Askerlik..

Prozac inşallah dediğin gibi çabuk geçer zaman ve ben de gelip,burdayım derim :D

Buarada bende hala konuyu devam ettirmeye çalışan biri olarak görülüpte laf yemem umarım=))
Gündemin bir köşesi olduğunu bilmiyordum. Şaşkınım ! Hatta gündemimiz olduğunu bile yeni öğrendim. Şaşkınlığım giderek artıyor. ;)



Lafı yemişiz mülayim, afiyet olsun. Siteyi sağa çek, anahtarı arkadaşlara teslim et, Best. Tutukluymuşuz.
bu mevzu bitmez yani diyor, gundemin en ust kosesine yerlestiriyoruz.. saskinim ;)



daha cok film yorumlari ( degerlendirmeleri ) ve duyurulari ( paylasimlari ) bekliyoruz oysa ki!
Ben de Aralık ayı içerisinde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet göstereceğim. Geçen gün, TSK'dan aradılar, "Kuzum vatan tehlikede koş,yetiş" dediler. "Hiç merak etmeyin komtanım, ben şimdi tüm dış ve iç mihraklara hadlerini bildiririm" dedim. Yani önümüzdeki 6 ay için güvendesiniz, çünkü vatan bana emanet :))



Tecil durumuna gelirsek, bildiğim kadarıyla lisans bitiminden iki yıl sonrasına kadar tecil hakkınız oluyor. Yüksek lisans yapmanız durumunda +1 yıl daha teciliniz olur. ( Okurken 7+2 yıl içinde üniversiteyi bitirememeniz durumunda yine tecil haklarınız dolar tabi.Zira okuldan atılırsınız.Öyle kapağı attım,emekli olana kadar okurum yok : ) Akademik kariyer yapıyorsanız tecil süreniz daha da uzar. Yani sırf yırtayım derken, doktora yapıp doçent olmuş insanlar bile bulunabilir eminim :) Amma velakin yaş 35 olduktan sonra kaçarınız kalmıyor Ben lisanstı yüksek lisanstı derken epey aksattım.



Ancak gayrı resmi tecil yaptırmak da ayrı bir yetenek. Bu işi sağlık raporu ile oldukça sündüren insanlar tanıyorum. Subaylık sınavına çağrıldığınız günden itibaren 25 gün rapor almanız durumunda otamatik olarak bir sonraki celbe sarkarsınız. Ama en iyisi yapıp kurtulmak. Tabi,önemli bir tehlike de "bakaya" kalmak. Aslında, devlet bünyesinde çalışmıyorsanız bu büyük bir risk taşımıyor. Çok ender olarak bakaya suçlarından hüküm giyilir. En büyük olasılıkla para cezası alırsınız.Ancak okurken bakaya kalmanız durumunda ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirirler. Cidden büyük bir işkenceye döner hayat.



Uzun lafın kısası, günümüzde; bu kadar borcun harcın içinde, üstelik bir de iş güç derdine düşmüşken askere gitmek kolay bir iş değil. Lise mezunu bir gencin 15 ayına kast etmek,bana hiç mantıklı ve makul bir yaklaşım gibi gelmiyor. Ben 5 ay 10 gün içinde bu işi bitireceğim ama buna rağmen o kadar çok işim aksadı ki. O da kısa döneme düşebilirsem.



Tüm Aralık tertiplerine başarılar :) Endişe etmeyin derim, genelde bu işin ilk 1.5 ayını atlattıktan sonrası oldukça kolay oluyor (muş.)
lady ling hatalı değilsiniz kanımca. ancak bazı nüanslar var, buna şaşırmamak lazım. ana konu başlığına taşınmadıktan sonra, kimi altbaşlıkların altbaşlıklarında bi nevi iç dökme sohbetlerinin olması gayet anlaşılır. adı üstünde "serbest atış" denilen bir şey var.

şüpheye mahal olmasın. filimadamı tam da zihininizde canlandırdığınız bir yer. giderek gelişen, olgunlaşan..

başka türlü düşünüldüğünü de düşünmüyorum.
İlk mesajımda da belittiğim gibi siteye tam hakim olamamışım demek ki..

Çok rafine bir site olduğunu, hayatın her alanında oldukça güç olan uzmanlaşma kavramının burada hayat bulduğunu düşünmüştüm..

Her yenilikle siteye olan inancım daha da artmıştı..

Sadece sinema, sinema, sinema konuşuluyor sanmışım, etrafımdakilere ''böyle de bir site var ya, gerçekten içinde başka bir şey yok, inanamıyorum'' demişim...

Bu nedenle askere gidecek nişanlıya duyulacak özlemin aktarılacağı bir platform olduğunu zihnimde canlandıramamışım, hatalıyım...
Geçmişe dönüp baktığımda her şey çabuk geçmiş gibi gözüküyor ProZaC.



Gözümü korkutan olaylardandır askerlik. Bakalım daha ne kadar tecil edecekler. 5 senedir üniversite çatısı altında öğrenci kimliğimle koruma altındayım. :) Şimdiden orada vakit nasıl geçer onun hesabını yapmaya başladım. Evdeki hesap çarşıya uymadığı için okul uzuyor gidiyor(külliyen bahane).



Yanlışta anlaşılmasın askerlikten kaçtığım yok. Sadece erteliyorum. Ee anca erteleriz, rte'nin oğlu değiliz ki.:)
Ben de aralık celbinde (yaklaşık 2 haftasonra) kışla yolunu tutucam :)

zaman azaldıkça, sıkılıyorum hafif hafif.. (belki hafiften daha fazla)

Prozac ,umarım dedğini gibi çabuk geçer zaman ama hiç de öle görünmüyor şimdilik :)
İçinde bulunduğumuz platformla ilgisi nedir bu konunun?

Ben sanırım yeni olduğum için anlayamadım bu başlığın manasını!

Burayı çöp bir forum sitesine dönüştürmek gayretindeyseniz ya da genel amaç buysa onu bilemem.

Askerlikle ilgili en iyi filmi konuşalım mesela...

Full Metal Jacket konuşalım mesela...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL