Belirsiz Gece Suare No: 54 - Alive

filmi begenmediğimi soylemek istemezdim ama maalesef oyle..

yani oyunculukların kotu olmasını mı, uçağınbulutlar arasında ucarken ve parçalanırkenki sahneleri mi, yoksa yere dustukten sonra ınsanların suratlarındakı anlamsız ıfadeyi mi yazayım bilemedim...

gercekten yasanmıs bır olay olması cok acı tabi, ozellıkle dustukten sonra yasadıkları soğukla mucadeleleri,cıg felaketi, yaralıların hayatta kalma cabaları,ac kalmamak ıcın basvurduklarıınsanın kanını dondurancaresizlikleri ve yardım bulma cabaları.. farklı bir teknıkle, daha ıyı bir kadro ve yonetmen ile cekılmıs olsaydı belkı cok guzel bır fılm ortaya cıkabılırdı..
Ben bu filmi izlemişim. Yanlış hatırlamıyorsum TRT yayınlamıştı.

Gerçek bir hikaye olması çok acı. Allah kimseyi bu hala düşürmesin. Nando iyiki arkadaşını dinlemeyip yola devam etmek için kararından vazgeçmeyip arkadaşını ikna edebilmiş . Tersi bir durum olsaydı, şu an hiçbiri hayatta olamazdı belki.

Kendimi düşündüm böyle bir durumda olsaydım ne yapardım? Çok büyük bir şok geçirirdim orası kesin ama asla ümitsizliğe kapılmazdım. Ve Arkadaşlarımı yiyebileceğimi sanmıyorum. Tabi o psikolojiyi yaşamadan insan bilemez (Allah yaşatmasın).

Sevmedim ben bu filmi.
Eheh şimdi benim ne kadar düz bir bakış açım olduğunu öğreneceksiniz (ki daha öğrenmediyseniz), malum sahnede aklımdan geçen tek şey "Niye pişirmediler ki?" idi. Diyeyim siz anlayın :D

Filmi beğenmedim ben ya, olaylar falan ilginç tabi. En güzel sahnesi çığ sahnesiydi bence. Onun dışında filmde bir şey bulamadım ben. Bu arada ben olsam hapur hupur yerdim. Ben hayatta kalmacı bir insanım, yaptıklarımı ona göre yaparım genelde :) Doğal seçilimi de çok severim. Bence hayatı hak edenler yaşamalı, yaşamak için yaşayanlar daha ileriye gitmemize engel olur :) Diyerek çekiliyorum ben, lütfen arkadaşlıktan atmayın ;)

Ha bir de Agnostik diye geçinen elemanın dua etme sahnesi çok saçmaydı.

Ayrıca ben ölürsem, beni yiyebilirsiniz arkadaşlar :P
Film konusu itibariyle çekiyor. Gerçekten bunların yaşanmış olması ne fena. Fakat yaratılan atmosfer o kadar da inandırıcı boyutta değil maalesef. Çekildiği tarih mi diyelim bilemedim 3. sınıf amerikan filmleri gibiydi(: Daha çok psikolojik dram olarak çekilseymiş daha fazla ilgi görür bir hikaye olurmuş diye düşünüyorum.

Eveeeet malum sahnelere gelirsek, şu an böyle bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. Fakat insan psikolojisi bu her şey olur efendim. Katil olcağımı da sanmayacak derecede ağlak ve vicdan sahibi bir insan olduğumu düşünmeme rağmen etrafta katil edecek bir sürü insan ve olaylar var.

Ayrıca Sıla'nın dediği gibi insan hiç mi sevinçten ağlamaz be. Ben o kadar günden sonra ölecekken kurtulcam ağlamaktan içim çıkar.

Ek olarak fimin konusunu beğenenler için aynı olayın belgeseli de varmış efendim.
Alive filmi uçağın karlı dağlara düşmesiyle başlayan bir hayat mücadelesini anlatmaktadır. Karakterlerin hayatta kalabilmek için farklı anlayışları var. Onun için film daha çok insanların psikolojisiyle ilgileniyor. Nasıl bu hale gelindi, çıkış yolu nedir. Bir insanın hayatta kalabilmesi için için etik sınırlar nerede? Gerçek hayatta olmuş bir olay olduğu için seyirciye daha bir enteresan geliyor ama şöyle geriye bakıp oyuncuları düşündükçe performansların vasat olduğunu düşünüyorum. Senaryosu için izlenebilenecek bir film.
sağol leman ben de iyiyim,evli ve mutluyum :D Allah tüm bekar bayan arkadaşlarıma en az benimki kadar tontiş kocalar nasip etsin diyorum ve yiğenimi kızdırmadan susuyorum :)
serpil iyiyim sen nasilsin? guzel haberi aldim, tekrar mutluluklar dilerim :) okg yine baslar suare basligini kirletmeyin diye. susuyorum :)
sıla geri döndü :)
İşte senden beklediğimiz hareketler. Tembel Serpil tuhaf geliyordu :)
uyumadım diyeyim sen anla eda ;)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL