Belirsiz Gece Suare No: 73 - Robin Williams: One Hour Photo

yorumları şimdi okudum bende cevap vermek istedim:) bence fotoğrafları çekmemiş amacı sadece korkutmakmış ve önceki konuşmasında sölediği gibi insanlar neden kullanılmış yara bandı jölenin üstündeki arı gibi hayatımızın gerçek anlamını oluşturan şeyleri çekmezler repliğine bir gönderme gibiydi o gösterdiği fotoğraflar.
Sanırım bu film hakkında çok yorum yazamıycam. Sy karakterine ayrı üzüldüm, Robin Williams ın öldüğünü hatırladıkça ayrı üzüldüm filmi izlerken:(

Robin Williams tam bir karakter oyuncusu. Hiç bu tarz bir rolde izlememiştim kendisini bununda tam anlamıyla hakkını vermiş. Film dozu güzel bir gerilim filmiydi benim için.
öncelikle boyle gec yorum yazmayı sevmıyorum, aradakı fılm hakkındakı sohbetlerı kacırıyorum ve sonradan yazılan ve konusulanlara tek tek yorum yazmak zorunda kalıyorum işte boyle :)

Duyguyu aktarma işi tek basına Robin Williams'a kalmıs olsa da filmi çok begendim. Sy'in yanlızlığına cok uzuldum , serpil'in de dediği gibi gercek hayatıyla ozleştirdim sanki.

siyah beyaz, renkli, digital, analog her türlü fotograf cekmiş ve banyolamıs bırı olarak,fotografın anlatıldıgı her sahne cok anlamlıydı benim için

keinlikle katılıyorum arzu siyah beyaz foto candır.

Kürşat'cım bence otel odasında, can cekişirken fotoları cekemedı.Onun yerine yalnızlıgının fotograflarını koymuş..insanlar hayatlarındaki sevdikleri insanlarla mutlu anlarını olumsuzlestırır.Sy da hayatındaki varlıkların; kumanda lavabo musluk gibi nesneleri yani yanlızlığını ölümsüzleştirmiş. beni en cok etkileyen sahne buydu.(yani be oyle yorumladım )

ayrıca sanırım hapse girmez, akıl hastanesine kapatılabilir.

birçok repliğinde kendi hayatımdan birsürü şey buldum. bir fotografın, fotograftaki anların , fotograftaki ifadelerin yılların zamanların anların ne ifade ettikleri önemi benim de fotograflara baktıgım da hisseettiğim duygulardandı. daha dün elime gecen cekmecemde sakladıgım cocokluguma ait sakladıgım bırkac fotografa baktım, o anlara gıttım o evin içine girdim orda yasananları hatrladım ve dedim ki zaman cok acımasız ve bu değerli zamanda yasanan her guzel sey ınsanın yanına kar kalıyor ıyı kı bu kıymetli anların fotograflarını ailemin cekmeye fırsatı olmus :)

yanlız neden sadecec bu aileye takmıs durumda oldugunu anlayamadım. 11yıldır duzenlı olarak sadece bu bayan mı burada fotogrflarını tab ettiriyormus ?
o replik çok güzeldi Cemalcan ^_^
"Birisi sizi fotoğrafınızı çekecek kadar önemsemiş." gibi bir replik vardı :) aklıma geldi.
Ben de fimi beğenenlerdenim :) doktor benim de kadının değil ailenin takıntı unsuru olması hoşuma gitmişti ve Sy'ın Yorkinlerin eviyle alakalı sahnesi harikaydı. Fotoğraflar konusunda çekmediğini düşünüyorum, böyle düşünmeme neden hem slavecan'ın tespitleri hem de eğer o fotoğrafları çektiyse neden Maya filan bir yaygara koparmadı. İtirafı ben de beklemiyordum ama o kısmı beğenmedim, sanki biraz havada kalmış gibi. Yani bu adama da psikolojik bir travma bulalım olsun bitsin. Robin Williams'ı her izlediğimde artık ağlamakla ağlamamak arasında gidip geleceğim. Ustaya bizi bırakıp gitmesinden dolayı duyduğum kırgınlık da ne zaman geçer bilinmez. Güzel film için teşekkürler :)
öncelikle filmi beğendim,izlerken sy karakterine değil de robin abime üzüldüm,sanki sy ın yalnızlığı robin abimizin kalabalıklar içindeki yalnızlığını hatırlattı bana :( filmde tam "bir şey olmayacak mı artık?" dediğim anda olaylar olaylaaar .... hatta sonundaki itirafı hiç beklemiyordum ne yalan söyleyeyim.

okg ciğim bence de o fotoğraflar çektiği fotoğraflardı çünkü çocuğa hediye ettiği makineden tab ettiği fotoğraflar da böyle fotoğraflardı ve sy onları çok beğenmiş ve hayat ayrıntılarda gizlidir minvalinde konuşmalar yapmıştı,kendi de "o" sahneleri fotoğraflamak yerine otel odasının ayrıntılarını fotoğrafladı... diye anladım ben :)
Spoilerımsı

Öyle dememin sebebi makineden odanın içindeki objelerin resimlerinin çıkmasıydı :) Sanki sonradan değiştirmiş gibi
film vasat denilebilecek bir filmdi ama sy karakteri çok iyiydi o nedenle hiç sıkılmadım izlerken. sy'ı başkası canlandırsa aynı şeyi düşünürmüydüm bilmiyorum ama robin williams'ın oyunculuğu ile filmin içinde parlıyordu sy. çok yalnız hiç sevilmemiş bir adam. aşk yok aile yok arkadaş yok. bu kadar takıntılı olması çok normal geldi bana. sonlara doğru yaptıklarına şaşırdım. o kadar pasif karakter nasıl o hale geldi de o otel odasını basabildi. bence fotoğrafları çekmedi doktor. tek derdi onları korkutmak ve rezil etmekti. yaptı da. çünkü adamın elindeki şansın kıymtini bilmediğini düşünüyodu. ben kendini evde hayal ettiği sahneyi sevdim en çok. oturmuş maç izlerken bir anda eve geldi ya ahali o sahne :)

özel suare yapmakla iyi ettik.bir kez daha robin williams izlemek güzeldi. nur içinde yatsın...
Filmin başları çok durağan ve sıkıcı. Ben hiç böyle hatırlamıyordum diye diye izledim. Sonra olaylar hafiften kızışınca sevindim. Ortalama üstü bir seyirliik bence ve Robin Williams role çok uymuş. Bir dışlanmış portresi gibi :)

Spoilerımsı :)

Filmi bence güzel yapan şey takıntının kaynağının kadın değil de aile olması, 9 yıldır hayatlarına ortak olduğu insanların ailesinin kötüye gitmesinin onu delirtmesi. Bu açıdan başarılı bir film bence. İki sahneyi gerçekten çok beğendim. Birincisi patronun evinin fotoğraflarını çekerken ki görüntüler, ikincisi ise odayı bastıktan sonraki hareketleri. İlişkinin çıldırtan fotoğraflarını çekmeyi çok istese de bunun gerçekleştiği düşüncesinin bile onu delirtmesi hoş bir detaydı. Bana mı öyle geldi yoksa sonunda anlaşılmayan bir kısım mı vardı? Fotoğrafları yok mu etti yoksa hiç çekmemiş miydi? Siz ne düşünüyorsunuz?

He bir de Merak etmeden duramadım acaba böyle bir olaydan sonra hapse girmesi mümkün mü arkadaşın :)

Sonuç olarak iyi ki dijital makineler çıkmış :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL