6.3

30 OY
PUAN VER
5

Imdb: 6.2 (7.664 OY)

KONUSU
Köpekdişinin yönetmeni Yorgos Lanthimosun oynayıp yapımcılığını üstlendiği Attenberg, Köpekdişinin yapımcısı Athina Tsangari tarafından yazılıp yönetildi. Attenberg de izole bir toplumda aşırı korumacı ebeveynlerin büyüttüğü duygusal açıdan sakat bir çocuğun etrafında dönüyor. Yirmi üç yaşındaki Mar ... Devamı
Köpekdişinin yönetmeni Yorgos Lanthimosun oynayıp yapımcılığını üstlendiği Attenberg, Köpekdişinin yapımcısı Athina Tsangari tarafından yazılıp yönetildi. Attenberg de izole bir toplumda aşırı korumacı ebeveynlerin büyüttüğü duygusal açıdan sakat bir çocuğun etrafında dönüyor. Yirmi üç yaşındaki Marina güzel fakat beceriksizdir. Doğup büyüdüğü sanayi kenti o bölgenin yıldızıdır, ancak Marina artık terk edilmiş bu kentin ıssızlığına hayrandır. Ölmekte olan babasının yetiştirdiği Marinanın tek arkadaşı Belladır, fakat hayatta kalması için acilen hayatın kurallarını öğrenmesi gerekmektedir.

YORUM YAZ

SPOILER

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@no_one

6 yıl önce

6 / 10

Film ; Y. Lanthhimos'un "Kinetta" ve "Kynodontas" filmlerinin tam ortasında bir yerde . Kinetta'dan Kynodontas'a müthiş bir sıçrama yapan yönetmen,yapımcısı ve oyuncusu olduğu bu filmde yükseldiği yerden çakılıp ancak yarısı kadar yükselebilmiş diyeyim matematikteki sonsuz seriler soru kalıbıyla biraz daha soyutlaştırırsak karşılaştırmayı .

Film ,açıklamalarından,davranışlarından anlaşılmaya çalışıldığı kadarıyla materyalist bir babanın teorilerle boğup topluma ,kendine yabancılaştırdığı kızının pratikte tökezlemesi üzerine . Ensest bir hayalin ahlaki yönünü önce evrimsel sürece bağlayan babanın çarpık şehir hakkındaki kritikleri de tüm hayatı makine dişlileri gibi gördüğünü , sebebin bilindiği sürece sonucun da kestirilebileceğini öngördüğü düşünceleri de materyalist bir temele determinist bir mantığı oturttuğu düşüncesini doğuruyo insanda filmi izlerken,hatta ölüm korkusu bile tamamen biyolojik korkulardan dolayı ( Kurtçuklardan kork
... Devamı
Film ; Y. Lanthhimos'un "Kinetta" ve "Kynodontas" filmlerinin tam ortasında bir yerde . Kinetta'dan Kynodontas'a müthiş bir sıçrama yapan yönetmen,yapımcısı ve oyuncusu olduğu bu filmde yükseldiği yerden çakılıp ancak yarısı kadar yükselebilmiş diyeyim matematikteki sonsuz seriler soru kalıbıyla biraz daha soyutlaştırırsak karşılaştırmayı .

Film ,açıklamalarından,davranışlarından anlaşılmaya çalışıldığı kadarıyla materyalist bir babanın teorilerle boğup topluma ,kendine yabancılaştırdığı kızının pratikte tökezlemesi üzerine . Ensest bir hayalin ahlaki yönünü önce evrimsel sürece bağlayan babanın çarpık şehir hakkındaki kritikleri de tüm hayatı makine dişlileri gibi gördüğünü , sebebin bilindiği sürece sonucun da kestirilebileceğini öngördüğü düşünceleri de materyalist bir temele determinist bir mantığı oturttuğu düşüncesini doğuruyo insanda filmi izlerken,hatta ölüm korkusu bile tamamen biyolojik korkulardan dolayı ( Kurtçuklardan korktuğu için bedeninin yakılmasını istemesi) . Kendi görece doğrularıyla yetiştirdiği kızının ise yürümekte zorlanması ,hayata yabancılaşması da teoride öngörülen sonuçların pratikte gerçekleşmemesinden kaynaklanmakta,yani dişlilerin çarkları döndükçe bir sonraki hareketi kestirebileceğini öngören eğitimi onu her seferinde yanıltmakta .

Hayatı , duyguları ,ikili ilişkileri , olayları belgesel mantığıyla ; canlı davranışlarıyla açıklamaya çalışan bir kızın varoluşsal problemlerini farklı tekniklerle ,biraz deneysel ve bağımsız sinema mantığıyla ele alan yönetmen başarılı ve çarpıcı eser sunamamış . İki arkadaşın kimi zaman absürd bir hal alan senkronize yürüyüşlerini hala anlamlandıramadım veya filmdeki çoğu karenin ne amaçla konulduğunu . Marina ve Bella 'nın eş güdümlü hareketleri materyalizm-idealizm arasındaki orta yol olan dualizmi mi temsil ediyodu diye düşündüm iki kızın birbirlerine zıt değerlerinden dolayı bi ara , raks eder gibi tökezlemeden yaşamanın ilk şartı dengeyi kurmak gibi bir anlam mı çıkıyo diye düşündüm de bi yandan da abesle iştigal ettiğimi de düşündüm bunları düşünürken :) 6/10
J

@jeverans

10 yıl önce

son dönem yunanistan sinemasının ezber bozan sinema filmleri külliyatına bir armağanı.

23 yaşındaki bir kızın babasına karşı duyduğu cinsel arzuyu alışılagelmiş biyolojik, kimyasal, ahlaksal, toplumsal ve dinsel muhalefet nedeniyle içine atıp karşı cinse, hemcinse yani insana yabancılaşarak içinde bulunduğu tezatlıklarla mücadelesinin hikayesi.

bu filmde ölümü pazarlayan bir adam var.

@mskfilm

11 yıl önce

tarkovsky deneysellikle sanatın hiçbir şekilde bir araya getirilemez olduğunu savunur..

marina ve bella iki iyi arkadaş. filmin başında bella rüyasını anlatırken yürümeleri gayet oturmuştu filme. daha sonra yinelenen 'bahçe ayinleri' yapay olmuş. filme bir imge kattığı doğru ama fazlaca üzerinde çalışılmış izlenimi veriyor. birbirlerine bir şeyler anlatmak, susmak, ya da basit hareketler yapmak olabilirdi şüphesiz ama abartılı törensel sunum pek hoş olmamış. bunun dışında film oldukça başarılı. lanthimos da iyi oynamış..

@heybender

12 yıl önce

"İnsan ilkleri (sevişme) ve sonları (ölüm) yaşarken aslında ne kadar az insan var hayatında.."

@horrorpheliac

12 yıl önce

Yani bir Köpekdişi'nin yerini tutamadı ama yine de iyi, hoş bir filmdi. Sadece iki kızın olduğu karelerde anlatılmak istenilen neydi onu tam olarak çözemedim. Garip.

@poormf

12 yıl önce

3 / 10

Anlatılan konu ile gösterilen kimi sahnelerin nasıl olup ta bağdaştırıldığını anlamaya çalışmakla geçirdiğim zaman boyunca, eğer vardıysa ne amaca hizmet ettiğini anlayamadığım film.

3/10

@desmond

13 yıl önce

Açıkcası film benim açımdan çok kötüydü.Belki benim beklentilerim fazla olduğu içinde olabilir.Çünkü ben, daha önce izlediğim KÖPEK DİŞİ kadar sağlam bir film bekliyordum. Ama bu film KÖPEK DİŞİ' nin yanından bile geçememiş...
SPOILER

Attenberg filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Attenberg filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Attenberg filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL