimyacı Alberto Granado'yla birlikte yaptıkları motosiklet yolculuğunda Latin Amerika'nın gerçekleriyle nasıl yüzleşmek zorunda kaldıklarını? 1952 yılında Ernesto ve Alberto Buenos Aires'ten bir motosikletin sırtında yola çıkarlar. Araçları arızalandığında otostop yapar, halka kaynaşmaya başlarlar.Bildiklerinden çok farklı bir Latin Amerika gerçeği beklemektedir onları. Astımı olan Ernesto ilaçlarını bir kadınla paylaşır; cüzam kolonisinde, hastaların kaderine ortak olurlar. İnka medeniyetinin üzerinde yükselen çarpık kentleşme ve adaletsizliklere şahit olurlar. Bu yolculuk, iki genç adamın geleceklerini şekillendirecektir.

3) Mavi Öpücük (2003) -Dot the I - calamity



Geçmişiyle sorunları olan göçmen Carmen, umudunu ilginç bir olay sonucunda tanışıp sevdiği yakışıklı ve zengin Barnabye bağlamış, onunla evlilik hayalleri kurmaya başlamıştır. Ama bekarlığa veda partisinde içindeki tutku eksikliği eski bir Fransız geleneğiyle beraber ortaya çıkar, arkadaşlarıyla oturdukları restauranttan bir kişiyi seçip onunla öpüşmek zorunda kalan Carmen, öpüştüğü yarı Brezilyalı Kitte o aradığı tutkuyu bulacaktır ve klasik bir aşk üçgeni çevresinde, tipik bir trajedi yaşanacaktır.

4) Ananı Da! (2001) -Y tu mama tambien - esmeralda



17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Ve kendilerinden büyük olan Luisa ile birlikte yolculuğa başlarlar... Meksika yapımı bir yol filmi olan yapım, gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan, fonuna günümüz Meksika'sını alan son derece önemli bir film.

5) Günah (2002) -El crimen del padre Amaro - Lemaprettyyy



Amaro, dini konulardaki özeni ve Piskopos'la olan olumlu ilişkileri sonucunda Rahip olur. Piskopos tarafından Roma'daki eğitim öncesi hayat deneyimi kazanmak üzere Peder Benitonun nezaretinde, Aldamadaki Los Reyes kilisesine gönderilir. Burada Amelia ile tanışan Amaro, dindar sorumlulukları ile aşkı arasında sıkışıp kalır. Fakat zamanla çevresindeki din görevlilerinin karanlık yönleriyle tanışınca, kendi masum aşkının bile ne kadar saf kaldığını fark edecektir...

6)Tanrıdan Haber Yok (2001) -Sin noticias de Dios - crowfuu



Manny adındaki bir boksör, çok ciddi bir beyin travmasıyla mücadele etmektedir. Bir anda ruhunu, metafiziksel bir savaşın ortasında bulur. Biri cennetten, diğeri cehennemden gelen 2 melek bir boksörün (Manny) ruhunu korumak için dünyaya inerler.

7)Rüya Bilmecesi (2006) -The Science of Sleep - cemal erdem



Ya rüyalar artık gerçek olursa? Kendi dünyasında yaşayamayı seven utangaç Stephane, Paris'te ufak bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Yan dairesine taşınan Stephanie?ye aşık olmaya başladığını farkedince duygularını nasıl kontrol etmesi gerektiğini bilemez. Hayal dünyası o denli geniştir ki, bir süre sonra rüyalarındaki olayları kendi amaçları için kullanabilmeyi başarır.

Bir noktadan sonra rüyalar ile gerçeklerin birbirine karışması, Stephane'ın gerçekleri kavrayabilmesini zorlaştıracaktır. Stephanie, kendisini reddetmiştir. Ama acaba gerçekten de reddetmiş midir, yoksa her şey, bir rüyadan mı ibaretir? Gerçeklerden duyduğu tatminsizlikten ötürü, rüyalarında yarattıklarıyla tatmin olmaya çalışan Stephane için yaşadığı hayatı algılamak oldukça zorlaşır.

8 ) No (2012) - slavesusar



1988 yılında, Pinochetnin baskıcı rejimi sırasında geçiyor.Gael Garcia Bernalin canlandırdığı reklamcı, muhalifler için hazırladığı bir kampanyayla sıra dışı bir özgürlük hareketine imza atıyor.

9) Kötü Eğitim (2004) -Mala educacion, La - miss pace



İki erkek çocuk, Ignacio ve Enrique, 60'lı yılların İspanya'sındaki bir katolik okulunda öğrencidirler. Burada geçirdikleri zaman boyunca aşkı, sinemayı ve korkuyu keşfederler. Okulun müdürü ve edebiyat öğretmeni Peder Manolo, bu keşiflerin hem şahidi olur, hem de bir parçası...

Üç karakter yıllar sonra, 70'lerde ve 80'lerde, iki kez daha aynı mekanda bir araya gelecekler. Bu karşılaşmalar aralarından birinin yaşamı ve ölümü için belirleyici olacak.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: İzninizle ben bu suareyi biricik müdürümüz, on parmağında on marifet, süper insan(lar daha doğrusu), biraz deli, biraz sanatsal, biraz süper dostum METİN'e mezunuma adıyorum :) Önünde upuzun ve güzel bir sene dileğiyle dostum...
Gael Garcia Bernal: Dot the I (mavi öpücük) Susan Sarandon:White Palace (tutku sarayı) romantik günümdemiyim nedir konusu aşk olan filmleri seçtimmmmm :)
kesinlikle oyle crow. takdir ettim kendisini..

biz yanlış tanımısız ya da tanıyamamısız sanırım :)
Sevgili esmeralda, Susan Sarandon bir kez daha gözümde büyüdü. Herşeyi çok güzel özetlemiş. Bu kadar candan olduğunu düşünmemiştim. :)
selam herkese

konuyla alakası yok ama Susan ablamızın Gezi ile ilgiliifadelerini sizinle paylaşmak istedim.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25451163/#storyContinued
günaydınlarrr :)

Susan Sarandon : You Don't Know Jack

Gael Garcia Bernal : Mala educacion, La - Bad Education
öncelikle benim seçimime oy verip barnelciğimi buralara taşıyan tüm dostlarıma teşekkür ederim :D

sonraaaaa... barneli önerirken zaten aklımda NO filmi vardı,o kısım kolay oldu da sarandon konusunda bayağı zorlandım,malum hatunun filmografisi derya deniz... sonuç olarak dün gece uykularımı kaçıran kararsızlığımı "en kötü karar kararsızlıktan iyidir" diyerek bozuyorum ve THE GREATEST diyorum..

iki film ismi yazacağım diye de ne gevezelik yaptım,geyiğim mi gelmiş ne :P
Bu arada doktor dostum bu forum hususunda iyice profesyonelleştin, eline sağlık :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL