Abartıldığını Düşündüğünüz Filmler

@ghost oyunculuk yönetmen filan bunları o kadar dert ettiğim söylenemez ön yargılı biri değilim. ama karakterin bana hissettirdiği duygular da önemlidir. senin için değil mi?
@aforozzedelerve @outcast: Haklısınız, genelde filmleri ilk izlediğimizde yüksek puanlıyoruz, abartıyoruz. Hatta Inception konusunda aynı şeyleri hissetmişiz. Ama amaç izleyip etkilenmek değil mi ? Niye yok oyunculukmuş da yok görüntü efektleriymiş de diyip film notlarını düşürürüz ki ?
Mesela benim 2.kez izlediğimde bile çok büyük bir keyif aldığım bir film olan Prince Of Persia'nın IMDB notu 6.8 olurken, ilk izlediğimde bile sıkıldığım Baba filminin notu 9.2 oluyor ? Var mı mantıklı açıklaması olan ? Bana sadece gereksiz yerlerden puan kırıyor, gereksiz yerlerden ekliyormuşuz gibi geliyor..
Ben de aynı fikirdeyim sevgili aforozzedeler. Ben de birçok filmi 2.kez izlediğimde aynı heyecanı duymuyorum, özellikle sinemada izlemişsem o an galeyana gelip hayalperest davranıyorum sanki. :D Aynı şekilde evde izleyip değerini ilk izlediğimde anlayamadığım filmler de var malesef. Bir de özgün bir senaryoya, sağlam karakter ve oyunculara sahip olmayan filmler zamanla daha çok değer kaybedebiliyor.
ha, bi de şu var; mesela ben inception'ı ilk izlediğimde acaip beğenmiştim bildiğin filmi savunuyordum daha sonraları film hakkındaki yorumları okuyup tekrar izlediğimde anlık puan verdiğimi ve abartığımı düşündüm. yani her abartılan film zaman aşımına uğrayıp ''ya fazla mı abarttık bu filmi? nedir?'' diyebiliyoruz sanırım.
bugüne kadar tv'de bile olsa matrix'i hiç izlememiştim bir gün gelir izlerim diye spoiler almamaya özen göstersem de bol bol almış bulundum. neyse özet geçiyorum iki gün önce seriyi full izledim ve kafam allak bullak oldu. haliyle beğenmedim ve abartıldığını düşünmeye başladım. sanırım 1 kaç kez daha izlemem gerekiyor.. bu filmin büyük fanı olan arkadaşlarla tartışmak isterim.
Aslında biraz düşünüldüğünde tek tek filmlerin abartılması normal. Öyle bir zamanda film çıkar ki yada çok iyi reklamı yapılır beğeni seviyesi düşük kitlelere de ulaşır sizde etrafta sürekli duyarsınız ve çok daha iyi filmler izlediğiniz için zorunuza gider. aslında normal bir durum bu.

Fakat bir başka durum söz konusu oda bazı yönetmenlerin filmlerinin abartılması. Bu durum cidden rahatsızlık verir. Mesela Stanley Kubrick, Christopher Nolan ve Tim Burton filmleri ve kendileri çok abartılıyor. Burton'ın vasat Nolan'ın iyi Kubrick'in ise çok iyi filmler çektiğini düşünsemde bu arkadaşların çok abartılması bana rahatsızlık veriyor.

Gerçi Tim Burton üst üste kötü filmler çekerek kendi beğeni kitlesini yavaş yavaşkaybetse deKubrick'in (zaten kötü filmi yok bir tane var onuda imha ettirmiş ) ve Nolan'ın ( bir vasat filmi var bir daha da öyle film çekmez diğer filmleri iyi olur) abartılı beğeni kitlesini kaybetceğini düşünmüyorum.
lost evet ya :)

titanic kesinlikle zaten karantina listemde.

melekler şehri
LOST diyeceğim ve de sanırım topa tutulacağım bu yüzden. :) 2.olarak ise Titanic diyorum.Matrix serileri de 3.sırada yerini alıyor.

Star Wars'ı ben de çok sevmiyordum ama zamanla gerçekten sevmeye başladım, şimdi olsa yine izlerim diyeceğim filmlerden oldu.

edit: Siyah beyaz çekilmiş eski filmlerin çoğu diyeceğim ama haksızlık etmek istemem en fazla 10 tane izlemişimdir.
Abartıldığını düşündüğüm pek çok film var ama Powerslave'e katılıyorum, The Shawshank Redemption gerçekten güzel filmdir de, tüm zamanların en iyisi midir?!?
Kesinlikle Memento.

Bir de American History X.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL