Belirsiz Gece Suare No: 68 - Krótki film o milosci

filmde hepbir vurucu bişey bekledim, duraganlığı anlatımı zorlastırmıs. beliki de oyunculuk zayıfolmasından dolayıetkilemedi ben pek. basroldeki kadın karakterin sadece ismini sevdim. Maria Magdalena :)

sadece son sahne cok duygu yukluydu bence.

bu yonetmenın uc renk serisini mutlaka izleyin derim
İnternetimde sorun var ve film izleyemiyorum.İnternetini benimle (Allah rızası için) paylaşacak gönlübol arkadaşlar arıyorum.:)
İlk izlediğim Kieslowski filmidir. sevenlerin Dekalog u izlemelerini tavsiye ederim.
Başlarda biraz sıkıldım ama sonlara doğru sıkıntı geçti. Film biraz durağan evet ama bana göre bu filmin böyle olması gerekiyor. Çok fazla etkilendmedim ama son sahne güzeldi. Bu tür filmleri pek sevemiyorum. Oyuncuları da pek beğenmedim Tomek'i oynayan daha iyiydi bayana göre.

Tavsiye için thankyouverykamsa :D
Yorumlara bakmadan bir yorum yapmış olsaydım şayet, tomanas ınkine yakın bi yorum yapabilirdim sanırım.

Yönetmenin filmleri çok gerçekçi görünüyor bana, yaşamın iki yüzlülüğünü, insanın yozlaşmaya ne denli müsait olduğunu, kimi insanın erdemini kimisinin ise alçaklığını, daha nice bize özgü tavrı iyi bir biçimde yansıttığını düşünüyorum yönetmen kişinin.

önceleyin izlemiştim bu filmi gayet hoştu.
bu filmde ne zamandır listemdeydi. yönetmen hakkında da film hakkında da pek bilgim olmadığından beklentimde yoktu. sadece merak ediyodum. izledim beğendim rahatladım :) sıkılmadım önce onu söyliyeyim. adam ve kadının hayatından güzel bi kesitti bence.bu kadar çekingen takıntılı bi adamın yaşayacakları aşağı yukarı bu olurdu. hanım abla sinir bozucuydu. niye çocuğun duygularıyla oynadın ki sen şimdi! töbe töbe... sonradan suçluluk... normal.

serpilim ben sonundan şunu anladım kadın oradan nasıl göründüğünü hayal ediyodu kendini izliyodu yani. en sonunda da üzgünken tomek'in gelip onu teselli ettiğini hayal etti. önce çocuğu delirtti sonrada kanı ısındı anlayacağın :) böyle sanatsal bir filme yaptığım yorumlara bak töbe estagfurullah :)) daha ağır konuşmak istemiyorum. kendime teşekkürler bu arada :p
film bende eski türk filmleri havasını yarattı; takıntılı genç aşık adam ve tecrübeli (?) kadın :) sonunda ne olur o filmlerin? hah işte bu filmde de o oldu :) ama sonundaki metaforu tam anlayamadım galiba biri bana açıklar mı? film sonlarını anlamamakta üzerime yok yani ...

filmi sıkılmadan izledim,galiba beğendim de,emin değilim :) filmde bence çocuk nirvanada bir aşk yaşıyor;bir beklenti olmadan aşk olur mu? olur işte neden olmasın...kadınsa tüm realistliğiyle aşkı meşke indirip harcadı gitti,sonra da türk filmi mantığı "ahh ben ne ettim?" diye kafayı taşlara vurdu :) böyle bir filme bu yorumu yaptığım için üzgünüm ama izlerken bunları hissettim :)
Bir Kieslowski hayranı olarak adamın yaptığı bütün filmlerin görselliğine bayıldığım gibi tabiki buna da bayıldım. Renkler özellikle beni büyülüyor.
Konusuna gelecek olursak açıkçası bende daha vurucu bir film olduğunu olacağını düşünmüştüm. Ama malesef o kadar etkilemedi beni de. Filme kötü diyemem tabiki ama sanırım oyunculardan çok etkilenmedim.
Bana kalırsa Öldürme Üzerine Kısa Bir Film, dekaloglar ve renk üçlemesini izleyip gerçek Kieslowskinin tadına varın derim:)
Röntgenciliğin espirisi burada yoktu bence. Hem kadın oyuncuyu güzel bulmadım. :) Hallam Foe filminde de böyle röntgencilik vardı ama yeni dönem sineması artık daha fazla çıplaklık içeriyor. Senaryonun akışı çok fazla barizdi, klişeli hikayeler bir de durağan olunca çekilmez oluyor.
film sıkıcı diyemem ama çok durağandı.

aşktan çok bir tarafın takıntısı diğer tarafın da suçluluk hissi vardı bence. yani aralarındaki şeye ben aşk demem :)

kadının ayakkabılaını masaya koymasına sinir oldum bunu da söylemeden edemeyeceğim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL