Filmler arıyorum! SORU

act

Konuyu Açan: act

10.03.2017 19:17

1-Anime Show tv'de 1994-1999 tarihleri arasında (Bu aralık kesin tarih hatırlanmadığı için...) yayınlandı. Yaklaşık 1 - 1,5 saat süre ile izlediğim için dizi olduğunu düşünmüyorum. Show tv o dönem çizgi-dizi saati diyerek uzun metraj animeler yayınlıyodu. Ancak yanılıyor olabilirim. Konu: İki taraf arasında bir savaş sürmekte. Teknolojik olarak üstün olan tarafın büyük tankları var. Karşı taraf ise tabiri caizse gerilla savaşı yapıyor. Tren ile asker sevkiyatı yapılıyordu cepheye. Bir diğer sahnede ise -ki bu en iyi hatırlanan sahne- bu büyük tanklardan biri kavisli bir köprüde yok edildi. Tank ağır olduğu için tırmanamadı ve piyadeler tarafından patlatıldı. Savaş-Dram-Çok fantastik olmayan teknoloji... Tahminim bu anime 80'li yıllara ait. Bazı sitelerdeki ''türkiye'de gösterilen animeler'' başlıklarına baktım ancak bulamadım.

winter'a teşekkürler. Venus Senki (1989) https://www.sinefil.com/title/g8l09mn

2-Fotoğraf kareleri ile oluşturulan film. 28 gün - 28 hafta sonra gibi filmlere bakarken karşılaştığım bir ''zombie movies'' listesinde görmüşüm. Film bildiğiniz kare kare akıyordu. Karagarga'da filmi bulmuştum fakat arşivlemediğim için unuttum.

Teşekkürler dragongnr. La jete (1962) https://www.sinefil.com/title/4ndoo2g

3-Star Wars'un silinmiş sahneleri sandığım. Luke Skywalker ile Master Yoda'nın tanıştığı kirli bataklıklarla dolu gezegendeki çekimlere benzer sahneler vardı. Esas oğlanın geçmesi gereken bir test vardı ve bu test için bir kanyona gitmesi gerekiyordu. Orada büyük heykeller mevcut idi Lotr'daki gibi. Soruları bu temsili heykeller soruyordu, yankılı konuşarak. Geçemez ise ölecekti eleman ancak başarılı oluyordu. Yıllarca bunu star wars (4-5-6) serisinden bazı sahneler olarak hatırladım. Elbette değilmiş.

Bazen cevap çok yakında olabiliyor. Yanlış hatırlamalarla birlikte... Film: Die unendliche Geschichte (1984) https://www.sinefil.com/title/4g8210g

4-Macera (Macgyver-A takımı gibi...) Kahramanlarımız bir minibüsü modifiye edip zırh ve silahlar ile kuşatıyorlardı. Tank vb. ağır silahlı bir orduya bu araçla kafa tuttular. 4-5 kişiydiler. Avrupa sinemasından gibi görünüyordu ancak net değil bu bilgi.

Bu film de bulundu.

Stripes (1981) https://www.sinefil.com/title/7yee4ry

Not: Bahsi geçen filmler 2000 yılı sonrası filmler değildir. En yenisi tahminen 25 senelik olmalı. İlginize teşekkürler.
ALINTI https://www.sinefil.com/title/kg26kkn ?? https://www.sinefil.com/title/nweoeon ?? https://www.sinefil.com/title/rnz9xvy ? https://www.sinefil.com/title/y464e2n ??
Starcrash isimli film benim de olabilir mi acaba diyerek izleme listeme aldığım bir film. Damnation Alley ve Enemy Mine izlediğim filmler. Laserblast pek benzemiyor ama bakacağım. Teşekkürler.
Çabaların için teşekkür ederim winter. Film bulundu. Die unendliche Geschichte (1984)
ALINTI Çabaların için teşekkür ederim winter. Film bulundu. Die unendliche Geschichte (1984)
rica ederim. bulunduğuna sevindim. haber verdiğin için teşekkürler. https://www.sinefil.com/ara/The%20NeverEnding%20Story
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL