Askerlik..

lady ling ile olan hafif çapta tartışmada kendime ait olan mesajları sildim, o yüzden anlam bozukluğu olabilir yeni okuyanlar için, belirteyim dedim =) (istemedim öyle tartışmayla hatırlanmak.)

askerlikle ilgili nişanlım sayesinde edindiğim bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim ki, çeşitli forumlarda-bloglarda yazan şeylerin hepsini çok da ciddiye almayın.. yok her şeyiniz kesin çalınırmış da, yok acemilik en zor kısmı, sonrası rahatmış da, tokat kesin yermişsin de.. peeh.
bizimkini Balıkesir Üniversitesi'ndeki jandarma karakoluna göndermişler.. bir de tutup "komutan postası" yapmışlar.. o da neymiş ki diyenler için ekşi'den geliyor:

"yönetici asistanının askeri versiyonudur. er ve erbaşlar arasında çok havalı dursalar da; görevlerinin arasında şamar oğlanlığı ve mum olmak da vardır."

sevgilimi şamar oğlanı yapacak adamın alnını karışlarım! =)
zorunluluğun kaldırılması dileğimle; ödev yerine hak olması dileğimle; hatta öyle bir zaman gelsinki hiçbir ülkenin silahlı bir kurumu yani kuvveti ve silahlı düşmanı ve de BİREYi bile olmaması dileğimle...

şu an bu görevi yapanların da sağ sağlim dönmeleri dileğimle..
şayet üniversitede diş hekimliği fakültesi açılırsa ordu'ya akademik hayatıma orda devam etmek istiyorum..ben ordu'yu çok seviyorum ya gerçekten çok şirin ve güzel bir şehir..

:)
Askerliğimi Gölcük Donanmasına bağlı TCG Yavuz da yaptım. Marmara-Ege-Akdeniz-Karadenizi gezdim. askerliğimin çoğu gemide ve açık denizdeydi. Ordu-Fatsaya hayran kaldım.

Denizci olmanın en renkli yanı ise; Sabahları daha kahvaltı yapmadan yunus balıklarıyla güneşin doğuşunu izlemekti.

Vatani görevini yapanlara da (benim can dostumda yapmakta şuan) hayırlı tezkereler diliyorum.
teşekkürler hatice.. sizin de gözünüz aydın bu arada o zaman =) zaten "göz açıp kapayıncaya kadar biter" lafını çokça duyuyorum ama açıkçası bu bir ay hiç de öyle geçmedi şahsım adına.. belki alıştıkça kolaylaşır =)..
ben askerlerden ve askerlikten hiç hoşlanmayan bahsini bile yapmayan bir insanım aslında ama hazır konusu açılmışken ve erkek arkadaşımın gelmesine de 8 gün kalmışken ben de yazı yazayım dedim :)

aslında herşey dışardan görüldüğü gibi olmuyormuş..erkek arkadaşım ''fatih'' ankarada mubildeskomda yapıyor askerliğini 7:00-23:00 nizamiye görevlisi..birkaç tane komutanları varmış ki haftasonları ve akşamları hep film seyrederek geçiriyorlarmış..evde izlediğinden daha çok izliyor nerdeyse...

sevgili film insanları umarım siz de onun kadar şanslı olursunuz :)

neyse babelfish gerçekten zaman o kadar çabuk geçiyor ki inanamazsın, daha dün gibi gidişi ama bir hafta sonra gelecek işte..ne denir ki bilmiyorum darısı başına dicem ben :)
havlayankuzu ile muhabbete buradan devam edelim bence, oradaki başlık alakasız kaldı konuya =D



benim nişanlım da şu an Balıkesir'de =) aynı günlerde gitmiştiniz zaten. yemin töreni için gitmiştim Balıkesir'e (ki bu sayede, hiç görmediğim doğumyerimi de görmüş oldum, kader işte =)) .. böyle sanki kurtarılmış şehir gibi geldi bana şu açılardan: bir kere 3 gün kadar kaldım, bir tane kaba hareketle karşılaşmadım.. trafikte bile durum böyle.. bir de sanki bütün herkes birbiriyle akraba gibi: açık renk ten, kahverengi göz, kumral saç.. ve genç/üniversiteli nüfusun hakimiyeti söz konusu..



şimdi acemiliği bitti nişanlımın (kendisi neosphere adıyla kayıtlı sitemizde bu arada).. 1 ayını Göbel uç karakolunda geçirdi.. küçük bir yerdi, ve ilk defa kısa dönem kabul etmişti.. o yüzden biraz korktuk en başta ama, yani sizde şöyle diyeyim, çoğu insan kilo verir askerde, bu kilo aldı =) çok güzel insanlarla tanıştı.. çok ilginç hikayelerle de tanıştı.. ben nasıl alışacak bu adam askerliğe diye düşünürken, takdir belgesi falan aldı =D çok fazla bir zorluk yaşamadığı için onun için en azından bu bir aylık kısım "güzel bir deneyim" olarak kaldı.. şimdi bugün ayrılıyor oradan.. kalan 4,5 ayını Balıkesir Jandarma İl Merkez Komutanlığı'nda geçirecek.. hayırlısı olsun bakalım.. herhalde çavuş olacak o da zaten..



yani ben de ilk başlarda inanılmaz sinirliydim bu konuyla alakalı.. ne demek insanın hayatından çalmak falan diye düşünüyordum.. çok çok kötü muamele eden bir komutana denk gelinmediği sürece, kısa dönem askerlik insana çok şey öğretebilir diye düşünüyorum artık (uzun dönem konusunu muaf tutuyorum bu noktada yalnız)..



hayırlı tezkereler olsun havlayankuzu.. su gibi akıp gitsin zaman hepimiz için =))
babelfish sana gelsin ozaman:)

You be the hero of the neighborhood
Nobody knows that you left for good
You're in the army now
Oh, oh, you're in the army now
Benim babamın "full metal jacket" ı var.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL