bir şarkı arıyorum SORU

yulunga

Konuyu Açan: yulunga

24.10.2012 03:23

yaklaşık 10 sene önce kanal1(sonradan sırasıyla yeni tv ve bloomberg ht oldu) de yayınlanan kliplerden biriydi. klipte adam yürüyerek şarkıyı söylüyor. etrafında ilginç olaylar oluyor. insanlar elindekileri düşürüyor, cafede yemek yiyen bir adam birden elindeki ketçabı cama fırlatıp kırıyor, insanlar durduk yere birbirleriyle tartışıp kavga ediyorlar, süt şişesi yere düşüyor yere dökülüyor yaşlı bir adam camları toplarken elini kesiyor, ayağı alçılı bi kadının şapkası uçuyor rüzgardan ve nehre düşüyor klibin sonunda da sanatçı köprünün üstüne çıkıp suyun üstünde giden şapkaya bakıyor ve klip o şekilde bitiyor. hani bunun sözleri nerde derseniz işte sözleri hiç hatırlamıyorum.sadece nakarat kısmında no don't give us(veya no don't give up) gibisinden belli belirsiz sözler geliyor aklıma.

yıllardır yılmadan sıkılmadan her yerde aradım bu şarkıyı ama nafile. çeşitli forumlarda aynı kanalda isim vermeden yayınlanan kliplerin büyük bir çoğunluğunu bulduk hatta ama bir tek benim aradığım şarkı bulunamadı. bulamazsam da gözüm açık gidecek :) bir de ekstra bir bilgi olarak şarkıyı söyleyen adam damien rice'ı andırıyordu sanki biraz.hem görünüş hem de tarz olarak.
1995-2003 arası olabilir en fazla ama 2000'den daha eski olacağını pek sanmıyorum. klipte yürüyen adamımızın solist olduğunu varsayarak damien rice'a çok benziyordu dediğim gibi onun dışında bir bilgiye sahip değilim. klibin sonundaki köprü de londra köprüsüne benziyordu yine varsayımsal olarak aradığımız kişinin britanya'dan olduğunu söyleyebiliriz.

şarkının pek popüler olduğunu sanmıyorum. yayınlanan kanalda genelde kıyıda köşede kalmış gruplara yer veriliyordu. çok nadiren kylie minogue ve björk gibi isimler yer alıyordu.

şarkının türü soft rock muhtemelen.

klibi baştan sona neredeyse tüm hatlarıyla hatırlıyorum ama onun dışında hiçbir bilgiye sahip değilim o yüzden bulamıyorum bir türlü.
DOĞRU CEVAP neredeyse 20 yıldır saplantılı bir şekilde aradığım bu şarkıyı ekşi sözlükteki ainothia nickli arkadaş buldu sonunda. artık huzur içinde ölebilirim. arayışıma ortak olan dostlar için buraya da iliştiriyorum; http://www.youtube.com/watch?v=llM5cAMV-NA

bunca yılın ardından o kadar yüceltilince beklenen etkiyi yaratmadı tabi orası ayrı :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL