7.3

176 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.3 (4.424 OY)

KONUSU
Filmlerde figüranlık yapan İsa, mafyatik bir "yerde" 50 doların çalınması ile şüpheleri üstüne çekmiştir. Feci şekilde dayak yiyen İsa’ya parayı geri getirmesi için 24 saat süre tanınır. İsa 50 doları değil ama rastlantı sonucu bir tabanca bulur ve geride bir not bırakıp evinde intihar etmeye karar ... Devamı
Filmlerde figüranlık yapan İsa, mafyatik bir "yerde" 50 doların çalınması ile şüpheleri üstüne çekmiştir. Feci şekilde dayak yiyen İsa’ya parayı geri getirmesi için 24 saat süre tanınır. İsa 50 doları değil ama rastlantı sonucu bir tabanca bulur ve geride bir not bırakıp evinde intihar etmeye karar verir. Tam tetiğe basacağı anda zil çalar....

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@mahmut_can

1 yıl önce

7.9 / 10

İyi ve kötü sorgulanmaya muhtaçtır. Mutlak iyi, kötü yoktur. Çıkarlar, hevesler, arzular... Hayatın içerisinden bir ayna gibiydi film. Arzularının peşinden koşan bir adamın hikayesi. Kadına olan arzusu başrol olmaya olan arzusu. Arzularına sahip olamayacağını o da biliyordu. Sahip olacağını bilse o 1 aylık işe gitmezdi. Kadına -Bütün bu olan şeylerin olacağı belliydi zaten. Neden en başında benimle bu yola çıktın derdi. Diyemedi. Biliyordu. Kendisine yapılan ihanetin hesabını sormaya değil kendi yıkılmışlığını somut olarak görmeye gitti o eve. Pespaye kıyafetlerinin, dağınık saçlarının, terli ve pis vücudunun o güzel, yeni eşyalı, yeni kıyafetli, altın takıları olan kadın ve yaşantısıyla çatışmasını görmek için gitti. İlk sahnediki yediği somut tekmelerin aynısını kendisine atıyordu silahı her doğrultuşunda kadına. Kendini dövüyordu aslında. Tüm olanların suçlusu olarak gördüğü kendini...
C

@cagdasbdy

9 yıl önce

7.5 / 10

Zeki Demirkubuz'un üçüncü filmi olan Üçüncü Sayfa'da her gün gazetelerde gördüğümüz, okuduğumuz ve gerçek hayatta her zaman figüran kalmış insanların sıradan ve basit hikayeleri gerçekçi bir şekilde gözler önüne seriliyor. Filmin merkezinde kötülük ve insanları kötülüğe iten sebepler var.

Günün birinde bir filmin başrolünde oynama hayali kuran İsa karakteri, bir gün komşusu Meryem sayesinde hayatında ilk defa figüran olarak değil başrolünde olduğu ve hissettiği bir durumun içine düşer. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. Figüranlık yaparak geçimini sağlamaya çalışan İsa gerçek hayatta tam olarak kontrolü eline alacakken çok geçmeden her şeyin bir oyundan ibaret olduğunu ve gerçek hayatta da sadece bir figüran olduğunu idrak eder.

Ancak gazetelerin üçüncü sayfalarında başrol oynayabilen, gerçek hayatta hiçbir zaman başrol olamayıp her zaman figüran kalan insanların hikayesidir Üçüncü Sayfa.

@cozyapiciel

10 yıl önce

7.8 / 10

şu filmi izleyip aldığınız en büyük mesaj"kadınlar da çok cin, çok tehlikeli" mesajı ise bi 30 kez yeniden izleyin rica ediyorum.

hani sömürücü düzenin yoksul emekçilere dayattığı sürekli bi sınıf atlama, daha iyi yaşam çabası vs bu uğurda çabalamanın kişileri nelere ittiği cinayet, kandırma-kullanma vesaire.

@onur4444

11 yıl önce

9.3 / 10

çaresizlik çok kötü...allah kimseleri çaresiz bırakmasın...53-57.dk. arasında geçen diyaloglar içimi acıttı.

@smtyldrm

11 yıl önce

8 / 10

Oyuncu seçmelerinin arka planında Zeki Demirkubuz'un sesi ve kahvehanede eski filminden Haluk Bilginer'in harikalık yaratan meşhur sahnesi. Ayrıntılarla dolu Demirkubuz klasiği.

@rafialtun

11 yıl önce

Meryem' in 40 yıllık katilmiş sogukkanlılığı çok sempatikti bence.İsa ' nın yaşadığı olaylar ve bunun paralelinde figuranlık olayı çok güzeldi.

Kadınlara dikkat, yeterki mutlu olmak istesinler.

@bruce_parkus

15 yıl önce

filmin ithafı "yenik"'lere yapılmıştır ki, sanırım sonda çıkan bu ithaf yazısı filmin naçizane bir özetini yapmaktadır. ruhi sarı ve özellikle de başak köklükaya'nın iyi oyunculuklarıyla sürüklenen, demirkubuz sinemasının klasik örneklerini (uzun tiradlar, kapılar, eski filmlerine göndermeler, müzik noksanlığı vb.) sergileyen bir film olmuş. izleyici kendini isa karakterinin yerine koyarak gerçek anlamda ezilmişliği ve özellikle filmin başlarında olmak üzere yer yer çaresizliği tecrübe eder. saf, temiz figüran isa ile kapı komşusu meryem'in (hayır, tesadüf değildir karakterlerin isimlerinin isa-meryem olması), filmin genel yapısı dahilinde hiç bir zaman "ilişki" olamayan ilişkisini seyrederken izleyici öncelikle gergindir, isa'nın para derdinden kurtulması akabinde meryem'in insaniyetine, iyi niyetine hayran kalır, sonrasında meryem'in kocasının gelmesiyle karışan durumdan nasıl sıyrılacaklarını isa gibi endişeyle beklemeye başlar (isa
... Devamı
filmin ithafı "yenik"'lere yapılmıştır ki, sanırım sonda çıkan bu ithaf yazısı filmin naçizane bir özetini yapmaktadır. ruhi sarı ve özellikle de başak köklükaya'nın iyi oyunculuklarıyla sürüklenen, demirkubuz sinemasının klasik örneklerini (uzun tiradlar, kapılar, eski filmlerine göndermeler, müzik noksanlığı vb.) sergileyen bir film olmuş. izleyici kendini isa karakterinin yerine koyarak gerçek anlamda ezilmişliği ve özellikle filmin başlarında olmak üzere yer yer çaresizliği tecrübe eder. saf, temiz figüran isa ile kapı komşusu meryem'in (hayır, tesadüf değildir karakterlerin isimlerinin isa-meryem olması), filmin genel yapısı dahilinde hiç bir zaman "ilişki" olamayan ilişkisini seyrederken izleyici öncelikle gergindir, isa'nın para derdinden kurtulması akabinde meryem'in insaniyetine, iyi niyetine hayran kalır, sonrasında meryem'in kocasının gelmesiyle karışan durumdan nasıl sıyrılacaklarını isa gibi endişeyle beklemeye başlar (isa bu durum karşısında ve meryem'in önerisi hususunda en az izleyici kadar pasiftir, tırsaktır), en nihayetinde finalde isa ile birlikte güzel bir şamar yer ve "yenik" olmanın tam olarak ayırdına varır. yine de daha güzel bir final hayal etmiştim, demirkubuz'un yeşilçam melodramlarından etkilendiğini gözlemlemek mümkün. görece sıradan(alışık olduğumuz demeli, aslında) bir hikayenin bu denli etkileyici aktarımı sebebiyle 7.5/10 .
S

@scostar

15 yıl önce

Filmin arkayüzünde Zeki Demirkubuz olduğu belli oluyor, o kadar harika. Zeki Demirkubuz ninja turtles'ın yönetmenliğini yapsa yine de izlerim. İsteklerimi karşılayabilecek bi filmdi. kapı gıcırtısı, apartman ışıkları vs vs gibi ayrıntılar o kadar dikkat edilmiş ki. Velhasıl güzel film.
SPOILER

Üçüncü Sayfa filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Üçüncü Sayfa filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Üçüncü Sayfa filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL