içinde yemek, yemek yapımı, mutfak, yemek sahnesi geçen filmler...

"Hook" filminde Peter Pan ve çocukların yediği olmayan yemekler de klasik olmuştur. Yemek savaşı ise daha bir güzel.
Hızlıca okudum ama göremedim aşağıda, Soul Kitchen var bir de.

Öyle çok anlı şanlı sofralar olmasa da, birkaç yemek hazırlama sahnesi, partiler, güzel görüntüler vardı mutfak ve yemeğe dair.
The Inspector General(Baş Müfettiş) Filminde Danny Kaye'in bir yemek sahnesi vardır, bir şaraptan bir ondan bundan şundan sonra yine şarap o bu şu... hızlandırılmış bir görüntü ve masada oturanların şaşkın bakışları eşliğinde... O ne muazzam yemek yemektir :)
henüz filmi izlemedim; fakat babamdan dinlemiştim. Yılmaz Güney'in 1975 tarihli ''Zavallılar'' filminde hapisten çıkan üç arkadaşın bi lokanta sahnesi varmış. parasız olan üç zavallının lokantadaki yemekleri deli gibi yemesi ve ardından diğer ikiarkadaşının lokantadan sıvışmasıyla birlikte ortada tek başına kalan ve tüm cefayı çeken yılmaz güney oluşu... babam anlattığında komedi filmi gibi gelmişti; fakat konuyu okuduğumda ne büyük bir drama olduğunu anladım. izleyince daha net kanım oluşacak elbette.
garip filmindeki, fatoşun bakkalda salam,peynir ne varsa ağzına tıktığı,

köyden indim şehire filmindeki,günlerce aç açına su içen kahramanlarımızın en sonunda soluğu lokantada almaları,yemeklere deyim yerindeyse :) atlamaları,

ve ve ve canım kardeşim filmindeki lokanta sahnesi akıllardadır.
Kemal Sunal'ın Garip isimli filminde Fatoş'u çocuklar denize atıyorlar ve sonrasında hasta oluyor. İyileştiğinde Kemal Sunal ona sofra hazırlıyordu. Manavdan çikita muz, kasaptan pirzola alıyordu.O sahnede Kemal Sunal evde Fatoş'açorba ve pirzola yapıyordu.
:) yine türk sinemasından aklıma geldi, Üç Arkadaş filminin her iki çevriminde de olması lazım; hani kör kızımıza pirzola alan üç (fakir) arkadaş, kızın karşısında ballandıra ballandıra simit yemektedirler sanki pirzola yermiş gibi... oldukça acıklı bir filmdir; ama mutlu sonla bitmesi her şeye değerdir.
hababam sınıfı ve leblebi,köyden gelmiş halis muhlis tereyağı,şişme tatlılar,kadınbudu,vezir parmağı :)
Le Fate ignoranti'deki köfteleri hiç unutamıyorum nedense =D tabii onun haricinde, filmdeki sofra sahneleri çok ilginçti, zira sofra karması, hiç de öyle alışık olduğumuz bir karma değildi..

bir de Hababam Sınıfı serisindeki yemekhane sahneleri içimi ısıtır hep =)
o kebaplar da unutulmayacak sahnelerden evet :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL