içinde yemek, yemek yapımı, mutfak, yemek sahnesi geçen filmler...

Aaa nasıl unuttum; evet Babette'in sofrası filmi harikaydı, onda da birçok güzel sahne vardı. benim ayrıca aklıma Çikolata filmi geldi şimdi. johnny depp'in de rol aldığı hani. orda da çikolata yapımı sahneleri vardır.

Türk sinemasından Zengin Mutfağı filmi geliyor şimdi aklıma. O da yemek sahneleri açısından oldukça iyiydi, zaten film mutfakta geçiyor.
Aynen katılıyorum. Yemek yapmak bir kültür ve nezakettir. Filmlerde yemek sahnelerinesempatiklik ve sıcaklık açısından bakabiliriz.

İzleme listeme almam gereken bikaç film vardı. Onlarda da mutfak, yemek sahneleri vardı:

http://www.filimadami.com/Como-agua-para-chocolate-Like-Water-For-Chocolate-13473.html

http://www.filimadami.com/Yin-Shi-Nan-Nu---Eat-Drink-Man-Woman-9228.html

Üstteki iki linkinaçıklamalarında yazıyor. Sahnelerinde de var bu. Filmleri izlemedim henüz ama fragmanlarına bakmıştım ve orada yemek, mutfak sahneleri vardı.

Babette's Feast filminin açıklamasında yemekle ilgili yazıyazmasa da ben açıklamamı yapayım.

Babette savaş ortamından çıkar. Günün birinde bir piyango/loto'yu kazanır vefransız yemeği yapmaya karar verir.

http://www.filimadami.com/Babettes-gstebud---Babettes-Feast-9379.html

Eat Drink Man Woman filminin Mexica versiyonunu izlemek istiyorsan bu linkten filmin ismine ve açıklamasına ulaşabilirsin.

http://www.filimadami.com/Tortilla-Soup-12870.html
hemen aklıma geldi :)

Julie&Julia- biri yemek kitabı yazarı ünlü bir aşçı diğeri bunları gün gün deneyen iki kadının hayatı ve muhteşem yemek sahneleri :)
şuan aklıma gelenler şöyle:

karşı pencere (la finestra di fronte)- eski bir tatlı ustası adam karakteri var ve harika güzellikte yaş pastalar yapılıyor. koca bir masa dolusu süslü pasta manzarası var.

ratatuy- adı üstünde bir fransız yemeğinin ismi, animasyonun çoğu bir restaurant mutfağında geçiyor.

the upside of anger (öfkeli aşıklar)- evdekilerin sürekli mutfakta bir şeyler pişirmesi, sofranın öğle ve akşam yemekleri için hazırlanıp durması filmeayrı bir samimiyet katıyor.

aklıma başka film geldikçe yazacağım elbette :) benden şimdilik bu kadar...
bu başlığı açtım; çünkü azımsanmayacak çeşitte yemek sahnesi bulunan film var ve bu sahneler filme sıcaklık katıyor, samimiyet katıyor. herhangi bir sınırlamamız yok, içinde sürekli sofra sahnesi bulunanlardan aşçıların olduğuna, sadece pasta yapılandan gurmelik üstüne birkaç dakikası da yer alan her filme açığız. isimlerini yazıp yanına da minik bir açıklama yaparak aklınıza gelen her 'yemekli film'i buraya yazabilirsiniz.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL