Belirsiz Gece Suare No: 62 - El Cuerpo

aynen ben de öyle beba bu korku gerilim türünden özellikle uzak duruyorum çünkü çok korkuyorum :) ayy arzu ne iğrençti yahu o sahne valla ona da bakamadım desem yeridir :)
"""spoiler """

bekçi ve morg sahnesi güzeldi amatuvalet sahnesini tek geçerim bence o daha korkunç :D

tomanas sana katılıyorum bence de artık bir son versinler şu floresan olayına. ya ışıklar tam sönsün göz gözü görmesin yada olduğu gibi kalsın :)
miss pace bekçi ve morg sahnelerini parmaklarımın arasından izledim :D ben çok korkarım böyle filmlerden, zaten arkadaşlar korku değil demeseler hayatta izlemezdim :)
neyse kolay atlattım korktuğum gibi değildi :) bikaç yerde korkmadım mı? tabiki korktum :)

---spoiler---

başından beri o kızıldan şüpheleniyodum ben ama bu kadarını tahmin edememiştim. çoğunluk gibi ben de niye bu dedektifin geçmişini görüp duruyoruz dedim de bi bağlantısı olduğunu düşünemedim :) ayy o tuvalet sahnesi ayyy düşünmek bile istemiyorum. bekçinin başına gelenleri izlediğimiz bölümde ben baya korktum itiraf edeyim hatta kapatsam filan diye de düşünmedim değil :)

---spoiler---

türe uzak biri olduğum açık. belki siz çok daha iyilerinin izlemişsinizdir bilemem ama güzeldi bence. öneren arkadaşa teşekkür...
.....spoiler....

bütün film boyunca bu ne kadar sakin bir dedektif diye kendimi yedim adamın oyunculuğundan nefret ettim kısacası. sonu şaşırtmadı desem yalan olur ama mantık hataları yok değil yeşilin sölediği gibi adamın sadece intikam uğruna kızını bu kadar kullanması fln bana biraz abartılı geldi bir de bekçiye üzüldüm adam boşu boşuna yogun bakımlarda yattı zavallı:)

bir de artık nolur şu yanıp sönen floresan olayları bitsin bu gerilim fimlerinde:)

sonuç olarak vasat üzeri bir intikam filmi. puanım 6.5/10

.....spoiler....
spoiler içeriyor ;)

sonu beni şaşırttı açıkçası bir kaç farklı şekilde hayal etmiştim ama bu aklıma gelmemişti :)

filmi izlerken de dedektifin geri dönüşler yaşaması bana gereksiz ve filmi boğuyor gibi gelmişti, meğer ana konusu buymuş. yeşil sana katılıyorum tuvalet sahnesinde midem ağzıma geldi resmen, iğrençti. intikam filmleriyle kıyasladığımda oldboy, içinde yaşadığım deri gibi vicdanımı sorgulatan bir tarafı yoktu yada adalet peşinde gibi güzel bir kurgusu yoktu ama ortalama bi gerilim filmiydi bence. beğendim diyebilirim :) öneri için teşekkürler.
İspanyol gerilim sinemasını çok seviyorum. Bundan sonra ne desem spoiler...

Belen Rueda nun rolü çok hoşuma gitti hele o ciddi şakalarını ben pek sevdim. Polis rolündeki adamı pek beğenmedim, rolünde sırıtmış gibi geldi bana. Filmin twist son yaratma çabası içerisine sokulması ve hatta her şeyden önce bunun ön planda olması, filmin zorlanması pek olmamış çünkü bu çabayı sağlayacağız diye ufak tefek hatalar sırıtıyordu. İsimleri unuttum karısını öldüren adam yoğunluktan şikayet ederken(şirket toplantıları vs) ne ara üniversitede ders verir oldu fazla detay yok. Filmde kızıl saçlı sevgiliden şüphelendim ben açıkçası ama iki kadının intikamı falan olur sanki derken ah o twist son yaratma çabası neyse şaşırdım ama. Bak yine canım sıkıldı, ya plan tutmasaydı hangi baba kızını düşmanıyla sevişmeye gönderir. Tamam film bunlar(: İntikam soğuk yenen bir yemekmiş.

Bu arada tuvalet sahnesi neydi, adam kağıtları yedi resmen ben de kusacaktım.
Ben de filmi izledim ^_^

Yorumumda spoiler olmayacak okurken rahat olabilirsiniz . Filmi yine ablamla izledim. Her zaman benden bir adım önde. Filmi izlemiş. Bazen bu duruma gıcık oluyorum.

Neyse filme gelecek olursak beğendim güzel bir film. Sonu yarı yarıya tahmin ettiğim gibi bitti. Sürükleyici fekat kurgusu biraz eksik gibi, göze çarpan bir kaç eksiklik var tabi ama olsun iyi bir film.
Çook uzun bir aradan sonra bir suare filmi izledim hem de ilk günden :) Yazacaklarım spoiler içerebilir okumayınız lütfen :p

---spoiler---

Film son ana kadar heyecanı yukarılarda tutuyor. Öyle mi böyle mi diye düşünürken filmin sonu bambaşka bitiyor. Ben şahsen tahmin edemedim ama adamın karısıyla nasıl bir bağ kuracaklar diye de düşündüm. Tabi böyle bir bağlamayı beklemiyordum. Bana göre sonu biraz zorlama olmuş. Şaşırttı ancak nasıl desem şaşırtmak için çok zorlamış. Bir de sürpriz son yapmak için kasılmış ve o yüzden biraz yüzeysel bir film olmuş.

---spoiler---

İzlerken sıkmıyor, heyecanı da elden bırakmıyor ama biraz eksik buldum. 7/10
bir ara yorumumu yapcam, ben de filmi önerince izledim henüz seçilmemişti daha. bu arada teşekkürler oğuzhancım.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL