Belirsiz Gece Suare No: 62 - El Cuerpo

Dostum ilk kanı sen akıttın bir kere :D Bilemiyorum bir El Cuerpo'da senin üzerine çevirebilirim
demek kan dökülsün istiyorsunuz, peki siz bilirsiniz :)
evet ben de şahidim ilk Oğuzhankun gördü :D
Dostum önce ben gördüm :D
dün uzun bir zaman sonra artı almanın heyacanıyla kısa yazmışım biraz açayım. yazıya başlamadan önce okg arkadaşımıza teessüf ediyorum. kızıl candır ve bir kızılı herangi bir canlıyla paylaşmam mümkün değildir, lütfen uzak durunuz efendim :)

filmi lzerken inanılmaz keyif aldım, hatta süre azaldıkça -evet, film başlamadan süresine bakıp, başlama saatiyle birlikte kaç dakika kaldığını hesaplarım hep:)- bitmesin yahu dedim hep.

---spoiler---

final şaşırtıcı mıydı? kesinlikle, evet. fakat benim çok takık olduğum bir konu var;

sırf izleyiciyi şaşırtmak için, gerçeklikten uzaklaşmanın mantığı nedir? yani o kız yanında kimse yokken, neden bu kadar korku dolu olsun? adamla telefonda konuşmadığı zaman bile kadın hep tedirgin, korkak. bu gerçeklikten uzaklaşmak, izleyiciyi aptal yerine koymak olmuyor mu?

---spoiler---

bunun dışında çok keyif alarak izledim. kağıt sahnesi gerekli miydi bilemiyorum. zaten ıslanmış, çok büyük bir kağıt değil. ben kesinlikle farklı bir yol izlerdim. morg sahnesi ise daha fazla tedirgin edici olabilirdi.

güzel filmdi efendim, öneren arkadaşa teşekkürler.
Çok beğendim filmi. Finalde ne kadar şaşırabilirim dedim, beklentimin de üzerinde oldu. Uzun zamandır suare filmi izlemiyordum, iyi oldu. Bir de başrolde oynayan kızı Ceyda Ateş'e çok benzettim, ilginç :) Bana böyle filmlerle gelin. verin gizemi, verin sürprizi :)
korku ve gerilim tarzı filmleri neden tercih etmediğimi bir kere daha hatırlattı bu film bana :)

Gerilim dozu yüksek, çekim yapılan atmosferler vekurgu da fena değil ama hep aynı yerde takılıyorlar; senaryo..

başından beri şu genç kızdan şüphelenmiştim ama iki kadın dayanışması tarzı birşey beklıyordum. sizin de bahsettiğiniz gibi içimdeki deri ve ihtiyar delikanlı gibi intikam filmlerinde oldugu gibi bu filmde de ana karakter kızıını bir intikam için kullanmıs fakat düşününce hangi baba düşmanını kızıyla aynı yataga girmesine izin verir, dehşet verici ve korkunç birşey..

tuvalet sahnesı ilginç ve iğrençti, korku insana neler yaptırabiliyormus hep beraber gördük :)hiç yapmam demeyin :)

Belen Rueda'ya İçimdeki Denizfilminde hayran olmuştum. Bu filmdeki oyunculuğu ve soğuk espirileri ile de şahane bir karakterdi. Ayrıca ilerlyene yaşına gore de gayet hoştu :)

Sorgu yapan polis karakterlerin hiçbirini beğenmedim. hiç bana polis havasını veremediler. Özellikle dedektif çok kötüydü. sürekli onun hikayesini flashbacklerle izletmeleri zaten klasik olarak hikayenin onda bağlanacağı havasını veriyordu.

Ayrıca plan nasıl yolunda gidiyor o kadar yıl geçmiş nasıl bir aksilik çıkmıyor şaşırdım doğrusu :)

görselde bazı hatalar zaman ve mekan kavramlarındaki karmaşaları saymazsak gerilimi yuksek çerezlik bir film. sonun iyi bağlayabilselermiş belki şahane bir film olurmus :)

filmden çıkan ana fikir :yediklerinize özellikle içtiklerinize ve çevrenizdeki çok iyi tanıyorum dediğiniz insanlara dikkat edin. kimse göründüğü gibi değildir :) hee bir de her verilen -kutlama maksatlı ya da maksadı ne olursa olsun-içkiyi içmeyin :)
yahu siz ne güzel insanlarsınız,eksi almayayım diye yine izlediğim filmi seçmişsiniz :)

garip bir şekilde filmin aklımda kalan çok sahnesi var(ben genelde filmleri saniyesinde unuturum da ) zaten filmi de severek izlemiştim,sıkılmamıştım. tuvalet sahnesi her ne kadar mide bulandırıcı olsa da iyi sahneydi bence :) sonunda da gayet şaşırdım,saf bir sinema seyircisiyim galiba :)
Dün gece izledim. Gece izlemek isabetli olmuş. Polisiye ve gerilim unsurlarını çok iyi karıştırabilmiş. Tempo filmde asla düşmüyor,asla sıkılmıyorsunuz. Hep diken üstünde gibisiniz izlerken.Ayrıca çekimleri ben beğendim. Renkler,sahne geçişleri başarılıydı bence. Ancak bu tip filmlerin genel problemi olan senaryo boşlukarına düşmeyi de ihmal etmemişler. Çoğu yerde yaşananlar da "olurmu yahu öyle" dedirtiyor. Hani film bu tamam ama zorlama şeylere çok takılıyorum böyle filmlerde ben. Sonda olacak bir twist-off'u sanırım hepimiz bekliyorduk. Burada sorun yok. Ama hangi yönde twist olacağını ben kestirememiştim. Herhalde en beklemediğim yönden geldi. Bu tip filmlerde izleyiciyi şaşırtmak,hatta tabiri caizse salak yerine koymak adettendir ama Kore filmi intikamına ne gerek vardı hala anlayamıyorum. Başından beri komploymuş,plan yolunda gitmiş vs. Ölme eşeğim ölme. Ancak herşeye rağmen filmin anlatımı çok akıcı olduğundan izlerken oldukça keyif aldım. İspanya'dan yeni gelen beni bir İspanya filmiyle karşılamanız da gözümden kaçmadı. Valla harikasınız dostlar,kıps ;D Ama bir dakika,nereye gittiğimi nereden bildiniz... Yoksa peşime dedektif mi taktınız. Bu çayın tadı neden böyle? Zehirli mi lan acaba? Hay allah 8 saate ölücem .Her şey komploymuş. Neyse o zaman gidip namaza başlıyim.
En beğendiğim sahneydi benim :-) filmi ben çok beğendim çünkü gizemi sürekli üst seviyede tutmayı başarmıştı. Filmi beğenmedim çünkü sonu çok zorlamaydi dediginiz gibi :-) gerçi o kadar güzel devam etti ki film hiçbir şekilde sonu beni tatmin etmeyecekti. Ayrıca kızıl saçlı bayanı bana tanıştırdığı için ayrıca beğendim :-D bi de şu an kim bahsetti hatırlamıyorum da ölen eşin şakalarını ben de çok beğendim :-D film türünün güzel örneklerinden bence. Ispanyollar bu işi biliyor ve Belen Rueda filme mükemmel gitmiş :-) diğer oyuncular iyi olsaymis ve sonunu abartmasalarmış kusursuz bir film olabilirmiş :-)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL