6.6

251 OY
PUAN VER
5

Imdb: 6.6 (6.275 OY)

KONUSU
Yıllardır kazandığı başarılarla cinayet masasında tam bir efsaneye dönüşmüş olan Musa Rami, 63. doğum gününü kutlarken artık mesleğinin zirvesinde bir polistir. Uzun zamandır cinayet masası gibi belalı bir bölümde çalışmış olmanın bir sonucu olarak da başı beladan pek kurtulmamaktadır.

Bir süredir
... Devamı
Yıllardır kazandığı başarılarla cinayet masasında tam bir efsaneye dönüşmüş olan Musa Rami, 63. doğum gününü kutlarken artık mesleğinin zirvesinde bir polistir. Uzun zamandır cinayet masası gibi belalı bir bölümde çalışmış olmanın bir sonucu olarak da başı beladan pek kurtulmamaktadır.

Bir süredir mücadele ettiği mafya örgütü, ailesini ciddi olarak tehdit etmektedir. Bir yandan ailesini koruyabilmenin mücadelesini verirken bir yandan da, kendisinden 40 yaş küçük olan üniversite öğrencisi Funda’ya karşı beslediği güçlü duygular, yüreğini kasıp kavurmaktadır.

Hayatı tüm bu ikilemlerin arasında sıkışmış devam ederken doğum günü partisinin hemen ertesinde korkunç bir gerçekle yüzleşir: Kanserdir ve çok az ömrü kalmıştır. Hayatındaki bunca soruna, şimdi bir de zamanın sürekli işleyen tiktakları eklenmiştir.

Yönetmen Onur Ünlü’nün ilk uzun metrajlı filmi olan Polis, kadrosunda Haluk Bilginer, Özgü Namal, Settar Tanrıöven, Ragıp Savaş, Sermiyan Midyat gibi başarılı isimleri barındırıyor. Film için oldukça iddialı sözler eden usta oyuncu Haluk Bilginer, "Polis seyircinin ezberini bozacak? diyerek filmin Türk Sineması’na getireceği farklılığa da dikkat çekiyor.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar
R

@rabiaerke

4 yıl önce

7 / 10

"O adama on dört tane kurşun sıktım evet çünkü kesin konuşmam gerekiyordu.Hayatta bazen kesin konuşmak gerekir Funda ve öldürmek kesin konuşmaktır."

İki çok başarılı oyuncu olan Haluk Bilginer ve Özgü Namal’ın etkileyiciliği var filmde biraz.Hayatın tuhaflığını gözünüze çarpıyor hatta bir sahnesinde üzerinde dünya tuhafiye yazan bir araç var :)

Öldürmek,intihar,din,aile üzerine düşünülebilir.

Sitem-Ceza
R

@rectangularr

7 yıl önce

An itibariyle izlediğim filmde Haluk Bilginer'in büyük oğlu Nihat karakterinin piknikte bile üstündeki çocuk polisi yeleğini çıkartmıyor oluşu - ki zaten film boyu hep üstünde- bir makam sahibi olan, aslında beş para etmeyecek tiplerin bu makamı devamlı kullandıklarını vurguluyor. Hatta aynı karakterin filmin başında kendi çocuğunun yaptığı kendince bir yanlıştan dolayı çocuğunu dövüyor oluşu da her türden sıkıntı yaşayan/yaşayacak bütün çocukları mesleki anlamda da ne biçim döveceğini gösteriyordu ki o konuyla ilgili meslektaşlarına da küfürlü bir anlatımda bulunuyor ilerleyen bölümlerde. Bu iki kısım bile etkileyici göndermelerdi bana kalırsa. Ceza'nın girişte söylediği sitem adlı şarkıdaki şu söz de çok hoşuma gider yıllardır :

Sıranı beklerken büyür şans beynindeki bir ur gibi,

Hayat bazen de tatlı bir güzele yapılmış bir kur gibi.

@vfv

9 yıl önce

7.6 / 10

Muhteşem bir filmdi.Bana göre son yıllarda yapılan yerli filmler arasındaki en iyi filmlerden birisidir. Filmin tek kötü yanı giriş sahnesinde vasat dövüş sahneleri ve finaliydi onun dışında filmin hafif abartılarını ihmal edersek eksiği yoktu. Hatta yerli filmlerden çok farklı bakış açısıyla yazılmış orjinal bir film oldugunu düşünüyorum. Dramı yaşatırken bile o atmosferin içinde ince espriler yapan bir film aslında. MUsa rami karakterinden bahsetmeden önce Rolü canlandıran haluk bilginere deginmek gerek. Bu adam her filminde ayrı mükemmel ve her filmi ayrı güzel. Bana göre türk sinemasının efsane oyuncularından biridir. Şimdi gelelim Musa Rami ye. Efsane bir polis daha fazla bir açıklaması olamaz. Ayrıca Leyla ile Mecnunun yönetmeni Onur Ünlü bana göre yerli sinemanın en önemli isimlerinden biri. Filmde kullanılan müzikler, replikler mizah anlayışının yanı sıra çekim teknikleri ve detaycı olmasından dolayı onu çok severim. Son filmi İ
... Devamı
Muhteşem bir filmdi.Bana göre son yıllarda yapılan yerli filmler arasındaki en iyi filmlerden birisidir. Filmin tek kötü yanı giriş sahnesinde vasat dövüş sahneleri ve finaliydi onun dışında filmin hafif abartılarını ihmal edersek eksiği yoktu. Hatta yerli filmlerden çok farklı bakış açısıyla yazılmış orjinal bir film oldugunu düşünüyorum. Dramı yaşatırken bile o atmosferin içinde ince espriler yapan bir film aslında. MUsa rami karakterinden bahsetmeden önce Rolü canlandıran haluk bilginere deginmek gerek. Bu adam her filminde ayrı mükemmel ve her filmi ayrı güzel. Bana göre türk sinemasının efsane oyuncularından biridir. Şimdi gelelim Musa Rami ye. Efsane bir polis daha fazla bir açıklaması olamaz. Ayrıca Leyla ile Mecnunun yönetmeni Onur Ünlü bana göre yerli sinemanın en önemli isimlerinden biri. Filmde kullanılan müzikler, replikler mizah anlayışının yanı sıra çekim teknikleri ve detaycı olmasından dolayı onu çok severim. Son filmi İtirazım var ı izleyenler tekrar görecektir. Polis için söylenebilecek çok şey var aslında. Her açıdan farklı, heyecanlı, dramatik ve eğlenceli bir deneme oldugu kesin. Sadece finalinin eksik oldugunu düşünüyorum. Bu şekilde bitirmelerinin sebebi son bölümünde neler olabileceğini bizim tahmin etmemizi sağlamaktı belki de. Müzikler zaten efsane. Bir çok sahnesiyle sanat kokan film. 10/ 8.0

@kimliksizadam

12 yıl önce

her zaman ki gibi bir onur ünlü remake i. oldboy'un konsepti almış biraz alaturka biraz haluk bilginer katmış ortaya bu film çıkmış.

@ibodirector

12 yıl önce

"Türk Sineması içerisinde en çok hayal kırıklığına uğradığınız film?" diye bir soru olsaydı eğer, kuşkusuz benim için akla gelecek ilk cevap "Polis" olurdu. Onur Ünlü'nün reklam yazarlığından gelmiş olmasının filme negatif olarak yansımasından korkuyordum ki, korktuğum başıma gelmişti bile. Polis, içerisinde yer yer çok etkileyici sahneler barındıran fakat film boyunca bütünlüklü bir yapıya sahip olamayan bir film. Haluk Bilginer'in güçlü oyunculuğu müthiş bir artıyken, akılda kalıcı ve iz bırakan sahne sayısının fazlalığı müthiş bir artıyken, senaryonun -kara mizah- yapayım derken filmin güçlü gidişatını zedelemesi ve gerçekçi bir hikayenin türlü -absürdlük-ler nedeniyle inandırıcılık sınırlarının dışına çıkarılmaya zorlanması ise müthiş bir eksi...

@paradigma

15 yıl önce

7 / 10

Kendisiyle dalga geçen bir yapıda olması izleyicide ters etki bırakabiliyor lakin ben sevdim.

- Lütfen bir kere, beni sevdiğini söyle.

+ Seni seviyorum.

- Yalan söylüyorsun!

Müthişti.

@venezue

15 yıl önce

7.4 / 10

türk sinemasının ender tarz ve üslup sahibi yönetmenlerinden onur ünlü'nün izlediğim filmleri arasında en iyisi. senaryodaki küçük detaylar birer saçmalıkmış gibi gözümüze çarpsa da; usta yönetmenlik, müthiş oyunculuk ve aralara serpiştirilen enfes müziklerle bu film diğer türk filmlerinden çok farklı bir havada.. kaçırılmaması gereken bir film.
C

@cmlnm

15 yıl önce

6 / 10

Bu filmde acaip küfür ettim, yani adamın bütün ailesinin öldürüleceğini bile bile filmi izlemek çok gerilimli

Çok da bir mesaj kapamadım. Ancak filmde, mafya olgusunun ölüm ve kanser olayının sona yaklaşma olduğu gerçeğinden yola çıkarak hayallerini gerçekleştiremeyen bir adamın çırpınmaktan başka birşey yapamayacağını anlatıyordur belki.
A

@asafi

16 yıl önce

onur ünlü\'nün en dikkat çekici filmi ve yamulmuyorsam yeni dönem türk sinemasındaki tek kara film örneği.
SPOILER

Polis filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Polis filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Polis filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL