Belirsiz Gece Suare No: 54 - Alive

ımmm pekiiiiarigato gozaimasu okggg hatırlatma için :)

Dikey Limit'i televizyondan yarım yamalak izlemişliğim var pek sarmamıştı aslında :) Bu arada zeynep yeni kurallarımız var pazartesi 23.59'dan sonra yorum girersen lowen artı vermiyor :P ben uyarayım da :) pazartesi-salı film önerme, çarşamba-perşembe oylama, cuma-pazartesi yorumlar :)

Yaşama iradesi büyük fedakarlık ister arkadaşlar.Film inançlarını sürekli sorgulayan bir döngüde geçer yani insanların bir nevi inançları ve hayatta kalma maneviyatının savaş halinde olmasına şahit oluruz...Ve veve bu savaşın ilk ibaresi ise tüm olasılıkları sıfırladıktan sonra,geriye kalan tek seçenek -... (hıristiyanlar bir kişi öldüğünde ruhun bedeni terk ettiğine inanıyorlar,bende yapardım.burdan tatatava yapamak kolay:p)hayatta kalmak için ölü yoldaşlarını yemek(çok mu ruhsuz oldu ne:().Bu insanların yaşam mücadelesi, hayatta kalıp inançlarına sığınmak ekseninde ilerleyen bi seyre sahip .Kahramanlık, dua ve dönüşüm ile birlikte gerçek bir hayatta kalma mücadelesine şahit oluruz.Bu yapım "alive" özünü yakalayan ızdıraplı bir serüven, çekildiği dönem koşulları düşünülünce son derece iyi yönetildiğini kabul etmek gerekir.Artı filmde yamyamlığın, dini ritüel karşısında yaşayan Tanrı'ya inanç yerine, odak noktası olma izlenimide yaratılmaya çalışılmış.Velhasıl film hayatta kalmak için bir insanın neler yapabileceğini inanç paralelinde değerlemiş hemde gerçek bir hikayenin gölgesinde..Filmin eksi yönü ise bu kadar can alıcı noktalara dokunup hissizliğin altında ezilmesi(oyuncular!)maalesef ortalama bir yapımı geçememiş.

"It is a dreadful thing to fall into the hands of the living God" (Hebrews 10:31).

not:okg çığ sahnesini sevdiysen çok iyi olmsada bu yapıma bak "dikey limit" ve ben seni yecem:p
hahahahah

bu hafta emre'ye hep destek tam destek olduk :))))
tüh ya bilseydim yerden yere vururdum filmi :D
tabiki emre onerdi :)
böyle bir hikayenin en azından birkaç sahneyle seyirciyi tokatlaması lazım. O malum sahnelerin daha bir sarsması lazım. Ama olmadı. Hiç etkilenmedim desem yeridir. Diğer taraftan 20 yıl önce çekilmiş bir filmden bahsediyoruz. Çok fazlada kötüleyemicem o yavan tat normal geldi biraz da. Çığ düşme sahnesi gayet iyiydi. Bir de doğum günü kutlamalarına, pastalarına bayıldım. Ortalama bir seyirlikti kim önerdi hatırlamıyorum ama teşekkür ettim :)
Herkesin aksine ben çok beğendim filmi. 1993 yapımı bir film olduğunu dikkate alırsak, uçağın düşüş sahnesi, çığ sahnesi gibi sahneler, oldukça başarılıydı diyebilirim. Filmin enolumsuz yanı, herkesinde değindiği gibioyunculuklar olmuş. Bana da oldukça yapmacık geldi. Filmin finali ile ilgili burada yapılan olumsuz görüşlere katılmıyorum. Tam tersi, tam kararında hatta biraz fazla bir sevinç gibi geldi bana.

---spoiler---

2 aydan daha fazla, bir dağın ortasına mahsur kalıyorsun. Kiminin annesi, kiminin kardeşi ölüyor. En yakın arkadaşınız ölüyor. Uçak kazası atlatıyorsunuz, çığ altında kalıp sağ kurtuluyorsunuz, defalarca soğuktan donma tehlikesi geçiriyorsunuz. Hepsini geçtim yaşamak için, birlikte yaşadığınız, anılarınız olan insanları yemek zorunda kalıyorsunuz. Tüm bunlardan sonra kurtulup, tüm bu psikolojik etkenler altında, yıkılmışlıkla en fazla bu kadar sevinilebilir herhalde. ben olsam olduğum yere çöküp ağlardım herhalde.

---spoiler---

Malum sahnelere gelince, buradan ne yazarsak yazalım çok anlamlı olmaz sanırım. Fakat eğer orada 20 kişi bunu yapıyor, ve onların karnını doyduğunu görüyorsanız, yaşamak için sizden çok daha avantajlı olduğunu görüyorsunuz, ne olursa olsun yaparsınız diye düşünüyorum. İlk yapan ben olamazdım herhalde ama kesinlikle yapardım.
belki tekrardan cekılır dıye umut edelım o zman ya da yakın zamanda olan ve hala bulunamayan kaybolan malezya ucagı ıle ılgılı bır senaryo da olabılır bu
esmeralda sana katılıyorum daha iyi olabilirdi film.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL