Black Swan (Spoiler içerebilen başlık!)

paylaşmasak olmazdı :))

Jim Carrey'den Blaaack Swaaaan
Bende filmi çok beğendim ama, aslında bazı yerleri o kadar çok muallakta bırakmışlar ki bu tartışmanın sebebi de, onları çözemediğimiz için bütün filmden şüphelenmemiz. Ben nina nın bethe bişey yapıp yapmadığını bile tartışabilirim. Ama herhalde annesini de halüslere bağlıyacak olsalardı en azından telefonla konuşturmazlardı ninayı diye düşünüyorum
bana biraz Fight Clubı hatırlattı.

Nina rüyalarına girecek kadar, başrole yani beyaz kuğuya hazırlanmış. bunuda yaparken kendisiyle çeliştiği durumlarda hep annesi karşısına çıkıyor. yapmaması gereken şeyleri yaparken (pasta yemek, tırnaklamak, masturbasyon yada alkol almak) iç ses olarak annesiyle tartışıyor. Bazen isyan ediyor, bazen gizliyor yaptıklarını... sigara içerken bile sen söylemezsen kimsenin haberi olmaz mesajı veriyor Lily nin ağzından...

Rol dağılımı yapılacağı zaman olay değişiyor ve ortaya siyah kuğuda çıkıyor. kendisini yeni role hazırlamsı gerektiğini anladığında da ortaya Lily çıkıyor.(başrolün yedeği, enbüyük düşman)...Lily isminin Lilith e gönderme olduğunu düşünüyorum. Lily ile yaşadığı diyalogların yarısının hayal olduğunu zaten izliyoruz. Kalanlar ve annesiyle birleştirmesi Ninanın hüneri oluyor :D
Lily eve Nina'yı çağırmak için geldiğinde annesi de ordaydı.Hatta Nina'ya annesinin nasıl bir kadın olduğu şeklinde bişeyler söyledi.Eğer annesi olmadığına dair bişey olsaydı bu bir şekilde verilirdi.Lily'nin tavrının değişmesi gerekirdi olmadığını anlamak için.Çünkü olaya şahit olan 3.bir kişi var.Eğer sadece annesiyle ninanın arasında gelişseydi tüm olaylar bir şekilde olmadığını düşünülebilirdim.Ama Lily'nin tanıklığı annesinin olduğunu kanıtlıyor.
!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

cidden aslinda degisik yaklasim.

annesi de cunku tuhaf bir karakter, nina evden cikarken annesinin odada sabit oturusu ve sadece kafasini cevirisine ben baya bir sasirmistim, gerilim unsuru tasiyan bir sahneydi. tipik korku sinemasindan.

ama bence annesi var, ki kizin bu halinde annesinin etkisi fazla. ama lily'nin eve geldigi, disarda takildigi kisimlarda lily yoktu.

izleyenler dokulmeye devam etsin derim ben, iyi kritik oluyor.

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!
!--aç karnına okuma--!

Hepsi Nina'nın hırsının kılıkları :).

!--aç karnına okuma--!
Filme o kadar kaptırmışım ki kendimi "Siyah olamayacak evet beceremeyecek." diye düşündüm ta ki olup da becerene kadar.
filmi sitede 53 kişi izlemiş de, ben de merak ettiğim bir konuda fikirlerini alayım dedim =) keşke herkese tek tek mesaj atsaymışım eheh..

ayrıca film okuma mı? haşa..
"spoiler içerebilen başlık" açıklaması kifayetsiz kalmış sanki..

nasıl desem film okumaya doğru gidiliyor.. ki daha film gösterime bile girmemişken -gösterime girmesine 2 ay varken \o/
ne güzel filmi izlemiş rafa kaldırmıştım. niye aklımı karıştırıyorsunuz arkadaşlar? saf saf dolanıyordum etrafta negzel!
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL