Filmler arıyorum! SORU

act

Konuyu Açan: act

10.03.2017 19:17

1-Anime Show tv'de 1994-1999 tarihleri arasında (Bu aralık kesin tarih hatırlanmadığı için...) yayınlandı. Yaklaşık 1 - 1,5 saat süre ile izlediğim için dizi olduğunu düşünmüyorum. Show tv o dönem çizgi-dizi saati diyerek uzun metraj animeler yayınlıyodu. Ancak yanılıyor olabilirim. Konu: İki taraf arasında bir savaş sürmekte. Teknolojik olarak üstün olan tarafın büyük tankları var. Karşı taraf ise tabiri caizse gerilla savaşı yapıyor. Tren ile asker sevkiyatı yapılıyordu cepheye. Bir diğer sahnede ise -ki bu en iyi hatırlanan sahne- bu büyük tanklardan biri kavisli bir köprüde yok edildi. Tank ağır olduğu için tırmanamadı ve piyadeler tarafından patlatıldı. Savaş-Dram-Çok fantastik olmayan teknoloji... Tahminim bu anime 80'li yıllara ait. Bazı sitelerdeki ''türkiye'de gösterilen animeler'' başlıklarına baktım ancak bulamadım.

winter'a teşekkürler. Venus Senki (1989) https://www.sinefil.com/title/g8l09mn

2-Fotoğraf kareleri ile oluşturulan film. 28 gün - 28 hafta sonra gibi filmlere bakarken karşılaştığım bir ''zombie movies'' listesinde görmüşüm. Film bildiğiniz kare kare akıyordu. Karagarga'da filmi bulmuştum fakat arşivlemediğim için unuttum.

Teşekkürler dragongnr. La jete (1962) https://www.sinefil.com/title/4ndoo2g

3-Star Wars'un silinmiş sahneleri sandığım. Luke Skywalker ile Master Yoda'nın tanıştığı kirli bataklıklarla dolu gezegendeki çekimlere benzer sahneler vardı. Esas oğlanın geçmesi gereken bir test vardı ve bu test için bir kanyona gitmesi gerekiyordu. Orada büyük heykeller mevcut idi Lotr'daki gibi. Soruları bu temsili heykeller soruyordu, yankılı konuşarak. Geçemez ise ölecekti eleman ancak başarılı oluyordu. Yıllarca bunu star wars (4-5-6) serisinden bazı sahneler olarak hatırladım. Elbette değilmiş.

Bazen cevap çok yakında olabiliyor. Yanlış hatırlamalarla birlikte... Film: Die unendliche Geschichte (1984) https://www.sinefil.com/title/4g8210g

4-Macera (Macgyver-A takımı gibi...) Kahramanlarımız bir minibüsü modifiye edip zırh ve silahlar ile kuşatıyorlardı. Tank vb. ağır silahlı bir orduya bu araçla kafa tuttular. 4-5 kişiydiler. Avrupa sinemasından gibi görünüyordu ancak net değil bu bilgi.

Bu film de bulundu.

Stripes (1981) https://www.sinefil.com/title/7yee4ry

Not: Bahsi geçen filmler 2000 yılı sonrası filmler değildir. En yenisi tahminen 25 senelik olmalı. İlginize teşekkürler.
Dusunen adam...Öncelikle teşekkürler ancak benim aradığım animede cowboy bebop'da olduğu gibi karakterler yok. Elbette başrol var ancak gerek afiş gerekse screenshots bu olmadığını söylüyor aradığımın. Afişteki kavisli yapılar gözümden kaçmadı ancak bu değil.
Yulunga...Söylediğin filme bakarken tarih hatırlatması yapmadığımı farkettim. Bu filmlerin en yenisi 20 yıllık olmalı. Ancak ilgine teşekkürler.
2. sanırım bu http://www.filimadami.com/film/1908/la-jetee/

fotoğraftlardan oluşuyor ama zombili değil
dragongnr... Çok teşekkür ederim. 2. film bu.

Zombie filmleri listesi yerine felaket filmleri yazılması gerektiğini hatırlamış oldum filmle birlikte.
3.soru pek yabancı gelmiyor ama maalesef birşey hatırlayamadım. bu arada starwars'ın directors cut'luk bölümü var mı? mesela şulistede 30 taneDirector's cut film var ama içlerinde star wars yok ?

http://www.totalfilm.com/features/30-greatest-extended-cuts
winter...Ben olabilir mi acaba diye düşündüm fakat hiç bakmadım ''extended edition'' listelerine. Liste için teşekkürler.

Zaten Star Wars olmama ihtimalinden bahsetmiştim.
Act1. soru için animation-war 1980-2000 arası liste yaptım 22 film çıktı ama benim bu tip imdb listelerinden filmini bulan kişi sayısı birkaçtane yani azolduğundan bu listelerden pek umutlu değilim açıkcası.

http://www.imdb.com/search/title?genres=animation,war&release_date=1980,2000&title_type=feature,tv_movie,tv_special,video

diğer sorular içinde bilimkugu ve öbür soru macera 1980-2000 arası listeleri yaptım ama tek katagori olduğu için 6bin 10bin küsür film çıkıncalinkleri vermeye gerek duymadım.
winter... 22 filmin tamamına baktım. ( Videolar ve google görseller ile...)

Seyrettiğimi anımsadığım başka filmler hariç bir sonuç çıkmadı. Bu filmler için teşekkür ederim.

Show tv'nin o yıllardaki yayın akışını bulmaya çalışmak mı dersin, verdiğin listelere benzer listelerde saatler geçirmek mi dersin... Çoğu arama yöntemini denediğim için burada bu başlığı açtım.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL