Polis Yorumları

Polis filmi detayları

R

@rabiaerke

4 yıl önce

7 / 10

"O adama on dört tane kurşun sıktım evet çünkü kesin konuşmam gerekiyordu.Hayatta bazen kesin konuşmak gerekir Funda ve öldürmek kesin konuşmaktır."

İki çok başarılı oyuncu olan Haluk Bilginer ve Özgü Namal’ın etkileyiciliği var filmde biraz.Hayatın tuhaflığını gözünüze çarpıyor hatta bir sahnesinde üzerinde dünya tuhafiye yazan bir araç var :)

Öldürmek,intihar,din,aile üzerine düşünülebilir.

Sitem-Ceza
R

@rectangularr

7 yıl önce

An itibariyle izlediğim filmde Haluk Bilginer'in büyük oğlu Nihat karakterinin piknikte bile üstündeki çocuk polisi yeleğini çıkartmıyor oluşu - ki zaten film boyu hep üstünde- bir makam sahibi olan, aslında beş para etmeyecek tiplerin bu makamı devamlı kullandıklarını vurguluyor. Hatta aynı karakterin filmin başında kendi çocuğunun yaptığı kendince bir yanlıştan dolayı çocuğunu dövüyor oluşu da her türden sıkıntı yaşayan/yaşayacak bütün çocukları mesleki anlamda da ne biçim döveceğini gösteriyordu ki o konuyla ilgili meslektaşlarına da küfürlü bir anlatımda bulunuyor ilerleyen bölümlerde. Bu iki kısım bile etkileyici göndermelerdi bana kalırsa. Ceza'nın girişte söylediği sitem adlı şarkıdaki şu söz de çok hoşuma gider yıllardır :

Sıranı beklerken büyür şans beynindeki bir ur gibi,

Hayat bazen de tatlı bir güzele yapılmış bir kur gibi.

@vfv

9 yıl önce

7.6 / 10

Muhteşem bir filmdi.Bana göre son yıllarda yapılan yerli filmler arasındaki en iyi filmlerden birisidir. Filmin tek kötü yanı giriş sahnesinde vasat dövüş sahneleri ve finaliydi onun dışında filmin hafif abartılarını ihmal edersek eksiği yoktu. Hatta yerli filmlerden çok farklı bakış açısıyla yazılmış orjinal bir film oldugunu düşünüyorum. Dramı yaşatırken bile o atmosferin içinde ince espriler yapan bir film aslında. MUsa rami karakterinden bahsetmeden önce Rolü canlandıran haluk bilginere deginmek gerek. Bu adam her filminde ayrı mükemmel ve her filmi ayrı güzel. Bana göre türk sinemasının efsane oyuncularından biridir. Şimdi gelelim Musa Rami ye. Efsane bir polis daha fazla bir açıklaması olamaz. Ayrıca Leyla ile Mecnunun yönetmeni Onur Ünlü bana göre yerli sinemanın en önemli isimlerinden biri. Filmde kullanılan müzikler, replikler mizah anlayışının yanı sıra çekim teknikleri ve detaycı olmasından dolayı onu çok severim. Son filmi İtirazım var ı izleyenler tekrar görecektir. Polis
... Devamı
Muhteşem bir filmdi.Bana göre son yıllarda yapılan yerli filmler arasındaki en iyi filmlerden birisidir. Filmin tek kötü yanı giriş sahnesinde vasat dövüş sahneleri ve finaliydi onun dışında filmin hafif abartılarını ihmal edersek eksiği yoktu. Hatta yerli filmlerden çok farklı bakış açısıyla yazılmış orjinal bir film oldugunu düşünüyorum. Dramı yaşatırken bile o atmosferin içinde ince espriler yapan bir film aslında. MUsa rami karakterinden bahsetmeden önce Rolü canlandıran haluk bilginere deginmek gerek. Bu adam her filminde ayrı mükemmel ve her filmi ayrı güzel. Bana göre türk sinemasının efsane oyuncularından biridir. Şimdi gelelim Musa Rami ye. Efsane bir polis daha fazla bir açıklaması olamaz. Ayrıca Leyla ile Mecnunun yönetmeni Onur Ünlü bana göre yerli sinemanın en önemli isimlerinden biri. Filmde kullanılan müzikler, replikler mizah anlayışının yanı sıra çekim teknikleri ve detaycı olmasından dolayı onu çok severim. Son filmi İtirazım var ı izleyenler tekrar görecektir. Polis için söylenebilecek çok şey var aslında. Her açıdan farklı, heyecanlı, dramatik ve eğlenceli bir deneme oldugu kesin. Sadece finalinin eksik oldugunu düşünüyorum. Bu şekilde bitirmelerinin sebebi son bölümünde neler olabileceğini bizim tahmin etmemizi sağlamaktı belki de. Müzikler zaten efsane. Bir çok sahnesiyle sanat kokan film. 10/ 8.0

@sarhosatlarzama

11 yıl önce

7.5 / 10

Kurt Vonnegut Jr.`den "Bir insanın sadece gerçeklerle yetinmesini aklım almıyor" alıntısıyla başlayan Onur Ünlü`nün ilk uzun metrajlı filmi. Bu söz sadece bu film için değil, Onur Ünlü`nün ileride çektiği filmler içinde kaynak oluşturmuştur bence. Zira izlediğim "beş şehir" ve "celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi" filmlerinde de benzer öğeler var. Her ne kadar filmler doğal olarak konu bakımından farklılık gösterse de işleniş biçimleri aynı. Hatta bunu popülerliği üst düzeyde olan, benimse dizi izlemememe rağmen 10-15 bölüm izleyip bıraktığım Leyla ile mecnun dizisinde de görmek pekala mümkün.

Onur ünlü filmlerinde, tamamen mantıksal ilerlemeler ve kurgularla hareket etmiyor anladığım üzere. Filmlerinin içine hayalcilik katıyor ki, bu da hem bu film hem de diğer filmleri için, bu filmin girişinde yazan alıntıyı doğruluyor. Film hakkındaki yorumları biraz okudum da, film absürd olduğu için eleştirilmiş. Bu, yönetmenin nezdinde bir eleştiri değil ancak övgü olabilir. Çünkü zann
... Devamı
Kurt Vonnegut Jr.`den "Bir insanın sadece gerçeklerle yetinmesini aklım almıyor" alıntısıyla başlayan Onur Ünlü`nün ilk uzun metrajlı filmi. Bu söz sadece bu film için değil, Onur Ünlü`nün ileride çektiği filmler içinde kaynak oluşturmuştur bence. Zira izlediğim "beş şehir" ve "celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi" filmlerinde de benzer öğeler var. Her ne kadar filmler doğal olarak konu bakımından farklılık gösterse de işleniş biçimleri aynı. Hatta bunu popülerliği üst düzeyde olan, benimse dizi izlemememe rağmen 10-15 bölüm izleyip bıraktığım Leyla ile mecnun dizisinde de görmek pekala mümkün.

Onur ünlü filmlerinde, tamamen mantıksal ilerlemeler ve kurgularla hareket etmiyor anladığım üzere. Filmlerinin içine hayalcilik katıyor ki, bu da hem bu film hem de diğer filmleri için, bu filmin girişinde yazan alıntıyı doğruluyor. Film hakkındaki yorumları biraz okudum da, film absürd olduğu için eleştirilmiş. Bu, yönetmenin nezdinde bir eleştiri değil ancak övgü olabilir. Çünkü zannımca, onur ünlünün yapmak istediği tam olarak da bu. sen de absürd film, ben diyim kara film(komedi), bir başkası da çıkar sürrealizm der. Ama kim ne derse desin, yönetmen istediğini ortaya koymuş. Bu da benim sevdiğim bir tarz, işleniş olduğu için onur ünlünün filmlerini keyfle izliyorum ama bu filmi, belki de haluk bilginer faktöründen dolayı, daha çok beğendim.

Filmin konusu hakkında söyleyebileceğim çok bir şey yok. Aslında bence hiçbir filmin konusu önemli değildir, ben filmde konudan ziyade nasıl işlendiğine bakıyorum. Ama özellikle bu şekilde işlenmiş bir filmin konusunu burada yazdığında ya da bir yerde anlattığında, film o kadar sıradan, bayağı bir şekle bürünecektir ve bu da filme büyük haksızlık olacaktır.

Orta yaşlı sakallı bir adamın(polisin) filmin henüz başında 4-5 kişiyle kavgaya girişmesi, hani perşembenin gelişi çarşambadan bellidir sözünü aklıma getirdi. Bir de bilmiyorum, yanılıyor olabilirim ama genellikle filmin ilk başındaki sahneler, öyle karakterleri tanıtmak, izleyiciyi filme ısındırmak içindir. Filmin ilk sahnesi, genellikle filmin bütününe etki etmez. Ama bu filmin açılış sahnesi, tüm filmi boylu boyunca etkiliyor. Bilemiyorum bu onur ünlünün içten içe geliştirdiği bir tepki midir yoksa tesadüfi bir şekilde mi böyle olmuştur.

Filmdeki o kadar curcuna, kavga-dövüş, kovalamaca, argo-küfür ve absürdlüğün içine onur ünlünün hayat felsefesi gereği dini öğeleri de çok eğreti durmayacak şekilde, çook göze batırmadan yerleştirmiş olması da takdirimi kazandı.

Oyunculara gelecek olursak, haluk bilginer yine muhtşem oynamış. Zaten bu adamın kötü oynadığı bir yapım hatırlamıyorum ben. Her izleyişimde beni kendisine yeniden hayran bırakıyor. Yine de haluk bilgineri ilk defa böyle komediye yakın bir filmde izlemenin verdiği bir şaşkınlık olmadığı değil filmin ilk başlarında. Ama kısa sürede bu durumu atmamı sağladı ustad. Bunun dışında özgü namal, sermiyan Midyat gibi oyuncuların da rollerine oturduğunu söyleyebilirim. Ama bunlar dışında kısa bir süreliğine de olsa settar tanrıöğen boy göstermiştir ki kısa süreli de olsa haluk bilginer ile beraber oynadığı sahneler beni heyecanlandırmıştır. Hatta son olarak bilginer ve tanrıöğenin bir diyaloğunu da paylaşarak konuyu kapatalım.

Musa rami(h.b.), bi silah satın almak için bir köprü altında tezgah kurmuş satıcının(s.t.) yanına gider.

Musa rami : temiz mi

Satıcı :(gülümseyerek)yeni doğmuş bir orospu çocuğu kadar

Sadece bu diyalog için ben bu filmi severim, seyrederim arkadaş. Ha diyaloğun içini deşmeye kalksam, sabah ederim, orası da ayrı bir mesele tabi:)

@kimliksizadam

12 yıl önce

her zaman ki gibi bir onur ünlü remake i. oldboy'un konsepti almış biraz alaturka biraz haluk bilginer katmış ortaya bu film çıkmış.

@ibodirector

12 yıl önce

"Türk Sineması içerisinde en çok hayal kırıklığına uğradığınız film?" diye bir soru olsaydı eğer, kuşkusuz benim için akla gelecek ilk cevap "Polis" olurdu. Onur Ünlü'nün reklam yazarlığından gelmiş olmasının filme negatif olarak yansımasından korkuyordum ki, korktuğum başıma gelmişti bile. Polis, içerisinde yer yer çok etkileyici sahneler barındıran fakat film boyunca bütünlüklü bir yapıya sahip olamayan bir film. Haluk Bilginer'in güçlü oyunculuğu müthiş bir artıyken, akılda kalıcı ve iz bırakan sahne sayısının fazlalığı müthiş bir artıyken, senaryonun -kara mizah- yapayım derken filmin güçlü gidişatını zedelemesi ve gerçekçi bir hikayenin türlü -absürdlük-ler nedeniyle inandırıcılık sınırlarının dışına çıkarılmaya zorlanması ise müthiş bir eksi...

@toshiro

14 yıl önce

onur ünlüden türk sineması için biraz deneysel ve değişik bir film olmuş..filmi izlerken, yolda gördüğünüz, eski ama hatırlayamadığınız bir tanıdığın hissettirdiği şeyi hissettim.. kafamda bazı çağrışımlar belirdi, filmden sonra ufak bir araştırma ve karşıma çıkan isim " takeshi kitano" ..

onur ünlü'nün polis filmi son dönem uzak doğu sineması esintilerini bariz bir şekilde taşıyor. bu son dönem uzak doğu filmlerine aşina olanlar da filmi izlerken söz konusu filmlere has kurgusal benzerlikleri farkedecektir elbet. onur ünlü bu şekilde türk sinemasına "yeni" bir soluk getirmiş oldu.

onur ünlü'nün filmlerine yeni başladığım için diğer filmlerine göre kıysalama yapamayacağım ama bu filmi beğendim ben. onur ünlünün daha sonra izleyeceğim filmleri de eminim hoşuma gidecek, ve daha sonraki işlerinin de güzel olacağı kanaatindeyim.

ayrıca filmdeki taxi driver göndermesi de hoştu :)

@paradigma

14 yıl önce

7 / 10

Kendisiyle dalga geçen bir yapıda olması izleyicide ters etki bırakabiliyor lakin ben sevdim.

- Lütfen bir kere, beni sevdiğini söyle.

+ Seni seviyorum.

- Yalan söylüyorsun!

Müthişti.

@venezue

14 yıl önce

7.4 / 10

türk sinemasının ender tarz ve üslup sahibi yönetmenlerinden onur ünlü'nün izlediğim filmleri arasında en iyisi. senaryodaki küçük detaylar birer saçmalıkmış gibi gözümüze çarpsa da; usta yönetmenlik, müthiş oyunculuk ve aralara serpiştirilen enfes müziklerle bu film diğer türk filmlerinden çok farklı bir havada.. kaçırılmaması gereken bir film.
1

@1925

15 yıl önce

Turk sinemasi'nda esi benzeri gorulmemis, siradisi film. Onur Unlu'nun ellerine saglik, boyle bir film cektigi icin.

"siddete meyyalim vallahi dertten..."
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL