9 Kere Leyla

(2020)

Leyla Everlasting

Film 1 Saat 52 Dk. Komedi Türkiye 4 Aralık 2020

4.5

185 OY
PUAN VER
5

Imdb: 3.7 (7.928 OY)

KONUSU
Adem (Haluk Bilginer), genç ve güzeller güzeli sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) uğruna 20 yıllık karısı Leyla (Demet Akbağ)’dan boşanmayı kafasına koymuştur. Ancak Leyla ile olan evliliği doğal yollarla bir türlü sona ermemekte ve bu durum, Nergis ile olan yasak aşkını iyice içinden çıkılmaz hale geti ... Devamı
Adem (Haluk Bilginer), genç ve güzeller güzeli sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) uğruna 20 yıllık karısı Leyla (Demet Akbağ)’dan boşanmayı kafasına koymuştur. Ancak Leyla ile olan evliliği doğal yollarla bir türlü sona ermemekte ve bu durum, Nergis ile olan yasak aşkını iyice içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Zavallı Ademin tek derdi aşk hayatı da değildir üstelik. Bir taraftan elindeki antik yazmaları almak isteyen karanlık Mahdum (Fırat Tanış) beyin, bir taraftan da kendisini deli gibi kıskanan beceriksiz avukatı Haris (Alican Yücesoy)in başına açtıkları dertlerle uğraşmak zorundadır.

FRAGMAN

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@enik_kral

3 yıl önce

’Ezel’in Ebedi Leyla’sı’
Adem varlıklı bir iş adamıdır. Evlilik terapisti Nergis’e aşık olunca eşi Leyla’dan ayrılmak ister. Leyla’nın aşırı iyimser tavrı karşısında, onu öldürmek için planlar yapmaya başlar. Denediği her girişim başarısız olunca, antika bir el yazmasının peşinde olan Mahdum’la işbirliği yapar.
’’9 Kere Leyla’’ Netflix için üretilmiş olmasına rağmen, Ezel Akay hikaye anlatıcılığını ve tarzını filme aktarmayı başarmış. Ortaya mecraya uygun bir yönetmen filmi çıkmış. Ezel Akay’ın diğer filmlerindeki müzikal bölümler ’’9 Kere Leyla’’ da, Adem’in ölüm takıntısıyla karşılaşıp bayıldığı sahnelerde ortaya çıkıyor. Adem rolünde Haluk Bilginer, performansı ile adeta bir ses sanatçısına dönüşüyor. Yönetmenin mizahi üslubu ve hemen her filminde olduğu gibi kendisine oyuncu olarak küçük bir rol vermesi, vazgeçemediği detaylardan sadece bazıları. Filmin açılış sahnesinde Nergis’in, ’7 musluk kuruttum’ repliği ise filmleri arasında
... Devamı
’Ezel’in Ebedi Leyla’sı’
Adem varlıklı bir iş adamıdır. Evlilik terapisti Nergis’e aşık olunca eşi Leyla’dan ayrılmak ister. Leyla’nın aşırı iyimser tavrı karşısında, onu öldürmek için planlar yapmaya başlar. Denediği her girişim başarısız olunca, antika bir el yazmasının peşinde olan Mahdum’la işbirliği yapar.
’’9 Kere Leyla’’ Netflix için üretilmiş olmasına rağmen, Ezel Akay hikaye anlatıcılığını ve tarzını filme aktarmayı başarmış. Ortaya mecraya uygun bir yönetmen filmi çıkmış. Ezel Akay’ın diğer filmlerindeki müzikal bölümler ’’9 Kere Leyla’’ da, Adem’in ölüm takıntısıyla karşılaşıp bayıldığı sahnelerde ortaya çıkıyor. Adem rolünde Haluk Bilginer, performansı ile adeta bir ses sanatçısına dönüşüyor. Yönetmenin mizahi üslubu ve hemen her filminde olduğu gibi kendisine oyuncu olarak küçük bir rol vermesi, vazgeçemediği detaylardan sadece bazıları. Filmin açılış sahnesinde Nergis’in, ’7 musluk kuruttum’ repliği ise filmleri arasında bağlantılar kurmayı seven yönetmenin ’’7 Kocalı Hürmüz’ filmine bir nevi göndermesi sayılabilir.
Film, karakterleri tanıtırken kullandığı profil çerçeveleri ile her bir karakterin hikayede önemli bir yere sahip olacağını vurguluyor. Filmdeki ana karakterlerin kendine has takıntıları ve kusurları var. Adem’in ’kızılcık şurubum’, ’frambuazlı çikolatam’ gibi iltifatları ve ölüm takıntısı, Nergis’in, sevmem diye biten cümleleri, Haris’in, başarısız benzetmeleri, Mahdum’un ise ’iki’ takıntısı vardır. Oyuncuların genel olarak abartılı performansları, filmin absürte varan kendi gerçekliğinde göze batmıyor. Ayrıca filmdeki her karakter ismini bir mitolojik hikaye ve kahramandan almış. Bu şekilde film, hem daha zengin bir alt metne sahip olmuş, hem de isimlerin mitolojik kökeni göz önüne alındığında hikaye daha anlaşılır bir hal alıyor. Buna rağmen filmin, Hızır ve İlyas (Hıdırellez), bolca kullanılan yasak elma, Adem ve Havva’nın cennetten kovulması gibi mitleri finalde tam olarak bir yere bağlayabildiğini söyleyebilmekte zor.
Teknik anlamda sahneler arası geçişler oldukça başarılı, bu yönetmenin reklam filmlerinden gelen deneyiminin de etkisiyle olsa gerek. Gerçeküstü sahnelerde ise görüntüler için kullanılan efektler göz tırmalıyor. Sinema emekçileri ve senarist karakter üzerinden üretilmeye çalışılan espriler ise filmin hikayesi içinde alakasız kalıyor. Leyla, hikayenin içinde pek belli etmese de kadın tutmak’ gibi cinsiyetçi söylemlerden rahatsız oluyor. Bu durum erkeklerin varoluşundan başlayarak devam eden cinsiyetçiliğe dair eleştirel bir mesajla biten finalin, beklenen etkiden uzak ve sönük kalmasına sebep oluyor. Leyla’nın hayat verdiği farklı kadın temsilleri de, filmin finalde vermeye çalıştığı mesajın anlam kazanması için yeterli olmuyor.

@erutururu

3 yıl önce

3 / 10

Uzun zamandır bir filmi izlerken bu kadar zorlanmamıştım. Zaten hiçbir orijinalliği olmayan mesajları olabilecek en kör göze parmak biçimde işliyor film. Seyirciyi geri zekalı yerine koyar gibi filmin başına, sonuna, ortasına, her yerine uzun uzun tiratlar döşemişler ki ne anlattıklarını iyice anlayalım diye. Bunun yanı sıra senaryo kendini aşırı tekrar ediyor. Film boyunca Adem’in Leyla’yı farklı şekillerde öldürmeye çalışması, her seferinde araya girip aynı şeyleri yapan/söyleyen karakterleri görmekten gına geliyor. Sanki filmin ilk yarım saatini çekmişler, geri kalanını da kopyala yapıştır yapmışlar gibi hissediyorsunuz. Diyaloglar desen Çocuklar Duymasın seviyesinde, yabancıların tabiriyle ’’cringe’’ olmaktan filme odaklanamıyorsunuz. Altta da bir yazarın belirttiği gibi, karakterler çok karikatürize yazılmışlar. Film karakterinden ziyade tiyatro figüranı hissi veriyor çoğu. Karakterlerin ve diyalogların bu denli amatörce yazılmış o
... Devamı
Uzun zamandır bir filmi izlerken bu kadar zorlanmamıştım. Zaten hiçbir orijinalliği olmayan mesajları olabilecek en kör göze parmak biçimde işliyor film. Seyirciyi geri zekalı yerine koyar gibi filmin başına, sonuna, ortasına, her yerine uzun uzun tiratlar döşemişler ki ne anlattıklarını iyice anlayalım diye. Bunun yanı sıra senaryo kendini aşırı tekrar ediyor. Film boyunca Adem’in Leyla’yı farklı şekillerde öldürmeye çalışması, her seferinde araya girip aynı şeyleri yapan/söyleyen karakterleri görmekten gına geliyor. Sanki filmin ilk yarım saatini çekmişler, geri kalanını da kopyala yapıştır yapmışlar gibi hissediyorsunuz. Diyaloglar desen Çocuklar Duymasın seviyesinde, yabancıların tabiriyle ’’cringe’’ olmaktan filme odaklanamıyorsunuz. Altta da bir yazarın belirttiği gibi, karakterler çok karikatürize yazılmışlar. Film karakterinden ziyade tiyatro figüranı hissi veriyor çoğu. Karakterlerin ve diyalogların bu denli amatörce yazılmış olmasından dolayı oyunculuklar da sırıtıyor üstelik. Elçin Sangu’nun oyunculuğunu zaten çiğ ve abartılı buluyorum, Demet Akbağ ve Haluk Bilginer ise ne yazık ki filmi kurtaramamışlar. İzlemeyenler abarttığımı düşünebilir diye de şunu not düşeyim. Bu yazıyı yazmadan önce oturup 20 dakikaya yakın filmin iyi yanlarını aradım, sırf bu kadar olumsuz bir yazı yazmamak için.
B

@buuura

3 yıl önce

6 / 10

Ezel Akay’ın yönetmiş olduğu baya başarılı filmler izledik ama bu onlardan biri değil. Oyunculuklar zaman zaman abartılı olsada ki bu Ezel Akay filmlerinde çoğunlukla gördüğümüz bir durum yerli yerinde olunca harika oluyor fakat bu filmde neredeyse her yerde olmuş özellikle karikatürize etme olayında yerli yersiz olmuş olması komik olmuyor. Hikayede anlatılmak istenen ana fikir çok sürüncemede kalmış. İyi yanı hiç mi yok teknoloji iyi kullanılmış , zaman zaman bazı oyuncuların tecrübesi farkını ortaya koymuş , müzikal kısımlar eğlenceli kısacası fazla beklentiye girmeden sırf yemek yerken ya da izleyecek hiç bir film bulamayınca vakit geçsin diye izlenebilir.

@arkadas

3 yıl önce

bu kadar yüzeysel bir hikaye beklemiyordum. nihayet vardığı fikir hoş güzel, tartışılabilecek bir yere getiriyor ama aynı zaman da o kadar basit bir yer ki filmin de içini boşalttı.

filmde haluk bilginler’in diğer karakterleriyle konuştuğu bayılma anları dayanamadım ben ileri sardım.

çok genel konu başlıklarının tiyatro oyunlarında çok vasat işlendiğini düşünüyorum. kadınlık-erkeklik konusu bu kadar genel çerçeveden alınınca çok basit şeyler söylemek zorunda kalabiliyorsun. bu filmin vasatlığının da bir oyundan uyarlanmasıyla da ilgili olabileceğini düşünüyorum. sondaki demet akbağ diyalogları çok vasattı. böyle bir mesaja girmese biz zaten anlayacağız o kadar da göze sokma. o zaman belki filmin ilk kısmı da daha anlamlı olurdu.

@niyetisyen

3 yıl önce

Filmin renklerini ve müziklerini hoş, evrensel bir iş yapılmış gibi. 2 olumsuz eleştirim var.
- Film, (son sahnesi hariç) hiçbir mesaj kaygısı hissettirmeyip öylesine çekilmiş bir film hissi yaratıyor.
- Aceleye mi geldi bilmiyorum ama çok fazla senkron kayması var.
G

@gamzeee

3 yıl önce

4 / 10

Bu kadar muhteşem oyuncularla çekilebilecek en kötü film. O kadar merakla bekledim, yorumlara rağmen belki severim diye izledim ama gerçekte olmamış, üzücü..
F

@fatmaa

3 yıl önce

2020’nin hayal kırıklıkları bitmiyordu...
K

@koalalumpur

3 yıl önce

2.4 / 10

Yorumlara baktım ve o kadar da köyü değildir izleyip bir bakayım dedim ama gerçekten o kadar kötüymüş :( Bu kadroyla bu filmin çekilmiş olması üzdü beni. Şarkılarına katlanamadim ileri sardım. Bu film de Ezel Akay 2020 olarak tarihe kazinsin bakalim

@zorba

3 yıl önce

3.8 / 10

Berbat senaryo, aşırı sıkıcı ve saçma hikayesinin yanında gördüğüm en itici karakteri (saçlarını ayırmış konuşutuğu anlaşılmayan att) de barındıran ızdırap filmsi.

@refikerdal

3 yıl önce

Benim bilmediğim/anlamadığım "sanatsal" bir yönü varsa eğer bu filmin, oyuncularına saygısızlık etmek istemem ancak hakkaten çok kötü bir film.

@maximumgore

3 yıl önce

7.5 / 10

yorumların büyük bölümüne katılmıyorum. filmi çok beğendim. bunu woody allen yapınca beğeniyorsunuz iki yüzlü sinefiller sizi :) gayet güzel, gerçeküstücü bir anlatımı var filmin. beni rahatsız eden tek şey, post prodüksiyondan kaynaklı ufak tefek teknik problemlerdi. (color, noise, greenbox gibi)

@denizdibicini

3 yıl önce

fırat tanış role çok yakışmış biraz katlanayım dedim ama yok,haluk bilginer bile kurtaramadı

@fawkessa

3 yıl önce

ezop tipi vodvil.

@uniqueen

3 yıl önce

boşa harcanmış zaman para oyuncular

@cemfest

3 yıl önce

5 / 10

2 saatlik filmde sadece 2 kere gülümsedim, onun dışında filmin bitmesini bekledim. Oyunculuklara lafım yok, gerçekten iyi fakat Haluk Bilginer şarkı söylemese daha iyi olurmuş
SPOILER

9 Kere Leyla filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

9 Kere Leyla filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

9 Kere Leyla filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL