Kitaplardan İz Bırakan Cümleler...

ben hemen yaşamak istiyorum,bekleyemem,vaktim yok.daha yaşamaya başlamadım,halbuki ihtiyarladım bile.

sen,kendi kendini aldatmaktan öylesine korkuyorsun ki,kendime yalan söylememe yol açar diye önüne dünyanın en ilginç serüveni serilse,başını çevirip bakamazsın.

kötülük,ancak tam hızla giderken dengede kalabiliyordu,bisiklette olduğu gibi.

usul usul, yavaş yavaş, keyfimce,miskinliklerim nasıl emrederse öyle, kabuğumu ördüm,kapadım.şimdi oldu,tamam,artık oldum,her yanda ben varım.

aşağılık ve karşı konulmaz bir dürtünün pençesindeydi.bu bilincin saklı derinliklerine girmek, onu elde etmek ve onunla birlikte yerlerde sürünmek.ama bu sadizm değildi,daha korkak, daha kararsız, daha kaypak, şehvet gibi bir şeydi.iyilikti bu.

sartre-akıl çağı
Ne kadar az saklanırsan, o kadar az görünürsün...

Siyah Kan - Jean Christophe Grange
Ruhsal yükün altından kalkabilenler için güzeldir aşk.. Deli gibi akan bir idrar nehrini sırtında ağzına kadar dolu bir çöp bidonuyla aşmaya çalışmak gibi...

Charles Bukowski - Kadınlar
Herkes hoşuna giden cümleleri burada, kitabıyla birlikte paylaşırsa öyle sanıyorum ki ileride bakıp geçmişe, o an'a dönebiliriz, sevdiğimiz kitapları insanlara basit bir kaç cümleyle bile olsa tanıtabiliriz. Başlangıcı benim yapmam sanırım doğru olur.

"Öyle insanlar vardır ki koskoca dünyamız bile onlar için bir hapishaneden başka bir şey değildir. Çünkü onlar kainatın sonsuz boşluğunu görmektedirler. Milyonlarca yıldızı ve evreni seyretmektedirler ama bunların kendilerine ebediyen yasaklandığını bildikleri için idrak ettikleri şey onları düşünülebilecek en büyük köleler haline getirmektedirler. Zamanın ve mekanın köleleri." Fedailerin Kalesi Alamut Sf. 509 - Wladimir Bartol.

"Bilgi insanı daha olgun, daha alim, daha uzman yapmaz her zaman. Bilgi bazen de perdeler çeker insanın gözüne ve gönlüne. Bilgi zor bir emanettir taşımasını bilmeyene." - Elif Şafak - Firarperest

"Oysa ben kaç yıldır,kaç acı eskittim. Unuttum.

Kaç ölüm gördüğümü,

Bir omuzumun alçaklığı ondandır;

Taşıdım kaç kişinin kanayan tabutunu.. "

Buket Uzuner - Şairler Şehri
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL