çocukluğuma dair hatırlayamadığım bir film. SORU

lolablack

Konuyu Açan: lolablack

03.11.2014 18:54

çocukluğumdan beri adını hatırlayamadığım ve tırım tırım aradığım bir film var.

annesinin mesleği olmasından dolayı anne baskısıyla aşçı olmaya zorlanan bir kız, filmin ana karakteridir. kızımız bu yüzden bir aşçılık okuluna gider fakat zoraki gittiği için her anlamda berbat bir iş çıkarır. hatta hazır yiyecekler alarak hocaları kandırmaya bile çalışır. Hatta bununla ilgili net bir sahne var aklımda. Pişirdiği hamurdan tatlı şerbetten çıakrılıp hocası kontrol için içini kesitiğinde içi yanık oluyordu ve bir dahaki sefere hazır tatlı alıp şerbete atıyordu. Hocasından takdir alıyordu ama sonunda hazır tatlını paketi bulunup feci şekilde hocaları tarafından haşlanıyordu.

neyse... sonunda yakalanır, küsküyü yer, hırs yapar. bayağı sağlam bir aşçı olarak bitirir okulu. zengin bir iş adamının evine aşçı olarak girer. adam kızı aracı kullanarak almıştır. resmidir ve aşçısıyla yüz göz olmak istemez. kız sadece yemekleri pişirir ve gider. ne patronu aşçısını, ne de aşçısı patronunu hiç görmez.

aşçı kız ve patron sivil hayatta tanışır ve bir sürü macera ve yaşanan şeyden sonra birbirlerine aşık olurlar. elbette hala ikisi de birbirlerinin kimliklerinden habersizdirler.

konusu kısmen bu olan filmin adını bilen varsa müteşekkir kalacağım.
Bilmiyorum ama konusu hoşuma gitti, başlığı takibe aldım, umarım bulunur (: Bakalım nasıl bir filmmiş.
Türk filmi mi bu?
hayır elbette ki türk filmi değil :D
Yaşın nedir ? Belki söylersen, çocukluğuna dönüp o yıllarda çekilmiş romantik filmleri tarama imkanımız var. Teknolojimiz epey ileride anlayacağın :))
25 yaşındayım ama sorun şu. tam olarak kaç yaşındayken izlediğimi hatırlamıyorum. ayrıca izlediğim dönemlerde bu filmin yeni bir film olup olmadığını da hatırlamıyorum. :D
Sanırım, 85 doğumlusun. Basit bir hesapla, en az 6 yaşında olman lazım. Bu durumda 1-10 yaş aralığında çekilmiş filmlere odaklanılmalı,ama yine de şablonu geniş tutmakta yarar var.

1970-1999 yıllarını incelemek daha uygun olur. 29 yıllık bir aralıkta çekilmiş film sayısını indirmek için, başka parametrelere de ihtiyacımız var.

Örneğin:

Film,siyah beyaz mıydı ?

Oyuncuların milliyeti neydi ?

Bir Avrupa filmi miydi,Amerikan filmi mi?

Tanınmış oyuncular var mıydı ?

Filim de,siyah oyuncu bulunuyor muydu ?

Bence,sonuca yakınız. Filmin konusu çok hoş,izlemek isterdim. Azimli ve kararlıyım. Olmadı, hipnoz ve telkin gibi daha ileri teknikleri de denememiz gerekebilir. O da olmazsa, rüyalarına Leonardo DiCaprio'yu sokmak zorunda kalacağız.
film renkliydi. çok da eski olduğunu sanmıyorum.

türünün romantik komedi olduğunu düşünürsek ve romantik komedinin doğuşunun 80li yıllar olduğunu düşünürsek aralık daralıyor.

Film muhtemelen Amerikan filmiydi ama emin olamıyorum tabii..

Oyuncuları hiç hatırlamıyorum. Zaten tek bir oyuncu hatırlasam filmi bulmak saniyelerimi alacak. Imdb filmografisine bakmam yeterli. ama dediğim gibi hatırlamıyorum.

isyahi oyuncu konusunda da birbir hatıra canlanmadı zihnimde. ahçı kızla patronu arasında iletişimi sağlayan uşak gibi biri vardı evde ama siyahi değildi sanırım o da.

Bu arada rüyalarıma Leonardo Dicaprio sokmak muhtemelen olan ipuçlarını da kaybetmemize yol açacaktır. Kendisinden hiç hoşlanmadığımı düşünürsek... :D
IMDB'ye aklıma gelen tüm anahtar kelimeleri girdim, sinema siteleri, paylaşım forumları vs. derken elime geçen tek film 1954 yapımı Sabrina, konusu benziyor ama bu mu bilmiyorum, umarım budur.
maalesef bu değil. daha günümüz filmi benim bahsettiğim film.

mesela ana karakterimiz patronuna yemek pişirdikten sonra işi bitince giyinip süslenip dışarı çıkıyor, cafelerde takılıyor. hatta patronu ile kimliğini bilmeden yine bu cafe muhabbetlerinden birinde tanışıyorlardı sanırım.

sonrta sık sık buluşup kahve içiyorlar birlikte.

yani eski bir film değil. bence 80ler hatta 90lar başı bile olabilir.
Peki,şu olabilir mi: Simply İrresistible



Muhtemelen değil,ama katılmak güzeldi.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL