7.3

184 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.2 (3.940 OY)

KONUSU
Nusret biri uysal diğeri deli fişek iki oğlunu alıp dedelerinin çiftliğine hava değişikliği olsun diye götürür. Zafer askerlik sonrası yaşadığı bunalımla ne kadar içine kapanıksa, kardeşi bir o kadar laf dinlemez, haşarı bir delikanlıdır. Dede Faik ise kendi çiftliğinin çevresinde gezinen keçi sürül ... Devamı
Nusret biri uysal diğeri deli fişek iki oğlunu alıp dedelerinin çiftliğine hava değişikliği olsun diye götürür. Zafer askerlik sonrası yaşadığı bunalımla ne kadar içine kapanıksa, kardeşi bir o kadar laf dinlemez, haşarı bir delikanlıdır. Dede Faik ise kendi çiftliğinin çevresinde gezinen keçi sürüleriyle ve özellikle onların sahibi olan çobanlardan şikayetçidir. Çevresinde ne olup biterse onlardan bilmektedir. Nereden geldiği belli olmayan bir silah patlaması ve sonrasında yaşananlar çiftliktekilerin huzurunu büsbütün bozacaktır.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@sabiha

3 yıl önce

6 / 10

Filmi izlerken doğaya, hayvanlara zarar verilmenin kaygısını öyle çok yaşadım ki o gerginliğe ve övgülere bir de oyuncu kadrosuna beklentim çok oldu haliyle. Kavaklara zarar veren abisinin eziklediği kardeş, köpeğe zarar veren korkak şımarık kuzen kafayı bozmuş oğlana zarar veren militarizm keyif adamı tecavüzcüye zarar veren sessiz yalancı çoban oğlan kadına zarar veren sadece tecavüzcü değil basiretsiz kocadan laflarıyla taciz eden kayınpedere ve tecavüzün üzerinde durmayan yönetmen senarist, Aliye çocuk haliyle masum diyeceğim ama kendisini o ortamdan kurtaracak eğitime öğretmenine tavrı o da bilmiş çocuklarımızı gençlerimizi simgelemiş gibi yani kendine zarar veren kendi eğitimin kıymetini bilmezse, Faik ağaya zarar veren otorite kaygısı, paranoya... Düşman tepenin ardında değil çok güzel yorumlar yapılmış zaten, ben de bir hatırlatma ekleyeyim ülkenin halini metaforla ve yalınlıkla az mekanda anlatan Sarmaşık filmi varken eksik kal
... Devamı
Filmi izlerken doğaya, hayvanlara zarar verilmenin kaygısını öyle çok yaşadım ki o gerginliğe ve övgülere bir de oyuncu kadrosuna beklentim çok oldu haliyle. Kavaklara zarar veren abisinin eziklediği kardeş, köpeğe zarar veren korkak şımarık kuzen kafayı bozmuş oğlana zarar veren militarizm keyif adamı tecavüzcüye zarar veren sessiz yalancı çoban oğlan kadına zarar veren sadece tecavüzcü değil basiretsiz kocadan laflarıyla taciz eden kayınpedere ve tecavüzün üzerinde durmayan yönetmen senarist, Aliye çocuk haliyle masum diyeceğim ama kendisini o ortamdan kurtaracak eğitime öğretmenine tavrı o da bilmiş çocuklarımızı gençlerimizi simgelemiş gibi yani kendine zarar veren kendi eğitimin kıymetini bilmezse, Faik ağaya zarar veren otorite kaygısı, paranoya... Düşman tepenin ardında değil çok güzel yorumlar yapılmış zaten, ben de bir hatırlatma ekleyeyim ülkenin halini metaforla ve yalınlıkla az mekanda anlatan Sarmaşık filmi varken eksik kalmış bu film tabii oyunculukları mekan seçimini alkışlıyorum o ayrı. Abluka filminde de sezmiştim bir eksiklik aynı tat kaldı yine üzgünüm...

@daw

5 yıl önce

8 / 10

Yorumlara bakınca benim izlediğim filmden bahsetmiyor gibi geldi. Aslında bu bir yandan da filmin ne kadar kaliteli olduğuna işaret çünkü her seyreden farklı bir anlam çıkarabiliyor. Bana göre erkek egemen toplum bu filmin sadece küçük bir ayrıntısı.

Asıl anlatılmak istenen "kişisel" kategorisinde tanımlanabilen hedeflerin (istek, çıkar, intikam vs.) topluluğun hedefiymiş gibi gösterilebilmesi gibi geldi bana. Her bir karakterin bir metafor olması da yormadı aslında beni, sözlü olarak dile getirilmesi biraz "tamam anladık o kadarını zaten" dedirtti izlerken sadece.

@ebus_durak

5 yıl önce

7.6 / 10

Bazı temalar açısından çok vurucuymuş gibi duruyor ama eksik bırakılmış, yarım kalmış çok şey var sanırım.

@erez

9 yıl önce

7.1 / 10

Çok fazla şey söylemeye kalkışmış ama pek becerememiş bir film. Kötü film diyemeyiz elbette ama yorumlarda olduğu gibi enfes, mükemmel bir film de değil. Seyredilebilir, akılda kalabilir bir film. Ayrıca ben Reha Erdem’in Beş Vakit’ine benzettim bazı yerlerini.

@lowen

10 yıl önce

4.5 / 10

Sanırım sorun bende. Film genel olarak beğenilmiş olup ben beğenmemiş olsam, zevkler-renkler klişesi arkasına sığınıp geçiştireceğim fakat çok başarlı bulanlar, kült film kategorisine koyanlar, izlediği en iyi Türk filmi etiketlerini yapıştıranlarını gördükçe sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Bu kadar insan yanılıyor olamaz herhalde!

Böyle yalın ve sade bir iş yaptığınız zaman, yaptığınız işten daha büyük övgüler almak saçma geliyor bana. Bu film bana göre derdini tam olarak anlatamamış bir film. çok kısa ve net, derdini anlatamamış.

Filme hakim olan erkek hegomanyası kalıpları, kadının toplumda dışlanmışlığını yansıtıyor lafları da pek tarif etmiyor bu filmi bence.

Kadının tecavüz sahnesi, neden bana tecavüz olarak gelmiyor acaba? şu var; burada gerçekten biz tecavüzden bahsedilebilir belki ama kesinlikle seyirciye ya da bana geçen his bu değildi. Kadının sadece ufak bir nazlanması, yapma e
... Devamı
Sanırım sorun bende. Film genel olarak beğenilmiş olup ben beğenmemiş olsam, zevkler-renkler klişesi arkasına sığınıp geçiştireceğim fakat çok başarlı bulanlar, kült film kategorisine koyanlar, izlediği en iyi Türk filmi etiketlerini yapıştıranlarını gördükçe sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Bu kadar insan yanılıyor olamaz herhalde!

Böyle yalın ve sade bir iş yaptığınız zaman, yaptığınız işten daha büyük övgüler almak saçma geliyor bana. Bu film bana göre derdini tam olarak anlatamamış bir film. çok kısa ve net, derdini anlatamamış.

Filme hakim olan erkek hegomanyası kalıpları, kadının toplumda dışlanmışlığını yansıtıyor lafları da pek tarif etmiyor bu filmi bence.

Kadının tecavüz sahnesi, neden bana tecavüz olarak gelmiyor acaba? şu var; burada gerçekten biz tecavüzden bahsedilebilir belki ama kesinlikle seyirciye ya da bana geçen his bu değildi. Kadının sadece ufak bir nazlanması, yapma etme dur demesi, sonrası sabaha kadar devam eden içsel bir yolculuk, bu mu tecavüz! e tecavüz değil de kadın da razıysa, nerde erkek hegomanyası. bu bakımdan bile kendisiyle çelişiyor film.

filmin diğer bir eksisi, hissettirmeden -hatta finale bağladığı- asker-savaş psikolojisi ajitasyonu. sırf ilgi çekici bu finali yapabilmek için, film boyunca saçmalamışlar. neden? vurucu bir final olsun da, iyi bir film olsun! mantığı.

@zorba

10 yıl önce

8.2 / 10

İnsanın kendi içinde yalnızlaşması bunun tetiklediği korku dolayısıyla saldırganlık duygusunu -abartısız- mükemmele yakın bir şekilde sembolize eden "tepenin ardı" düpedüz bir kült film adayıdır.
M

@mhurlenmiszaman

10 yıl önce

Tepenin Ardıfilmi, bir ataerkil toplum ve aile yapısının ortaya çıkarılması, sürekli düşman yaratma, savaş çığırtkanlığı ve intikam duygularının diğer insani duygulardan daha ön plana çıkması olgularını tartışan ve izleyenlere tartıştıran bir film olmuştur.

@kimolaki

11 yıl önce

6 / 10

eksik olan bir şey hissediyorum bu filmde. özellikle sonunda eksiklik hissi iyice pekişti bende. büyük umutlarla izlediğim fakat 60- 65 arası puan verebileceğim bir film...

@poormf

11 yıl önce

6 / 10

Özünde politik bir film. Çekim tekniği açısından tv filmini çağrıştıran, oyunculukları ve yönetimiyle başarılı, ancak siyasal tarihimizle yüzleşmek konusunda sanki çok yol katetmişiz de yeni şeyler denemek gerek der gibi metafor, imge, simge kullanımında erken davranmış bir film. Dolaylı anlatımının ardında politik değil polisiye düşünce ön plana çıkmış... 60/100

@zerafrancie

11 yıl önce

8.2 / 10

Türk sinemasının en şahane eseri olabilir.

@sesver

11 yıl önce

8.1 / 10

son yıllarda izlediğim en iyi Türk filmiydi.

@ozan_taylan

11 yıl önce

Tamer Levent'in hatırına katlanabilinir. Ama bu ıkınma durumu insanı çileden çıkarmıyor değil

@fermina

12 yıl önce

tepenin ardına değil de, tepenin olduğunuz kısmına odaklanın bi zahmet, diyen film.

ağa ile oğlu arasındaki gerilim, oğulun sürekli yetersizlik hissi. silahla pohpohlanan çocuğun şiddete meyli, abinin askerlik travması, mehmet'in ağaya ezikliği, karısına tedirginliği... genel resme bakınca buradan mutlu bir hikaye çıkmayacağı çok açık şiddetin olağan bir olgu haline geldiği, korkunun sürekli beslendiği bir yerde kimsenin iletişime, dürüst sözlere elini uzatma cesareti olmuyor. .
N

@nian

12 yıl önce

7.5 / 10

bu film olmuş.. çok güzel olmuş.

filmin sonunda filmin adını replik olarak kullanmasalar da olurmuş. mesajı gözümüze sokuyorlarmış gibi hissettim ben. ama güzel film. valla:)

@ibodirector

13 yıl önce

7.3 / 10

Tepenin Ardı... Berlin'de Forum bölümünün büyük ödülü olan Caligari ödülünü kazanan film, Lal Gece gibi Türkiye'deki ilk gösterimini festivalde tıklım tıklım Atlas Salonu'nda yaptı. Uçsuz bucaksız bir taşradaki bir ailenin, tepenin ardındaki yörüklerle amansız mücadelesini olabildiğince insancıl, yer yer komik, yer yer güçlü mizansenler eşliğinde müthiş bir sinematografiyle anlatan film, final sahnesindeki yabancılaştırma efektiyle yaptığı ani manevrayla izleyiciyi ikiye ayırabilecek bir potansiyele bürünüyor. Özellikle Tamer Levent başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosu performanslarıyla büyülerken, Emin Alper ilk filmiyle Türk Sineması'na iyi bir giriş yapmış oluyor. Not: Festivale toplu bir halde gelen ekip çok neşeli ve sempatik gözüküyorlardı. Sıcakkanlı bir ekiple sıcakkanlı bir iş ortaya çıkmış.
SPOILER

Tepenin Ardı filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Tepenin Ardı filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Tepenin Ardı filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL